Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014"— Sunum transkripti:

1 AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014

2 DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ

3 DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ’nde,
75 öğrenci 12 öğretmen eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürmektedir. 4 derslik 1 idareci odası ve 1 öğretmenler odası bulunmaktadır

4 HEP BERABER KAHVALTI Eğitim öğretim yılı içinde idaremiz, okul aile birliğimiz ve öğretmenlerimizin katkılarıyla öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasını ve uyum içinde çalışmalarını sağlamak amacıyla belirli ölçütler doğrultusunda öğrencilerimize ödül olarak kahvaltı düzenledik. Ölçütlerimiz; sınıfların ve okulun temizliği, derslerdeki başarılar, etkinliklere katılım… Bu ödül sürecinde öğrencilerimizde gözle görülür bir şekilde ,davranışlarında olumlu değişimler yaşanmıştır.

5 KAHVALTI ETKİNLİĞİMİZ

6 FİDAN DİKME ETKİNLİĞİMİZ
Okulumuz Onur Kurulu ve Kültür-Edebiyat Kulübünün desteğiyle ‘Herkesin bir ağacı olsun’ düşüncesinden hareketle okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte Dalama Lisesi Hatıra Ormanına 80 adet fidan dikildi. Etkinlik kapsamında okulumuz bahçesine de fidanlar dikildi.

7 HERKESİN BİR AĞACI OLSUN

8 KÜLTÜR-EDEBİYAT KULÜBÜ TOPLUM HİZMETİ ÇALIŞMASI ‘DALAMA BAKIM EVİ ZİYARETİ’
Kültür-Edebiyat Kulübü’nün hazırlamış olduğu Toplum Hizmeti Projesi kapsamında Dalama’da bulunan Yaşlı Bakım Evi belirli zamanlarda öğrencilerimizle birlikte ziyaret edilmektedir. Ziyaret sonunda öğrencilerimiz edinmiş oldukları bilgi ve deneyimlerini raporlar halinde kulübüne sunmaktadır. Proje başlangıcından bu yana öğrencilerimiz aynı heyecanla projeye katılmaktadır. Ziyaretler sonrasında kulüp öğrencileri duygularını ve düşüncelerini diğer arkadaşlarıyla paylaşmaktadır.

9 DALAMA BAKIM EVİ ZİYARETİ’
FOTOLAR

10 OKUMA ZAMANI Okulumuzda ‘ okuma zamanı’ etkinliği çerçevesinde belirli saatlerde öğrencilerimizle birlikte kitap okuyoruz. Öğrenciler kitaplarını sınıf kitaplıklarından temin etmektedir. Onur Kurulunun etkinliği kapsamında en çok kitap okuyan sınıfa ve öğrenciye ödüller verilmektedir.(ayın sınıfı ve ayın öğrencisi) Öğrencilerin sınıflarında oluşturdukları kitaplıklara ve okul kitaplığımıza kitap kazandırma etkinlikleri devam etmektedir.

11 OKUMA SAATLERİ FOTOLAR

12 GERİ DÖNÜŞÜM Çevre bilincini artırmak kapsamında okulumuzda Geri Dönüşüm Kutuları oluşturulmuştur. Her sınıfta kağıt ve pil atıkları için oluşturulan kutular bulunmaktadır. Öğrencilerimiz çevrelerinde ya da evlerinden getirdikleri atık kağıt ve pilleri buralarda toplamaktadır.

13 KARDEŞ ÖĞRENCİ Okulumuzda alt ve diğer sınıflardaki öğrencilerin ders, ödev ve proje çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla, Onur Kurulunun desteğiyle ‘Kardeş Öğrenci’ projesi yapılmaktadır. Öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımasına, birbirleriyle kaynaşmasına yardımcı olması amacıyla bu proje gerçekleştirilmektedir.

14 KARDEŞ ÖĞRENCİ PROJESİ
FOTO

15 VELİ ZİYARETLERİ Devamsızlık sorunlarının önlenmesi ve akademik başarı artışı hedefleri doğrultusunda veli ziyaretlerine önem verilmektedir. Belirli aralıklarla öğretmenlerimiz ve okul idarecileri veli ziyaretleri yapmaktadır.

