Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
KONU: Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam ÖĞRETMENİN ADI SOYADI:Reyhan TEKİN HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694

2

3 ŞİİR Dengeli Beslenme Gerekli tüm besinler,
Besin almak zorunda Yaşam için canlılar, Sağlık verir vücuda Alınan bu gıdalar. Et,sebze,meyve,balık Yoğurt, süt, bal, peynir, Hayvansal ve bitkisel. Madensel tuz, vitamin Beslenmenin gereği, Gıdasız kalmamalı Dengeli beslenmeli. Oburluk hiç hoş değil İştahsızlık bahane, Sağlık için gerekli Dengeli bir beslenme.

4

5 SAĞLIK BESLENME NEDİR? Sağlıklı beslenme, tek bir cümle ile özetlemek gerekirse “besin değeri yüksek, günlük olarak alınması gereken protein, karbonhidrat, yağ, mineral ve vitaminleri içeren gıdaların, sağlığı korumak, iyi hissetmek ve enerji vermesi için dengeli olarak tüketilmesidir”.

6

7 SAĞLIK BESLENME NEDİR? (DEVAMI)
Sağlıklı beslenme her yaştan insan için önemlidir ve sağlıklı kilonun korunması, beynin, kalbin ve diğer organların fonksiyonlarını yerine getirebilmesi, insan kendini iyi hissetmesi, vücudun sağlıklı ve güçlü olması için gereklidir. Vitamin, mineral bakımından zayıf, çok fazla protein, karbonhidrat veya yağ içeren beslenme şekli çeşitli hastalıklara yakalanma riskini yükselterek vitamin ve mineral eksikliğine yol açabilir.

8

9 Besin Grupları Bazen diyet listelerinde “protein diyeti”, “karbonhidrat diyeti” veya “0 yağ diyeti” başlıklarıyla sunulan diyet programlarını görebilirsiniz. Aslında tek bir bileşene odaklanan bu tarz diyetler çok sağlıklı değildir çünkü vücudun tüm bu besin değerlerine ihtiyacı vardır. Tabii sağlıklı bir beslenme için gün boyu alınan protein, karbonhidrat ve yağın dengelenmesi, önerilen miktarlarda tüketilmesi gerekir. Şimdi besin gruplarına ve günlük olarak önerilen (USDA – ABD Tarım Bakanlığı verilerine göre) miktarlara bir göz atalım

10 Düzenli Fiziksel Aktivitelerin Yapılmasının Yararları
* Kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon, kalınbağırsak kanseri ve diyabet oluşma riskini azaltır. * Yüksek tansiyonu düşürür.  * Kemiklerinizi, kaslarınızı ve eklemlerinizi sağlıklı tutmaya yarar. Osteoporozu (kemik erimesini) önler.  * Sıkıntı ve depresyonu önler ve ruh halini iyileştirir.  * Stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. .  * Vücut yağ yüzdesini azaltır.  *Kilonuzu kontrol etmenizi sağlar *Yaşlılarda oluşabilecek düşme ve kemik kırıklarına karşı koruyucudur.  * Meme kanserine karşı korumada yardımcıdır.  * Eklemlerdeki şişkinliklerin ve arterite bağlı ağrının kontrolünde yardımcı olur.  * Size daha fazla enerji verir.  * Daha iyi uyumanıza yardımcı olur. 

11 Sağlıklı Beslenme İçin Atılacak Adımlar
Beslenme Alışkanlıkları: Yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Öğünlerde neler yiyorsunuz, öğün aralarında açlığınızı bastırmak için neler tüketiyorsunuz? Sağlıksız olduğunu düşündüğünüz gıdaların yerine neler koyabilirsiniz? Bir gün boyunca tüm yediklerinizi bir kenara not edin ve akşam bu listeye bakarak nasıl değişiklikler yapabileceğinize karar verir. Adım adım gitmek, bir anda tüm beslenmenizi değiştirip kendinizi kötü hissetmenize ve tok kalmakta zorlanmanıza engel olacaktır

12 SPOR YAPMALIYIZ!!!

13 Düzenli Fiziksel Aktivite Hareketli Yaşam
Günümüzde yaşam kalitesini arttırarak yaşamak, uzun yaşamak kadar önemli bir konu haline gelmiştir. Sağlıklı yaşamak ve yaşa bağlı oluşabilecek sağlık risklerini çeşitli yöntemlerle en aza indirebilmek için temel etkenler beslenme ve fiziksel aktivitedir. 

14 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


"HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları