1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Kooperatifimiz, 2006 yılından itibaren sütün tamamını soğuk zincir altına almıştır. SÜT KALİTESİNİ ARTTIRMAYA YÖNELİK HİZMETLER.
OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
PHILIP BAYARD CROSBY O Martin Corporation’da Pershing füze projesini yürüttü. ABD’nin Florida eyaletinde Kalite Koleji (Quality College) adıyla bir okul.
ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK SÜREÇ YÖNETİMİ RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK İbrahim GÜMÜŞ 1 radardanismanlik.com.tr SÜREÇ YÖNETİMİ.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
ULUSLARARASI STANDARD İ ZASYON ÇALIŞMALARI. Standardizasyon.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
SERAMİK ENDÜSTRİSİ İÇİN IPPC’ YE GÖRE MEVCUT EN İYİ TEKNİKLER (BAT): TÜRKİYE’ DEN BİR UYUMLULUK ÇALIŞMASI DANIŞMAN: Ozan Devrim YAY HAZIRLAYAN:
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK SÜREÇ YÖNETİMİ RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK İbrahim GÜMÜŞ 1 radardanismanlik.com.tr SÜREÇ YÖNETİMİ.
Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış.
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Yönetim ve Organizasyon Yrd.Doç. Dr. Özlem BALABAN İşletme Fakültesi B.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 DR. TUĞRUL TAŞCI. Dersin Amacı Bilgisayar sistemlerinin temel organizasyonunu tanımak İşletim sistemlerinin ana bileşenlerini.
I.BÖLÜM TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI KAVRAMI VE PAZARLAMA
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan POSTFORDİZM. Fordizmin Krizi Birikim rejiminin krizi Kapitalizmin belirleyici özelli ğ i kendisini yeniden üretebilmesi.
KYS KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ. 2 İçerik Kalite Nedir? ISO 9001:2000 Hakkında Genel Bilgi Kalite Politikamız Kalite Hedefimiz KYS nin Şirketimizde.
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
Pazarlama Yönetimi Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN.
Bu sorunlar neden çözülmeli?
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKITIN ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE KULLANIMI
GTÜ KALİTE POLİTİKASI -İlgili yasa, yönetmelik ve standartlara uyan -Öğrenci ve çalışan memnuniyeti ile niteliğini artıran -Dış paydaş beklentilerini karşılamak.

1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Kurumunuza Ne Sağlar? 3. Sonuç.
İlk hastanesi 1991 yılında kurulan Acıbadem Sağlık Grubu, bünyesinde bulunan 21 hastane ve 16 tıp merkezinde doktor, hemşire olmak üzere.
I.BÖLÜM TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI KAVRAMI VE PAZARLAMA
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
Tedarik Zinciri Yönetimi:
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Pazarlama anlayışındaki gelişmeler-1
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Çevre Yönetim Sistemi
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Avukat Barkın Gültekin
Sunum transkripti:

1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.  CE işareti, bir ürünün belirlenen sağlık, güvenlik, çevrenin ve tüketicinin korunması gereklerine uygun olduğunu gösteren bir birlik işaretidir.  “CE İŞARETİ ÜRÜNÜN KALİTESİNİ GÖSTEREN BİR İŞARET DEĞİLDİR!!!”

 Dolayısıyla TSE,VDE,TÜV,GS gibi markalarının yerine kullanılamazzz!!!  CE işareti, o malın performans özelliklerini belgeleyen ürün markalarıyla birlikte kullanılmaktadır.!  !!!!!!!

Kuruluşlar bu sistemi uygulayarak;  Atık yöntemi ile kirleticileri daha verimli bertaraf ederler.  Enerji hammadde verimliliğini arttırırlar.  İşletim maliyetlerini düşürürler.  Sanayi ve hükümet işbirliğini geliştirirler.  Tüketicinin çevreyle ilgili beklentilerine cevap verirler.  İmaj ve pazar payını artırırlar.kuruluş içerisindeki eğitim ve bilincini arttırırlar.

 Özellikle verimlilik ve tasarruf olgusu üzerinde durmaktadır.  Bu sistem kuruluşların çevresel performanslarının sürekli iyileştirilmesi ve kuruluşların kullandıkları kaynakların sonsuz olmadığının farkında olarak sürdürülebilir.  Global olduğu artık tüm dünyada kabul edilmiştir.

 Bir Ç.Y.S.uygulayan bu sistemi geliştiren ve sürdüren  Kendi çevre politikasına uymayı taahüt eden  Bu isteği başkalarında gösterebilen  Ç.Y.S.dışındaki bir kurulaşa tescil ettirmek ve bu konuda sertifika almak isteyen  Kendi isteğiyle bu standarda uyma konusunda kararlı olan ve bunu açıkça beyan eden her boyut ve tipteki organizasyona uygulanabilir.

 TS-EN-İSO uygulanması zorunlu değildir,gönüllü uygulanmaktadır.  TS-EN-İSO Ç.Y.S.standartları günümüzde çevre mevzuatları yerine kullanılmamaktadır.  TS-EN-İSO Ç.Y.S.standartaları yürürlükteki çevre mevzuatını kanun ve yönetmeliklerin uygulanabilirliğini desteklemektedir.

 “NASA”nın uzaya giden astronotların tüketeceği gıda maddelerinin güvenliğini garanti altına alacak sıfır hatalı program isteği üzerine başlamıştır.  Türkiye’de 16 Kasım 1997 tarihi itibariyle “Türk Gıda Kodeksi” ile gıda sanayisinde HACCP(Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) uygulamaları zorunlu hale getirildi.  Uluslar arası bir standarttır.

 Bu standart Gıda zinciri boyunca son tüketime kadar Gıda Güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğeler olarak kabul edilen öğeleri birleştiren Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır.  Bu ihrtiyaçlar;  İnternatif iletişim  Sistem yönetimi  Ön gereksinim programları

İSO E ylül 2005’de yayınlandı ve dünya çapında GIDA GÜVENLİĞİ ÜRETİM ZİNCİRİ oluşturmak amacıyla oluşturuldu…

İSO Sertifikası sahibi olmak için HACCP kuralları, TÜRK GIDA KODEKS’i ve ilgili Bakanlıkların yönetmeliklerle belirlediği kuralların karşılanması zorunludur…

 Kuruluş Çiftçileri; * Hasatçılar *Gıda servisleri *Hazır yemek firmaları *Gıda satıcıları *Gıda bileşeni üreticileri *Yem üreticileri *Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar *Depolama ve dağıtma kuruluşlar vb.

Dolaylı Olan Kuruluşlar  Ekipman sağlayan kuruluşlar  Temizlik va sanitasyon ayarları  Ambalaj malzemeleri  Gıda ile temasta bulunan diğer öğeleri üreten kuruluşlar.

HAZIRLAYAN ; ZÜHRE KILINÇ NO: