Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okulumun dünü, bugünü, yarını…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okulumun dünü, bugünü, yarını…"— Sunum transkripti:

1 Okulumun dünü, bugünü, yarını…
KÜRE ANAOKULU Okulumun dünü, bugünü, yarını…

2 Dünümüz… Okulumuz eğitim öğretim yılının 2. yarısı 10 şubat 2014 tarihinde eğitime başlamıştır. 4-6 yaş aralığındaki okula devam eden 50 öğrencimizle yaş gruplarına uygun üç şube ile eğitim yılını tamamlamıştır.

3 Dünümüz…. Eğitim kalitesini yükseltmek için neler yaptık? Okul öncesi eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda çocuğu merkeze alan bir eğitim yaklaşımı ile öğrencilerimizi hayata ve ilkokula hazırlamak için okul içi etkinliklerimize velilerimizi de dahil ettik. Sosyal etkinlikler kapsamında veli ziyaretleri yaptık, okul öncesi eğitim haftası şenlikleri kapsamında ilçede bir yürüyüş düzenleyerek okul öncesi eğitime dikkat çektik.

4 Dünümüz… Eğitim kalitesini yükseltmek için neler yaptık?
Sağlıklı beslenme bilincini öğrencilerimize yerleştirmek için öğretmenlerimizin organize ettiği velilerimizin de katıldığı kahvaltı düzenledik.

5 Bugünümüz… eğitim öğretim yılında 90 kayıtlı öğrencimizle eğitime başladık. 36 ayını tamamlamış çocukları da okul öncesi eğitime dahil ederek eğitim yaşını olabildiğince öne çektik. Yaş gruplarına göre(3,5 yaş,4 yaş ve 5 yaş) öğrencilerimizle dört şubede ikili öğretim(sabah-öğlen) şeklinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

6 Bugünümüz… Güçlü yönlerimiz Zayıf yönlerimiz 1-Öğretmen kadromuzun çalışkan, dinamik ve kendi alanından mezun olması 2-Sınıf öğrenci sayılarımızın standartlara uygun olması 3-Tüm çalışanların birbiri ile uyumlu olması 4-Öğretmenlerimizin veliler ve öğrenciler ile iyi ilişkiler geliştirmeleri. 1- Okul bahçemizin oyun donanımının yetersiz olması 2-Veli ziyaretlerinin ve aile eğitimi seminerlerinin düzenli ve sıklıkla yapılamaması 3-Kalifiyeli ve ihtiyaçlara cevap verecek sayıda yardımcı personelimizin olması 4- Öğrenci sayılarımızın standartlara uymasının yanında kayıt bölgesinde olup okula gelemeyen öğrencilerin bulunması

7 Bugünümüz… 1.Okulumuzdaki eksiklikler/ihtiyaçlar 1-Teknolojik donanıma dair eksikliklerimiz( sınıf içi bilgisayar ve projeksiyon aleti) 2- Okul bahçemiz için çocuk oyun grupları. 3- Sınıf içinde öğrenme merkezlerini verimli kılmak için gerekli olan materyaller de eksikliklerimiz bulunmaktadır.

8 Yarınımız…. 2.Eğitim kalitesini yükseltilmesi için planlanan çalışmalar
Sınıf içi öğrenme merkezlerinin materyal eksikliklerini gidererek öğrencilerimizin nesne ve olayları görerek, dokunarak algılayıp öğrenmelerini sağlayacağız. Çocukların tüm gelişimlerine ilişkin temel beceriler ailede kazanıldığı için her ay çocukların gelişimine dönük belirlenen bir konuyla ilgili aile eğitimleri vermeyi planlıyoruz.

9 Yarınımız…. 3-Okul-veli-öğrenci üçgeninde yapılacak çalışmalar
yılı sonuna kadar tüm velilerimiz Okul Öncesi Eğitim ve okulda yapılan çalışmalar konusunda bilinçlendirilecek 2-Her eğitim öğretim yılı başında okulların açılmasından 10 gün önce velilere okul öncesi eğitim konularında okula hazırlık eğitimleri verilecek. 3-Aylık veli toplantıları ve veli ziyaretleri yapılacak 4-Velilerin sınıflarda düzenlenecek çalışmalara katılmaları sağlanacak

10 Yarınımız…. 4-Planladığımız sosyal etkinlikler
Okul öncesi eğitim haftası şenlikleri çerçevesinde ilçe içerisinde geçen yıl da gerçekleştirdiğimiz okul öncesi eğitim farkındalık yürüyüşünü bu yıl da şenlikler kapsamında yapmayı planlıyoruz. Okul öncesi eğitimin temel ilkeleri arasında yer alan aile katılımı etkinliklerini “Yarın Sizdeyiz” adı altında bir etkinliğe dönüştürerek veli okul iletişimini güçlendirmeyi planlıyoruz. Eğitim yılı içinde belirli gün ve haftalar kapsamında inceleme gezileri yapmayı planlıyoruz. (örneğin; polis haftasında ilçe emniyet amirliğine) Yıl sonunda öğrencilerimizin yıl içinde yapmış olduğu etkinlikleri bir sergi düzenleyerek sunmayı planlıyoruz.

11 Yarınımız…. 5.Öğrencilerimize Milli ve Manevi Değerlerimizi Kazandırmak için Yapılacak Çalışmalar
Öğrencilerimizin 29 ekim Cumhuriyet Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılımları sağlanarak okul içinde kazandırılmaya çalışılan milli değerlerimizin pekişmesi sağlanacak. Dini bayramlar, özel günler(anneler günü vb.) okul içinde velilerinde katıldığı etkinlikler düzenleyerek bu günlerin anlam ve önemini öğrencilere kazandırılacak.


"Okulumun dünü, bugünü, yarını…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları