ABDULSAMET ÖZDEMİR :20132331 SİNAN İSKENDER :20132835 ÖMER YILMAZ :20132242.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Return Visits to the Emergency Department: The Patient Perspective Can Bilal AÜTF Acil Tıp AD.
BLUETOOTH YOLUYLA ANDROİD TELEFONA VE BİLGİSAYARA BİLGİ AKTARIMI 1.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
SEVDA GÜL Y MEME MR’ INDA KANSER TESPITI.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
VEREM NEDİR? NASIL BULAŞIR? KORUNMA YOLLARI NELERDİR? HAZIRLAYAN : FATMA SALDUZ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Lojik Kapılar ve Lojik Devreler (Logic Gates And Logic Circuits)
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan.
Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı Kullanılabilirliğin Ana Bileşenleri.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
DONANIM VE YAZILIM.
Boşaltım sistemi.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
Hazırlayan: Musa Yıldız Hazırlayan: Musa Yıldız Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü.
GEBELİĞİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR
DİRENÇ. Cisimlerin elektrik akımını geçirirken gösterdiği zorluğa direnç denir. Birimi ohm olup kısaca R ile gösterilir. Devredeki her elemanın direnci.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
EQUIZSHOW.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
ORGAN NAKLİ HAFTASI 3-9 KASIM 2004
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Obstrüktif uyku apne sendromu tanılı hastalarda; hematokrit değerleri, trombosit sayısı, ortalama trombosit hacmi ve hastalığın ağırlığı ile ilişkisi Zahide.
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
KALP-DAMAR HASTALIKLARI
8.Hafta İşlemsel Yükselteçler 3
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Proje Oluşturma ve Yönetimi
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
KORDOSENTEZ Doç. Dr. Başak Baksu.
KANSER.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Nerede O Mis Gibi Taze Kitap Kokusu?
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
KALBİN ELEKTRİKSEL AKTİVİTESİ
ŞEKER HASTALIĞI.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Temel Bilgisayar Bilgileri
Melisa SAT - Tuba KOYUNCU| Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Oyun İçine Gömülü Öğretim
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Tezin Olası Bölümleri.
Gelişim ve Temel Kavramlar
İşlemciler.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
ULTRASONİK MESAFE ÖLÇER ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Geliştirme Genel Müdürlüğü
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

ABDULSAMET ÖZDEMİR : SİNAN İSKENDER : ÖMER YILMAZ :

 Hastanın kanında mevcut oksijeni ve beraberinde nabız hızını ölçen bir cihazdır.  Kandaki bu oksijen oranı doktorların teşhislerinde önemli rol oynar. Dolayısıyla bu verilerin kolayca ve kesin olarak elde edilmesi gerekir.

 Pulse oksimetreler çok çeşitli durumlarda kullanılabilir ama anestezi sırasında oksijenin ve nabız atışının gösteriminde kullanılması en önemli özelliklerindendir.

 Kandaki oksijen miktarı çok önemli bir parametredir.  Birçok doku ve organ yeterli oksijeni alamazsa geri dönüşümsüz olarak zarar görür.

 Kan oksijen miktarını gerçek zamanlı görüntülemek önemlidir çünkü oksijen yetersizliğinde kalp, karaciğer ve böbrekler kalıcı olarak zarar görmeye başlamadan önce sadece birkaç dakikaları vardır.  Bu süre beynin korteks tabakası için 1 dakikanın da altındadır.

 Bilindik nabız ölçer sistemlerinde grafik şekilde yansıtmak hasta başı monitörlerde mümkün oluyordu.  Kullanımı rahat olmayan bir sistemdir. Diğer türlüde en basit olarak sadece dijital olarak kan basıncını göstermektedir.  Bizim projemizdeki amaç Puls dalgası şeklinde grafik oluşturarak lcd ekranda göstermek. Bu şekilde hastanın ritmik açıdan gözlemlenmesi daha rahat olacaktır

 Aritmi, kalp ritminin düzensizleşmesi, yani anormal kalp ritmidir. Genelde kalbinde herhangi bir anormallik olmayan çocuklarda ortaya çıkar. Kalp atışları hızlanır ve kişi kalp atışlarını rahatlıkla hisseder.

 Heyecanlanma ya da herhangi bir fiziksel aktivite sırasında oldukça belirgindir. Ayrıca kalp ritimleri düzensiz fakat yavaş olabilir. Kalbin atması sırasında tekleme hissedilir

 Adınız soyadınız?  - Levent CERİT  Kısaca kendinizden bahseder misiniz ?  kayseri doğumluyum. ilk ve orta okulu ve liseyi kendi memleketimde okudum akdeniz üniversitesi tıp fakultesi mezunuyum kardiyoloji üzerine pamukkale üniversitesinde uzmanlık aldım 2003 ten beri mesleğimi icraa ediyorum ve şu an yakındoğu üniversitesinde çalışmaktayım.

 Kalp ritmi bozukluğu hakkında bilgi ?  - Tıp dilinde bir diğer adı Aritmi, kalbin çok hızlı atması (taşikardi) ya da çok yavaş atması (bradikardi) veya düzensiz atması gibi kalp ritim sorunlarını ifade eder. Kalp ritim bozukluğunda kalbin her zamanki elektriksel ritminde bir düzensizlik vardır. Aritmiler her yaşta ortaya çıkabilir 

 Kalp ritmi bozukluğunun nedenleri nelerdir ?  Kalp krizi ya da geçmişteki bir kalp krizi yüzünden zarar görmüş kalp kası  Doğuştan gelen kalp hastalığı  Kalp yetmezliği veya kalp büyümesi  Akciğer hastalıkları  Anemi  Tiroit bezinin çok çalışması  Tiroit bezinin az çalışması  Yüksek tansiyon  Diyabet

 Yapacagımız proje hakkında ki görüşleriniz nelerdir ?  - Sizin yapacağınız projede kalp hızı gelişip gelişmediğini görebiliriz genel olarak bize gelen sporcularda efora girmeden nasıl değişim gösterdiğini plus şeklinde görmemizi sağlar ve toplum taramalarında öncülük eder

 Yapacagımız proje ne gibi avantaj sağlar ? diğer yöntemlere kıyasla  - Az öncede belirttiğim gibi en önemli olarak toplum taramalarında kolaylık sağlar kullanışlık açısından rahat taşınabilirlik açısından önemli bir etken olur ve kalp hızını belirleme açısından efora girmeye gerek duymadan da buradan gözlemleyebiliriz

 Hastaların genelde yaşadıkları sorunlar nelerdir ?  -Genelde efor sırasında mesela en az 10 dk koşmaları gerekmektedir bazı hastalar bu parkuru tamamlayamıyor ve teşhis belirtmede zorluklar yaşanıyor parkuru tamamlayamayan hastalarda projenizin kullanışlığı olacağını düşünüyorum genelde hastalarımız bu durumdan şikayetçiler

 1. PIC16F877A (1.aşama)  2. LM358N OPAMP (1.aşama)  3. KONDANSATÖLER (1.aşama)  4. DİRENÇLER (1.aşama)  REGÜLATÖR (1.aşama)  6. 4MHZ KRİSTAL (1.aşama) 7.SPO2 PROBU ( 2. aşama )  8.2*16 LCD EKRAN ( 2. aşama )  9. 9V PİL ( 2. aşama )  pf KONDANSATÖR ( 2. aşama )

 Müdahalesiz bir yöntemle kandaki oksijen saturasyon seviyesini (SpO2) ölçer.  Hemoglobin (Hb) yüzdesini monitore yansıtır. Kandaki oksijen oranındaki doygunluk kalp atışının sayısı kadardır.

 Mevcut sistemde normal olarak insan vücudundan alınan parametreleri dijital ekranda sayısal veri olarak gösterilmektedir Biz bu sisteme ek olarak grafik ekran ekleyerek verileri puls dalgaları şeklinde gösterip hasta başı monitördeki nabız sistemini daha da minyatürleştirip kullanımını kolaylaştırdık

Planlamalarımızın sonucunda bitirme 1 projesinde projemizin % 50’lik kısmını tamamladık.  Daha sonra ise cihazımızın elektronik devre tasarımını yaptık ve baskı devresini hazırladık.

 Gerekli devre elemanlarını temin edildi  Hazırladığımız baskı devre üzerine montajı yapıldı  Bitirme 1 projesini böylece tamamlamış olduk.

 Bitirme projesi 2’de ise hazırladığımız devre kartını çalışma testlerin kontrolü sağlandı herhangi bir sorunla karşılaşılmadı  Daha sonra siparişini verdiğimiz LCD ekran temini sağlandığında devre kartımız üstüne kontrollü şekilde montajı sağlandı

 LCD ekrandan montajı yapıldıktan sonra prob’unda yerleştirilmesi sonucu devremiz tamamlanmıştır  Son olarak en başından itibaren belirlediğimiz program dahilinde projemiz belirli aşamalar sonucunda istenilen hedefe ulaşılmıştır.

 1.T.C. Sağlık Bakanlığı   2.Tüik  QL1c2LTwWpRl8dNyFc7Ynhh1dJJ1pNK5Qqc72ys!  3.Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu   4.Wikipedia 