16 VELİ ZİYARETLERİ

17 FİZİKİ OLANAKLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ
Yarıyıl tatili süresince okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında derslik kapıları tamir edildi, sınıfların kitaplıkları yenilendi, okul girişi zemini döşendi, sınıflar ve bina içi badana işleri yapıldı. Öğrenciler ikinci döneme fiziki şartları yenilenen bina ile başlamış oldu.

18

19 DENEME SINAVLARI Okulumuzda belirli aralıklarla 11. ve 12. sınıflara yönelik deneme sınavları yapılmaktadır. Sınav sonunda cevap anahtarları dağıtılmakta, öğrencilerin sınav türüne uygun yöntemlerle puanları hesaplanıp öğrencilere dönüt verilmektedir. Sınav soruları ilgili derslerde cevaplanmaktadır.

20

21 DEVAMSIZLIK Okulumuz sınıflarda öğrenci devamsızlıkları yok denecek kadar azdır. 9. sınıflarda birkaç öğrenci dışında devamsızlık sorunu yaşanmamaktadır.

22 Devamsızlıkların azaltılması ile ilgili çalışmalar kapsamında,
Öğrencinin devam-devamsızlık takibi yapıldı. Devamsızlığı olan öğrencilerin velilerine uyarı dilimlerinde devamsızlık mektubu gönderildi. Ayrıca o gün okula gelmeyen öğrencinin velisine telefonla ulaşıldı. Öğrencinin okula gelmediği iletildi.

23 Sınıf rehber öğretmenlerinden öğrenci devamsızlıkları ile ilgili yönetmeliğin anlatılması, başarının sağlanabilmesi için okula devamın önemi konusunda öğrencileri bilgilendirmeleri istendi. Okul Aile Birliği, veli, öğretmen ve öğrenci bilgilendirme toplantıları yapıldı.

24 Devamsızlığı olan öğrencilerle gelmediği günün akabinde okula gelmeme nedeni soruldu. Geçerli bir mazereti yoksa okula devamın başarı açısından önemi yüz yüze anlatıldı. Öğrenci ikna edildi. Devamsızlığı kritik noktada olan öğrenci velileri okula davet edildi. Öğrencinin devamı hakkında bilgilendirildi.

25 MEZUN TAKİBİ Okulumuzun son sınıf öğrencileri YGS ve LYS sınavları sürecinde okul idaresi öğretmenler tarafından izlendi. Hangi aşamada oldukları tespit edildi. LYS sınavlarından sonra mezun olan öğrencilerimizin aldığı puanlar değerlendirildi. Doğru tercihlerin yapılabilmesi için okul idaresi ve öğretmenler olarak rehberlik yapıldı. Veliler de meslekler konusunda bilgilendirildi.

26 Yerleştirmeler yapıldıktan sonra hangi öğrencimizi hangi yükseköğrenime yerleştiğini okul OSYM web sayfasından alınarak velilerimiz öğretmenlerimiz ile paylaşıldı. Herhangi bir yükseköğrenime yerleştirilemeyen öğrencilerimizin velileri ile toplantılar yapıldı. Bir sonraki YGS ve LYS sınavlarına hazırlanmaları ve daha çok çalışmaları konusunda motive edildi.

27 Mezun olan öğrencilerimiz yükseköğrenimleri süresince velileri ile iletişime geçilerek durumları hakkında bilgi edinildi, süreç izlendi. Mezunlarımızdan herhangi bir yükseköğrenime gitmek istemeyen öğrencilerimizin meslek edinmesi konusunda gerekli rehberlik yapıldı. 2013 Eğitim öğretim yılında okulumuz 11 mezun vermiş bunlardan 5 öğrenci lisans ve ön lisans eğitimi veren fakültelere yerleşmiş, bir önceki dönem mezunlarından bir öğrenci Jandarma Astsubay okuluna yerleşmiştir


"AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları