1 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ
Advertisements

TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
KONTENJANLAR Toplam Atama Sayısı Sınırları Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda belirlenir.
AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014. TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini,
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
İL YAPI DENETİM KOMİSYONU GÖREVLERİ VE UYGULAMALARI
1 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü ORTAK SINAVLAR.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
1 KAMU İHALE KANUNU KİK YAVUZ ATEŞ MALİ HİZMETLER UZMANI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
14 ARALIK 2010 REKTÖRLÜK 100. YIL SALONU YILINDA KURULACAK KOMİSYONLAR Kayıttan Düşme Komisyonu (TMY 28 inci madde) Değer Tespit Komisyonu (TMY.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TASARRUF İŞLEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TASARRUF İŞLEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI UMUT-2 İYİLEŞTİRME.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Üniversite Arşivi Nedir?
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
4734 SAYILI KANUN Musa GÜNDEN İDB Uzmanı.
KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE OKUL MÜDÜRÜ KALİTE BİRİM SORUMLUSU MÜNFERİT BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI.
Doküman Yönetİm (DYS) Sİstemİ
Mali Hizmetler Müdürlüğü ARSA RAYİÇ ÇALIŞMALARI
Ceyhun yılmaz Mali hizmetler uzmanı.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
ARALIK, 2017 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı E-posta Web :
İDARİ YARGIDA DAVA TÜRLERİ
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
ÖZ GELİRLER.
Sivil Toplum Kuruluşlarının Kanun Yapım Sürecindeki Rolü
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (ebys) HÜSEYİN ERİŞGİN Gökhan göçmez sistem yöneticisi.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
KADASTRO MAHKEMESİ Öğr.Gör.İdil yıldırım arı
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
Bilgilendirme Toplantısı
Müracaat ve Şikayetler
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
ARALIK, 2018 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı E-posta Web :
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
T.C. BAŞBAKANLIK
Sunum transkripti:

1 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

2

3 EVRAK İMHA İŞLEMLERİ DERSİ

4 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 HAZIRLAYAN İSMAİL IŞIK TAPU VE KADASTRO UZMANI ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİLGİ BELGE YÖNETİMİ BİRİM SORUMLUSU TEL:

5 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 AYIKLAMA NEDİR-İMHA NEDİR  AYIKLAMA: Arşiv malzemesi ile, cari işlemleri devresinde bir değere sahip olduğu halde, hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş, ileride kullanılmasına ve muhafazasına lüzum görülmeyen her türlü malzemenin birbirinden ayırımı ile ileride arşiv malzemesi vasfını kazanacak olan arşivlik malzemenin tespiti işlemini,  İMHA: İleride kullanılmasına ve muhafazasına lüzum görülmeyen, arşiv malzemesi ve arşivlik malzeme dışında kalan hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş malzemenin ayrılarak, Yönetmelikte ve Genelgede belirtilen usul ve esaslara göre imhası işlemini ifade etmektedir.

6 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 AYIKLAMA VE İMHAYA NEDEN İHTİYAÇ DUYULUR  Arşivler için ayrılan fiziksel alanların sınırsız olmaması,  Belgelere hızlı ve kolay ulaşımın sağlanmasını temin etmek,  Emek ve zaman tasarrufu sağlamak.

7 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMİNE NE ZAMAN BAŞLANILMALI  Ayıklama ve imha işlemlerine mart ayı itibariyle başlanılmalı ve haziran ayının sonuna kadar ayıklama ve imhayla ilgili süreç tamamlanmalıdır.

8 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 AYIKLAMA VE İMHA KOMİSYONUN TEŞKİLİ  Müdürlüklerde imha işlemleri için öncelikle Ayıklama ve İmha Komisyonu oluşturulur ve bu komisyon için Kaymakamlık Makamından Olur alarak, çalışacak Komisyonun belirlenmesi gerekmektedir.  Bazı Müdürlüklerimizde Müdürlerimizin kendilerinin yer aldığı komisyon için hazırlanan Olur yazısına kendilerinin Olur verdikleri görülmektedir. Bu uygulama doğru değildir. Çünkü Kaymakamlık Yönergelerinde ilçedeki Olur ve Onayları Kaymakamın vereceği belirtilmiş ve taşra birimlerimizin de idari anlamda Kaymakamlığa bağlı olduğu düşünüldüğünde, Ayıklama ve İmha Olur’larının hazırlanmasına dikkat edilmelidir.

9 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 DEVLET ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞE GÖRE İMHA EDİLEBİLECEK EVRAKLAR NELERDİR..?  Şekli ne olursa olsun her çeşit tekit yazıları,  Elle, daktilo ile veya başka bir teknikle yazılmış her çeşit müsveddeler,  Resmî veya özel her çeşit zarflar (Tarihî değeri olanlar hariç),  Genellikle bir ihbar mahiyetinde bulunan alındı, tebliğ ve benzeri her çeşit kâğıtlar,

10 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 DEVLET ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞE GÖRE (31. madde) İMHA EDİLEBİLECEK EVRAKLAR NELERDİR?  Şekli ne olursa olsun, her çeşit tekit yazıları,  Zimmet defterleri ve havale fişleri,  Anket, soru kâğıtları, istatistik formları, çeşitli cetvel ve listeler, bunlara ait yazışmalar…  Aynı konuda bir defa yazılan yazıların her çeşit kopyaları ve çoğaltılmış örnekleri,  Esasa ilişkin olmayan her türlü yazışmalar,

11 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 DEVLET ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞE GÖRE İMHA EDİLEBİLECEK EVRAKLAR NELERDİR..?  Sadece bilgi maksadı ile gönderilen, genelge ve benzerlerinin fazla kopyaları,  Dış kuruluşlardan bilgi için gelen rapor, bülten, sirküler, broşür, kitap ve benzeri basılı evrak,  Demirbaş, ve benzeri talepler ile ilgili olarak yapılan yazışmalardan işlemi tamamlanmış yazışmaların fazla kopyaları,

12 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016  Yanlış havale ve sevk sonucu oluşturulmuş her türlü yazışmalar,  İlgili mevzuat hükümlerine göre belli saklanma sürelerini doldurmuş bulunan yazışmalar,  İsimsiz, imzasız ve adresi bulunmayan dilekçe, ihbar ve şikâyetler,  Kesin bir sonuç doğurmayan her türlü yazışmalar, DEVLET ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞE GÖRE İMHA EDİLEBİLECEK EVRAKLAR NELERDİR..?

13 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 DEVLET ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞE GÖRE İMHA EDİLEBİLECEK EVRAKLAR NELERDİR..?  Personel devam defter ve çizelgeleri, izin onayları, izin dönüşü bilgi verme yazıları, hasta sevk formları,  Vatandaşlardan gelen istek, teklif, teşekkür yazıları, bayram tebrikleri ve benzerleri,  Cari işlemlerde kullanılamayacağı anlaşılan, güncelliğini kaybetmiş ve değersiz oldukları takdir edilen yazışmalar.

14 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 DEVLET ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİĞE GÖRE İMHA EDİLEBİLECEK EVRAKLAR NELERDİR..?  Genel tarifler içerisinde sayılanlar dışında kalıp da, bürokratik gelişmeler sonucunda, zamanla kendiliğinden teşekkül eden evrak ve vesaik ile benzerlerinden delil olma vasfı taşımayan, hukuki ve ilmi kıymeti bulunmayan, muhafazasına lüzum görülmeyenlerin, İmhasına mükellefler bünyesinde kurulacak "Ayıklama ve İmha Komisyonları"nca karar verilir.

15 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 MAHKEME SAFHASINDA SAKLAMA SÜRESİNİ DOLDURAN BİR EVRAK İMHA EDİLEBİLİR Mİ ?  Cari işlemlerde fiilen rolü bulunan veya herhangi bir davaya konu olan evrak, Devlet Arşiv hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliğin 31. maddesinde sayılanlar içinde olsa bile, davanın sonuçlanmasına kadar ayıklama ve imha işlemine tabi tutulamaz.  (Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Madde 30)

16 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 Ayıklama ve İmha Komisyonlarının Çalışma Esasları ( maddeler)  Komisyonlar üye tam sayısı ile toplanır ve kararlarını oy çokluğu ile alır. Oyların eşit çıkması halinde, söz konusu malzemenin muhafazasına karar verilmiş sayılır.  İmhası reddedilen malzeme sonraki yıllarda ilgili komisyonlarca yeniden gözden geçirilebilir.  Her türlü malzemenin imhası, ayıklama ve imha komisyonlarının nihaî kararı ile yapılır.

17 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 Ayıklama ve İmha Komisyonlarının Çalışma Esasları ( maddeler)  Kurum arşivlerinde hazırlanan imha listeleri (Merkez Birimleri için), Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün uygun görüşü alındıktan sonra, ilgili kurum ve kuruluşun en üst amirinin onayını müteakip kesinlik kazanır.  Taşra, bölge ve yurtdışı arşivlerinde ise, hazırlanan imha listeleri, kurum arşivlerinin uygun görüşü alındıktan sonra, kurum ve kuruluşların bu yerler için onay vermeye yetkili kıldığı (Arşiv Dairesi Başkanlığı’nın) kişilerin onayını müteakip kesinlik kazanır.

18 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart /20 sayılı Evrak, Dosya ve Arşiv Genelgemizde yer alan imha işlemlerine ilişkin Tespit ve Değerlendirme Formları  EK7- Merkez Birimleri (Daire Başkanlıkları) için,  EK8- Bölge Müdürlükleri için,  EK9- Tapu Müdürlükleri için,  EK13-Kadastro Müdürlükleri için düzenlenmiştir

19 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 İmha listesi oluşturulurken evrakın saklama süresinin hesaplanması  TAŞRA birimlerimiz hem birim arşivi hem de kurum arşividir. Bu sebeple imha edilecek evrak (Birim + Kurum) saklama süresi toplamı hesaplanarak bulunduğumuz yıl hariç geriye doğru hesaplama yaparak belirlenir.

20 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart /20 sayılı genelge eklerinde belirlenmiş Tespit ve Değerlendirme Formlarında yer almayan bir evrakın durumu.  Bir evrak 2010/20 sayılı genelge eklerinde (Ek-7, Ek-8, Ek-9, Ek-13) yer alan madde başlıklarında bulunmuyorsa ve söz konusu evrak güncel değilse, hukuki delil olma vasfından yoksun ise, yani Ayıklama ve Tespit Komisyonu tarafından bu kanaat hakimse, Diğer Yazışmalar başlığı altında değerlendirilip imha edilebilir.  (Anket, soru kâğıtları, istatistik formları gibi)

21 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 Evrak imha listesi onay süreci  Hazırlanan Ayıklama ve İmha listesi Olur için Arşiv Dairesi Başkanlığına gönderilir,  Başkanlık (Bilgi Belge Yönetimi Birimi) tarafından listeler incelenir. Uygun olanlara Olur, olmayanlara ise eksikliklerin tamamlanması için yazı gönderilir.  Arşiv Dairesi Başkanlığından alınan Olur’a göre imha işlemleri yapılır ve imha tutanağı hazırlanarak bir örneği Bilgi Belge Yönetimi Birimine gönderilir.  Hazırlanan imha tutanağı komisyon üyelerince mutlaka imzalanır.

22 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 İmha işleminin şekli (39. madde)  Onay işlemini tamamlayan imhalık evrak, başkaları tarafından görülüp okunması mümkün olmayacak şekilde özel makinelerle kıyılarak, kağıt hammaddesi olarak kullanılmak üzere değerlendirilir.

23 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 İMHA TUTANAĞININ SAKLANMA SÜRESİ  İmha işlemi, düzenlenecek iki nüsha tutanakla tespit edilir.  Bu tutanak, ayıklama ve imha komisyonlarının başkan ve üyeleri tarafından imzalanır.  Listeler, denetime hazır vaziyette 10 yıl süreyle saklanır.

24 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

25 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

26 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

27 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

28 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

29 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

30 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

31 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

32 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

33 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

34 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

35 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

36 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

37 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

38 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016

39 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016 İSMAİL IŞIK TAPU VE KADASTRO UZMANI TEL: ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİLGİ BELGE YÖNETİMİ BİRİM SORUMLUSU