Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME SİSTEMİ TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ

2 Puan Ve Not Sitemi Puan Not Derece 85-100 5 Pekiyi 70-84 4 İyi
Orta Geçer ___________________________________ Geçmez Etkisiz

3 9. SINIFLARDA BAŞARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
1. DOĞRUDAN SINIF GEÇMEK 2. ORTALAMAYLA SINIF GEÇMEK 3. SORUMLU OLARAK SINIF GEÇMEK

4 TÜM DERSLERDEN BAŞARILI OLMAK
DOĞRUDAN SINIF GEÇMEK TÜM DERSLERDEN BAŞARILI OLMAK İkinci dönem notunun en az 2 “GEÇER”, ancak, birinci dönem notu 0 “ETKİSİZ” ise ikinci dönem notunun en az 3 “ORTA”,

5 DOĞRUDAN SINIF GEÇMEK 1. DÖNEM 2. DÖNEM SONUÇ 1 2 BAŞARILI BAŞARISIZ 5
3

6 YIL SONU BAŞARI ORTALAMASI İLE SINIF GEÇMEK
ÖĞRENCİNİN ZAYIFI VARSA TÜM DERSLERİN YIL SONU AĞIRLIKLI ORTALAMASI 2,50 MİN. DİL VE ANLATIM DERSİ YIL SONU BAŞARI ORTALAMASI İLE GEÇİLEMEZ.

7 DERS saat I II Y.S AĞ. Dil, Anlatım İngilizce Matematik Coğrafya Toplam Tüm derslerin ağırlıklı notu hesaplandıktan sonra, zayıf olduğu gözüken Coğrafya dersinden geçebilmesi için ağırlıklı notları toplamının toplam ders saatine bölümü yapılır.

8 BAŞARISIZLIK DURUMUNDA
ORTALAMA YÜKSELTME SINAVI Her öğrenci ders yılı sonunda istediği en fazla 4 dersten O.Y. sınavına girebilir. Başarılı olunan derslerden de ortalama yükseltmek amacıyla sınava girilebilir.

9 ORTALAMA YÜKSELTME SINAVLARI SONUNDA BAŞARISIZLIK DEVAM EDİYORSA;
9. SINIFLAR 3 DERS VE ÜZERİNDE ZAYIFI VARSA, 10.SINIFLARIN 9.SINIF SORUMLULUKLARI DAHİL 5 DERS VE ÜZERİNDE ZAYIFI VARSA SENE TEKRARI YAPARLAR.

10 SORUMLU OLARAK SINIF GEÇME
9. SINIFLAR 3 DERS VE ALTINDA ZAYIFI VARSA, 10,11,12. SINIFLAR 2 DERS VE ALTINDA ZAYIF VARSA (VE TOPLAMDA 5 DERS ZAYIFI GEÇMEYECEK ŞEKİLDE OLACAK) BİR ÜST SINIFA BAŞARISIZ OLDUKLARI DERSLERDEN SORUMLU OLARAK GEÇERLER.

11 SORUMLULUĞUN KALKMASI
SORUMLULUK SINAVINA GİREREK BAŞARILI OLMAK

12 SINIF TEKRARI ORTAÖĞRETİM SÜRECİNCE
1- Ortalama Yükseltme Sınavları sonunda başarısızlığı bulunup yıl sonu başarı ortalamasıyla sınıf geçemeyenler, 2- Sorumlu olarak sınıf geçemeyenler, 3- Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar SINIF TEKRAR EDERLER SINIF TEKRARI ORTAÖĞRETİM SÜRECİNCE BİR DEFA YAPILIR.

13 TEŞEKKÜR - TAKDİR 70.00 – 84.99 TEŞEKKÜR 85.00 – 100 TAKDİR
DİSİPLİN CEZASI ALMAMIŞ OLMAK, HİÇ ZAYIFI OLMAMAK (DÖNEMLERDE)

14 Geç Gelme, Devam-Devamsızlık
Geç Gelme :Okula zamanında gelmeyen öğrenciler derslere alınır. Birinci ders saati dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli, ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur.

15 Devam-Devamsızlık; Öğrenciler, okula devam etmek zorundadır
Devam-Devamsızlık; Öğrenciler, okula devam etmek zorundadır. Öğrencilerin devamsızlıkları hesaplanırken normal öğretim yapılan okullarda sabah ve öğleden sonraki süreler yarımşar gün, ikili öğretim yapılan okullarda bu süreler bir gün sayılır.

16 İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Devamsızlık hesaplanırken iki yarım gün bir gün kabul edilir. Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılır.

17 Özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı 45 günü aşamaz. Kaza, ölüm, doğal afet, yangın, göz altına alınma, tutuklanma ve uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık nedeniyle yapılan devamsızlıkların özürlü devamsızlıktan sayılabilmesi için

18 özrün, resmî kurumdan alınacak belge veya resmî/özel sağlık kurum veya kuruluşlarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve özrü takip eden ''5 iş günü''(12) içinde okul yönetimine bildirilmesi gerekir. Zorunluluk hâllerinde özrün bildirim süresi okul yönetimince uzatılabilir.


"TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları