Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe âhlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe âhlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda."— Sunum transkripti:

1 1

2 Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe âhlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. Öğrencilerimizi toplumun sorumlu ve uyumlu, toplum ilke ve değerlerine sahip, kendini ifade edebilen bireyleri olarak yetiştirmek.

3 Sektörde tercih edilen takdir gören Anadolu İmam Hatip Lisesini seven ve ilgi duyan elemanlar yetiştirmek. Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek. Okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek, karşılaşabilecek problemleri en aza indirip eğitimde kaliteyi arttırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak. Öğrencilerimizi kendine, ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek.

4 4

5

6 Ölçme ve değerlendirme araçları geliştirilip çoğaltılacak (Test odası kurulacak, sadece son sınıflar değil, bütün şubelerde ünite sonlarında tarama testleri yapılacak.) Rehberlik servisinin daha aktif bir şekilde çalışması sağlanarak, öğrencilere verimli çalışma teknikleri uygulanacak.

7 Değerler Eğitimi Komisyonu ve Rehberlik Servisi iş birliği ile Değerler Eğitimi çalışmaları yapılacak. Öğrenci merkezli eğitimi ön plana çıkarılacak.

8 Rehberlik saati olan sınıf rehber öğretmenleri, rehberlik etkinliklerini düzenli olarak uygulayacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarıyla öğrencinin ders başarısının yükseltilmesi. Düzenli olarak deneme, kavrama testleri uygulanacak.

9 Yetenek sınavlarıyla öğrenci alan kurumlara öğrenci yetiştirilecek ve yönlendirilecek. Öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda başarılarının ve özgüvenlerinin artırılması için okul dergisi çıkartılacak.

10 Başarısız öğrencilerin başarısız olma nedenlerinin tespit edilecek ve yapılacak iyileştirilmelerin planlanması sağlanacak. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere gönüllü kurum ve kuruluşlardan burs ve benzeri yardımlarla sıkıntıları giderilmeye çalışılarak derslerine adapte olmaları sağlanacak

11 Okuduğunu anlama ve yorumlama becerisini artırmak amacıyla öğrenciler okumaya teşvik edilecek, bunun için öğretmen ve öğrencilerden oluşan farklı okuma grupları oluşturulacak. Okul kütüphanemizi zenginleştirmek için öğretmen ve öğrencilerimiz arasında “Kitabımı Paylaşıyorum” kampanyası başlatılacak.

12 12

13 1. ERGENLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ ARALIK 2015 2. ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ Ergenlik dönemi hakkında ailenin blgi sahibi olması önemlidir. Çocuğunun davranışlarının nedenlerini bilen anne baba çocuğuna karşı daha anlayışlı olacak ve çocuğunu bu dönem hakkında ilgilendirecektir. ŞUBAT 2013 Velilerin etkili iletişim becerisini kazandırmak. 3. ANNE, BABA TUTUMLARI NISAN 2015 Ebeveynlere sağlıklı anne baba becerilerini kazandırmak.

14 KASIM 2015 ARALIK 2015 1. ETKİLİ İLETİŞİM 2. ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ İletişimde ilişkileri en mikro düzeyde en makro düzeye çıkarılmasını sağlamak. Öğretmen öğrenci arasındaki iletişimi etkileyen etmenlere dikkat çekilmesi,iletişimde karşılıklı güven duygusunun oluşturulmak istenmesi.

15 1. VERIMLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ KASIM 2015 2. MESLEKİ REHBERLİK Öğrencinin zamanını etkili ve verimli kullanmasını sağlamak. ARALIK 2015 NISAN 2016 Öğrencinin geleceğe dönük ideal ve seçimlerinde isabetli ve doğru kararlar vermesinde yardımcı olmak. 3. SINAV KAYGISI OCAK 2015 NISAN 2016 Öğrenciye problemlerle baş etme becerisi kazandırarak sınav başarısını olumlu etkilemek.

16 16

17 Kültürel çeşitliliği anlayan, saygı gösteren ve katkıda bulunan, beden ve ruh sağlığına önem veren, spora ve sanata ilgili ve duyarlı takım çalışmasını önemseyen bireyler yetiştirilmesi. Spor ve sanatsal alandaki yeteneklerinin ortaya çıkması ve geliştirilmesinde uygun ortamın yaratılması hedeflenmektedir. Sosyal, kültürel ve sportif alanda yapılacak çalışmalarla;

18 Kulüplerin çalışmaları etkin hale getirilecek ÖNDER Kurslarının hayata geçirilmesi için hazırlıklar yapılacak Müzeler, tarihi yerler, Teknopark, kitap fuarı vb. yerlere geziler düzenlenecek Kitap okuma saatleri / Oku-yorum etkinliği devam edecek Belirli gün ve haftalarla ilgili kutlama etkinlik programları yapılacak Seminerler / Söyleşiler yapılacak Tiyatro gösterileri, kutlu doğum etkinliklerine zenginleştirilerek devam edilecek E-Dergi çalışması devam edecek Dil sınıfı etkinlikleri yapılacak Mesleki alanda etkinlikler ve uygulamalar yapılacak

19 Okulumuzda 17 çeşit kulüp çalışmasıyla öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimize sosyal ve kültürel alanda yeteneklerinin farkına varma, sorumluluk bilinci ve özgüven geliştirme hususunda çalışmalar yapılacaktır.

20 Belirli gün ve haftalara yönelik duvar panoları, salon programları, okul içi ve okullar arası yarışmalar düzenlenecektir.

21 (İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) ÖNDER’in okulumuzda açmayı planladığı kurslarla ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Haftaiçi okul çıkış saatlerinde, öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda, farklı branşlarda hat, karakalem, diksiyon, drama, web tasarımı vb. kursları açılacaktır.

22 Öğrencilerimizin Bilimsel perspektif kazanmalarına destek olarak, Koç müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi ve İTÜ bilim merkezi’ndeki bilim atölyelerine katılacağız. Öğrencilerimizin Sanatsal perspektif kazanmalarına destek olarak, İstanbul Modern, Pera Müzesi, Karikatür Müzesi ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde rehberli turlara katılacağız. Tarihsel perspektif için öğrencilerimizi Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayına vb. tarihi mekanlara götüreceğiz.

23 Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Bakırköy Botanik Bahçesi Üniversiteler Teknopark Kitap Fuarları İstanbul’un Tarihi ve Kültürel Mekanları Bu gezilerle İstanbul da tabiat, kültür ve sanat hayatıyla tanışma fırsatı doğacaktır. Ayrıca fotoğrafçılık ve gezi kulüpleri İstanbul’un eski yerleşim yerlerini tanımaya dönük geziler düzenleyecek. (Fatih, Suriçi, Balat, Eminönü, Küçük Ayasofya civarı, Kumkapı, Eyüp, Üsküdar vb.)

24 Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla E-Dergimiz internet üzerinden yayınlanmaya devam etmektedir. Bu yıl ilk defa dönemlik olarak E-Dergi üzerinde ki seçilmiş yazılarda matbu olarak yayınlanacaktır.

25 Geçtiğimiz yıl öğretmenlerimizin rehberliğinde oluşturulan okuma grupları daha önceden belirlenmiş kitapları düzenli olarak okuyup, o kitap üzerinde değerlendirme toplantısı yaptılar. Bu yılda aynı çalışmalarımız devam edecek.

26 Sivil toplum kuruluşu (Bakimder) ile ortak yapmış olduğumuz programda gazetici ve yazarları davet ederek öğrencilerimizle buluşturma ve tanıştırma etkinliğine bu yılda devam edilecektir. Rehberlik birimimizin çalışmalarıyla 12.sınıflar için üniversite sınavlarına psikolojik destek, üniversitelerin ve mesleklerin tanıtımını içeren seminerler düzenlenecek.

27 Meslek dersleri zumre öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi mesleki alanda hem hayata hazırlamak hem de becerilerini geliştirmek ve özgüvenlerini arttırmak için; Okul içinde etkinlikler düzenleyecek, İmam Hatipler arasındaki yarışma ve etkinliklere öğrenci hazırlayacak. İmamlık, hatiplik, müezzinlik ve din öğreticiliği alanlarında müftülük işbirliği ile staj imkanı sağlanacak. Mübarek gün ve gecelere ait etkinlikleri müftülük işbirliği ile halka açık olarak sunulacak.

28 Kutlu doğum haftasında okulumuz, ilçe milli eğitim ve müftülük ile birlikte ortak program düzenlenmiştir. Program içeriği okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizin özgün çalışmaları musiki korosu ve tiyatro gösteriminde oluşmuştu. Bu yıl yine kutlu doğum çalışmalarına planlandığı üzere devam edilecektir. Kutlu doğum haftası münasebetiyle okulumuzun önderliğinde Bakırköy Ortaokulları arası “100 Soruda Hz.Muhammed (s.a.v)” adlı bilgi yarışması organize edilmiş ve dereceye giren öğrencilerin tamamı ödüllendirilmiştir. Bu etkinliklere Bakırköy İmam Hatip Lisesi önderliğinde devam edilecektir.

29 Öğretmen ve öğrencilerimizin oluşturduğu değerler eğitimi komisyonu ve kulübü diğer kulüplerimizle ortaklaşa çalışmalar planlayarak dini ve âhlaki değerlerimize farkındalık oluşturmak için çalışma takvimi hazırlamış olup uygulamaya koyacaklardır.

30

31 Okulumuz ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası yapacağız. IHH ve okulumuz öğrencilerinin desteği ile yetimlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bakırköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliği ile “Tohumdan Fidana, Fidandan Dikime” etkinliği organize edeceğiz. T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği ile işbirliği yapılarak öğrencilerimizin çevreye duyarlılığı ön plana çıkartılıcaktır.

32 Ortaokul öğrencilerimizden Arapça’ya ilgi ve yeteneği olan öğrencilerimizden oluşan dil sınıfımızda Arap hocalarla çalışmalar yapılmaktadır. Bu yılda devam edecektir. Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarına katılım sağlanacaktır. İngilizce zümre öğretmenlerini katkılarıyla İngilizce tiyatro çalışması yapılmaktadır. İngilizceye ilgi ve yeteneği olan öğrencilerin dil sınavlarına hazırlanmalarında rehberlik yapılacaktır.

33

34 Ekim- Haziran: Badminton-Masa Tenisi-Basketbol egzersiz faaliyetlerinin yapılması (Uygun görülürse yetiştirme ve destekleme kursu yapılmasına) Aralık: Kros (Gençler-Yıldız-Küçükler) İl okul sporları yarışmasına katılım Aralık-Mart: Bakırköy İlçe Okul Sporlarına Aralık: Badminton - Masa Tenisi Gençler erkekler il okul sporları müsabakasna katılım Mart: Badminton - Masa Tenisi Küçükler il okul sporları müsabakalarına katılım Mayıs-Haziran: Sınıflar Arası Turnuvalar Futbol (Genç erkek, genç kız, küçük erkek) Atletizm (Lise - Ortaokul) Masa Tenisi (Lise - Ortaokul) Basketbol (Genç erkek) Badminton (Lise - Ortaokul) Voleybol (Genç kız - Küçük kız) Voleybol (Genç kız), Futsal (Genç - Küçük - Yıldız Erkek)

35 35

36 Öğrencilerimize daha kaliteli ve sağlıklı bir eğitim sunabilmek için hijyen ve gıda güvenliğine önem veriyoruz. Bunun için okulumuzda temizlik konusunu yakından takip ederek birtakım uygulamalar hedefliyoruz.

37 Tuvaletlere sensörlü musluklar, otomatik peçetelikler ve sabunluklar konulcakve özellikle el temizliğinin üst seviyede korunması sağlanacaktır. Sınıfların havalandırılması dikkat edilecek, sınıflar her ders arasında havalandırılacak, özellikle nöbetçi öğretmenler ve öğrenciler bu konuda görevlendirilecektir. Çöplerin ayrı toplanması için çalışmalar yapılcak, her kata kağıt, cam, plastik ve pil atıkları için ayrı kutular konulacak ve öğrencilerde bu bilincin yerleşmesi için gayret edecektir.

38 Ellerin çok sık değdiği sıralar, masalar, elektrik düğmeleri ve kapı kollarının temizliğine önem verilecek, temizlik personeli bu konuda tarafımızca takip edilecektir. Çalışan tüm personelimiz, okulun belirleyeceği okul kıyafeti kullanacak (Beyaz önlük kullanılmayacak). Personelin, tırnak temizliğine ve el temizliğine önem vermesi gerekliliği ile ilgili personel bilgilendirilecek bunun için gerekirse bir idareci görevlendirilecektir. Kantin ve yemekhane çalışanları kesinlikle bone, eldiven ve maske kullanacak. Kurallara uymayan personel ile çalışılmayacaktır.

39 Sınıf perdelerinin temizliğine önem verilecek, perdeler belirli aralıklarla yıkanacaktır. Okuldaki bütün çöp kovaları değiştirilecek. Ağzı kapalı, pedalli çöp kovaları alınarak, sürekli çöp poşeti kullanılıcaktır. Okulumuzda bulunan mescidin temizliğine önem gösterilecek, mescitteki halılar değiştirilecek. Mescid halılarının rutin aralıklarla temizliği yapılacaktır.

40 Okulda koridorların belli yerlerine hastanelerde uygulanan sıvı dezefektanlar yerleştirilecektir. Öğretmenler odasının temizliği, çay ocağının öğretmenler odasından ayrılması ve öğretmenlerin yanlarında getirdikleri besinleri daha hijyenik bir ortamda tüketebilmeleri için öğretmenler odasına buzdolabı konulacaktır. Okul kantinimizin hijyen denetimi, satın alınan ürünlerin üretim izinleriyakından takip edilecek, bu işin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın yetkili kıldığı kişiler tarafından yapılması için özen gösterilecektir.

41 Özellikle AB standartlarında bir temizliği hedefliyoruz. Bu doğrultuda renk kodlarına göre malzeme kullanımı (Yani okulun her biriminin ayrı renklerde malzemelerle temizlenmesi) getirerek öğrencilerin ve velilerin yapılan temizliği kolayca denetleyebilmelerini hedefliyoruz.

42 Temizliğin ıslak değil, nemli yapılması, kullanılan aletlerin ergonomik olması, çalışanları rahatsız etmemesi, temizlikte daha çok çevre dostu malzemelerin tercih edilmesi böylece solunum yolu ile öğrencilere zarar vermemesi hedeflerimiz arasındadır.

43 Yukarda saydığımız tüm bu maddelerin sürekliliği için asıl önemli olan şey farkındalıktır. Bu farkındalığı oluşturmak için okulumuzda öğrenci ve öğretmenleri hatta velilerin işbirliği ile projeler gerçekleştirilecektir. Özellikle Yeşilay ve temizlik kulüpleri temizliğin kontrolü için görevlendirilecek, her ay bir temiz sınıf seçilip ödüllendirilecektir. Özellikle ortaokul öğrencilerine yönelik kişisel bakım konusunda bilgiler verilecek, sosyal etkinlik derslerinde konuyla ilgili sunumlar ve videolar izlettirilecek böylece öğrenciler sürece dahil edilecektir.

44 Şimdiki uygulamamızda girişte kontrol yapılarak ziyaretçi kimliği verilen kişiler içeri alınıyor. Bundan sonraki süreçte giriş yapan ziyaretçilerin sisteme kaydedilerek içeri alınması öngörülüyor. Böylece daha sağlıklı bir süreç hedefleniyor. Öğrenci giriş-çıkışlarında ise kartlı turnikeli bir sistem düşünmekteyiz. Okul servislerinin denetimleri sıklaştırılarak özellikle öğrencilerin güvenli bir şekilde servislere binmeleri sağlanacaktır. Tüm servise binen öğrencilerin emniyet kemeri takmaları konusunda servisçiler ile irtibat halinde olunacaktır. Kameralı güvenlik sistemleri ile öğrencilerimizin güvenliği sağlayacağız


"1. Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe âhlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları