Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’"— Sunum transkripti:

1 ‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’

2 EKO-TEKNO YAŞAM KULÜBÜ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VİZYON TOPLANTISI

3 EKO- TEKNO YAŞAM KULÜBÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA
AYLIK YAPILACAKLAR DERGİ FİLM GÜNLERİ MÜNAZARA GEZİ SEMİNER PROBLEM BULMA-ÇÖZÜM ÜRETME SUNUM PROJE HAZIRLAMA TOPLANTI

4 DERGİ : Kulübümüzün tanıtımında ,yaptığımız araştırmaları sunmakta , kulüpteki üyelerimizi araştırmaya teşvik etmekte , faaliyetlerimizden okulumuzdaki öğrencileri haberdar etmekte ve yaratıcılığımızı üst seviyede tutmak için çıkaracağımız aylık dergiler bu sene için büyük bir önem teşkil etmektedir. Dergimizin içeriği ve yayımı için komisyon oluşturulacak bu komisyon üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapılacağı için gönüllüler arasından seçim yapılarak belirlenecek.

5 FİLM GÜNLERİ Film günlerinin temel amacı haftalık olarak faaliyet göstermek Eko-Tekno Yaşam kulübünün amaçlarını gerçekleştirmek için yapılacak . Film günlerinde haftanın önemli olay ve içerikleri ağırlıklı olmak üzere belgesel ve filmler izlenecek. Bu etkinlik için bir komisyon oluşturulacak bu komisyon seçtiği filmleri bir hafta öncesinde yönetim kuruluna sunacak. Kabul edilen filmler yönetim kurulu tarafından belirlenecek yerde ve saatte öğrencilere sunulacak. Her film günü için tanıtım afişi hazırlanıp katılımcı sayısını arttırmak ve daha fazla öğrenciye ulaşmak hedeflenecek.

6 MÜNAZARA Münazara günleri bir komisyon tarafından oluşturulacak. İki haftada bir gün yapılacak münazara toplantısında belirlenecek bir konuyla (Bilim , üretkenlik ,yaratıcılık, çözüm ve yenilik ) ilgili oluşturulan münazara grupları tartışacak. Münazara konusu bir hafta önceden yönetim kuruluna sunulacak yönetim kurulunun belirlemiş olduğu yer ve zamanda münazara yapılacak birinci olan takım ödüllendirilecek ve ödülünü bir sonraki münazara toplantısında verilecektir. Münazaraya herkes katılabilecek.

7 GEZİ Yapılacak geziler il içerisinde ve il dışında yapılan bilim fuarları bilim sergileri Tekno-parklar ve bu gibi yerlere yapılacak olup bir komisyon tarafından belirlenerek yönetim kuruluna sunulacak.Yönetim kurulunun onayı ile yapılacak bu aktiviteler de zaman kısıtlaması yoktur. Konseyin talebi yönetim kuruluna 20 gün önceden bildirilmesi gerekmektedir. Kısa mesafeli ve kısa süreli geziler için ise 5 gün önceden talep bildirilmesi gerekmektedir.

8 SEMİNER Seminerlerimizin konusu kişisel gelişim bilim çevre ve insanın farklı disiplinlerce ele alınan konular olmasına özen gösterilmelidir.Bu görevi yönetim kurulu başta olmak üzere tüm kulüp üyeleri aktif olarak gerçekleştirmesi gerekmektedir. Konuların belirlenmesi ve hocaların da katılımıyla bu seminerler sıklıkla gerçekleştirilmelidir. Yapılacak herhangi bir seminer için yönetim kuruluna 20 gün içinde talep yapılmalıdır.Yönetim kurulunun ise 15 gün önceden OKM’ye dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir.

9 PROBLEM BULMA-ÇÖZÜM ÜRETME
Problem bulma ve çözüm üretme toplantıları iki haftalık periyotlarla yapılacak. Toplantılarda öncelikli olarak çevre ve insan ile ilgili olan ve bilimle çözülebilecek problemler bulunarak bir sonraki toplantıda ise bu problemlere çözümler sunulacak. Her toplantı sonunda problemler belirtilip çözüm süresi olarak iki haftalık bir süre belirlenecek. Buna ek olarak bu problemler ve çözümleri herkesle paylaşılacak.

10 SUNUM Sunumlar isteğe göre üyelerin bir konu yada bir fikir üzerinde dikkat çekmesi bu konuyu paylaşması ve kişisel olarak kendini geliştirmesi ihtiyacı duyması sebebi ile aylık periyotlarla oluşturulması hedeflenen bir aktivitedir. Katılım zorunluluğu olmamasının yanında herkes katılabilir. Sunumların konusu detayı ve amacı aktivitenin yapılacağı tarihten 5 gün önce yönetim kuruluna iletilmeli sunumlar kabul edildiği taktirde belirtilen tarih yer ve zamanda sunumun yapılması gerekmektedir.

11 PROJE HAZIRLAMA Hayata geçirilmesi istenilen projeler Doç. Dr. Latife Şahin Yalçın danışmanlığında yapılacaktır. Projelerin Bilim Çevre ve İnsan temelli olması gerekmektedir. Başvurular Yönetim kuruluna yapılacak olup Kulübümüzde dilendiği takdirde ve seçilen üyelerden oluşturulan ekiplerle destek ve imkan sunulacaktır.Projeler Eko-Tekno Yaşam Kulübü adına sunulacaktır.

12 TOPLANTI Toplantılarımız 1 aylık veya 6 haftalık periyotlarla yapılacak olup dönemde 2 veya 3 defa gerçekleşecektir.Toplantılar diğer aktivite ve etkinliklerden ayrı gerçekleşecektir. Toplantılara yönetim kurulundaki üyelerin katılımı zorunlu olup 2 toplantıyı aksatan yönetim kurulu üyesi yönetim kurulundan düşerek üye konumuna aktif üyelerden bir kişi ise yönetim kuruluna terfi edecektir.Toplantılar video ses ve yazılı olarak kayıt altına alınacaktır.Toplantılarda ele alınacak konular kulübün gelişimi ve yenilikçi planlar oluşturmanın yanı sıra istatistiksel verileri oluşturmak olacaktır.

13 ‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’


"‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları