Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Melisa SAT - Tuba KOYUNCU| Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Melisa SAT - Tuba KOYUNCU| Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi"— Sunum transkripti:

1 Melisa SAT - Tuba KOYUNCU| Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
TODUP-2018 Melisa SAT - Tuba KOYUNCU| Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi

2

3 KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Etkileşimli Yön Bulma Kılavuzu (eyBUK)

4 Proje Kapsamı Hastanemizi ziyaret eden hasta ve hasta yakınlarının hastane içinde gitmek istedikleri bölümlere ve polikliniklere daha rahat ulaşabilmelerini sağlamayı amaçladık. Birden fazla slayt gerektirebilir

5 Neden ihtiyaç var? Hastanelerin çok sayıda poliklinik ve gidilecek yer barındıran geniş alanlar olması nedeniyle insanlar yön bulmada sıkıntı çekiyorlar. Etrafa asılan tabelalar polikliniklerin sadece kaçıncı katta ve ne tarafta olduğunu gösteriyor , bu tarif hastayı/hasta yakınını istediği yere ulaştırmada yeterli değil.

6 Neden ihtiyaç var? Yaşadıkları yön bulma problemi nedeniyle agresifleşen hastalar ve yakınları hasta hekim ilişkilerinde güçlüklere sebep olabilmekte. Hastanenin çeşitli yerlerinde var olan krokiler çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Bilinse bile küçük ve anlaşılması zor olmasından dolayı hasta/hasta yakınını aydınlatmıyor.

7 Şu an hastalar bunu nasıl sağlıyor nesi eksik neyin değişmesi gerekiyor?
Bilen bir yakınlarıyla geliyorlar. Güvenlik görevlilerine, diğer hastane çalışanlarına, hastalara, hasta yakınlarına, öğrencilere soruyorlar. Hiçbir yerini bilmedikleri hastanede dakikalarca hatta belki saatlerce her tarafı dolaşarak aradıkları yeri bulmaya çalışıyorlar. Hastane çalışanlarına yer soran hasta/hasta yakınları çoğunlukla onları aradıkları yere götürebilecek tam bir tarifi edinemiyorlar.

8 Eksik olan : Kimseye sormadan En kısa sürede Açık ve anlaşılır şekilde aydınlatabilecek bilgi kaynağı Değişmesi gerekenler : Mevcut yön tabelalarına ek olarak, hastaların ve yakınlarının bir başkasına soru sorma ihtiyacı duymadan yönlerini bulabileceği yeni bir yönteme ihtiyaç var.

9 eyBUK

10 eyBUK

11 Arayüz Tasarımı

12 Bölüm Arama Ekranı

13

14 Hastanemize Yerleştirilmiş Konsept Tasarımı - eyBUK

15 Yeni proje neleri değiştirecek? Yeni olarak ne ekleyecek?
Hasta/hasta yakınları gidecekleri yeri sormadan bulabilecek Hastane çalışanlarının yön bulma ile ilgili daha az soruya maruz kalması iş gücü kaybını azaltacak. Hastane görevlileri asıl işlerine yoğunlaşabilecek. Kullanımı kolay ve anlaşılabilir bir arayüz ile hastanemizin pek çok ziyaretçisinin memnuniyetini arttıracak. Yön bulma aşamasındaki zaman kaybı azalacak.

16 Hastanenin belli bölgelerine yerleştirilmiş dokunmatik ekranlar ile insanların hastane içinde gitmek istedikleri yeri rahat bir şekilde bulmasını sağlayacak. Etkileşimli büyük ekranlar ile herkesin rahat kullanmasını ve ulaşmasını sağlayacak. Arayüzde polikliniklerin yanı sıra eczane, yiyecek, ulaşım konusunda da bilgi vermekle hastalara/hasta yakınlarına muayene öncesi ve sonrasında da rahatlık sağlayacak. Arayüzdeki geri bildirim seçeneği ile hastalar/hasta yakınları istek ve şikayetlerini bildirebilecek.

17 eyBUK Kullanımı kolay ve basit anlaşılabilir bir arayüz ile hastanemizin pek çok ziyaretçisinin memnuniyeti arttırılabilir.

18 TODUP C1 Katılımcıları Melisa SAT Mustafa Kerem AKDAĞ Merve BAŞAR
Ömer Faruk TOPUZ Hasan Hüseyin SELÇUKER Tuba KOYUNCU Berkin EKEN Oğuz Alptekin Edanur BOR Şeyme ÜNGÖR Oğuzhan AYDIN Mustafa Erdi İŞIKÇI Melis BAŞ Berkay KARAGÖZ Danışman Öğretim Üyesi: Yrd.Doç.Dr.Hasan YILMAZ


"Melisa SAT - Tuba KOYUNCU| Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları