Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME SİSTEMİ ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

2 Sınıf Geçme Sistemi Sınıf Geçme Sisteminin ilk adımı yılsonunda tek tek derslerden başarılı olmak şartlarını taşımakla başlar. Buna göre öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem başarısız olan ders puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrencilerin ortalamaları 50’den az olsa bile bu dersten başarılı sayılır. DERS 1.DÖNEM 2.DÖNEM YILSONU A DERSİ 50 (BAŞARILI) B DERSİ 35 42,50 (BAŞARISIZ) C DERSİ 10 70 (BAŞARILI) D DERSİ 48 (BAŞARISIZ)

3 2 çeşit sınıf geçmeden bahsedebiliriz:
Doğrudan Sınıf Geçme; Öğrenci; ders yılı sonunda tüm derslerden başarılı ise ya da başarısız dersi/dersleri olsa bile o derslere ait yılsonu başarı puanının en az 50 olması durumunda doğrudan sınıfını geçer. (İstisnai durum olarak ikinci dönem en az 70 olması durumunda ortalama 50 olmasa bile öğrenci o dersten başarılı olur ve doğrudan sınıf geçer) Sorumlu Olarak Sınıf Geçme; Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.  Sorumluluk Sınavları; Sorumlulukla sınıf geçme bir çeşit şartlı sınıf geçmedir. Öğrenci bir üst sınıfa devam ederken; Kasım ve Nisan ayları içerisinde yapılan sorumluluk sınavlarına girip sorumluluğunu kaldırmakla yükümlüdür.

4 Sınıf Tekrarı; Yılsonu başarı puanı ile doğrudan ya da sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrarı yaparlar. Öğrencilerin ortaöğretim süresince 1 (bir) defa sınıf tekrarı yapma hakları vardır. İkinci defa sınıf tekrarı durumunda öğrencinin okulla ilişiği kesilir ve hiçbir örgün eğitim kurumunda eğitim göremez. İlişiği kesilen öğrenci sadece açık liseye veya mesleki açık öğretim lisesine devam edebilir.

5 Öğrenci başarısı; Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir. Puan değerleri ve dereceleri aşağıdaki gibidir. PUAN DERECE 85, PEKİYİ 70, ,99 İYİ 60, ,99 ORTA 50, ,99 GEÇER 0 - 49,99 GEÇMEZ

6 Öğrencinin Alacağı Başarı Belgeleri
Takdir Belgesi için öğrencinin dönem Sonu Ağırlıklı Puan ortalamasının arası, Teşekkür Belgesi için öğrencinin dönem Sonu Ağırlıklı Puan ortalamasının arasında olması gerekmektedir.

7 Devam-Devamsızlık Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, özürlü 35 gün olmak üzere, toplam 45 gündür. Bu süreyi aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır. Günlük toplam ders saatinin yarısından fazla derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Özürsüz olarak art arda iki gün ve daha fazla devamsızlık yapan veya okula geldiği halde derse girmeyen öğrenciler hakkında disiplin işlemi uygulanır.  Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilmelidir.

8 Disiplin Cezaları Öğrencilere, disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiillerinin niteliklerine göre; Kınama, Okuldan kısa süreli uzaklaştırma (Okuldan kısa süreli uzaklaştırma günleri devamsızlık olarak kabul edilir) Okul değiştirme, Örgün eğitim dışına çıkarma cezalarından biri verilir. Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiil veya davranışın bir öğretim yılı içerisinde tekrarlanması durumunda bir derece daha ağır ceza uygulanır.

9 BEYHAN MERİÇ 9-A ,9-B ÖZGÜ AYTEKİN 9-C , 9-D , 9-E SİBEL KAYTAZ 9-F , 9-G , 9-H , 9-İ

10 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ : ) ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ


"ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları