Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fakat arada saygı yoksa alacağınız tepkilerin asice ve saygısız olacağında hiçbir şekilde şüphe duymayın. Bu yüzden ebeveynlerin kendilerini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fakat arada saygı yoksa alacağınız tepkilerin asice ve saygısız olacağında hiçbir şekilde şüphe duymayın. Bu yüzden ebeveynlerin kendilerini."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8 Fakat arada saygı yoksa alacağınız tepkilerin asice ve saygısız olacağında hiçbir şekilde şüphe duymayın. Bu yüzden ebeveynlerin kendilerini saygı ve sevgi yaratacak bir şekilde ortaya koymaları şarttır. Saygı olmaksızın gerçek birlik sağlanması mümkün değildir. Çocuklarınızın size saygı göstermesi sizin onlara ve eşinize gösterdiğiniz saygıyla ilişkilidir.

9

10

11 Eşler arası saygısızlık çocuklar için ne ifade eder? Saygıyı ve aile birliğini bozup ortadan kaldıran şeylerden birisi eşlerin birbirine karşı takındıkları kötüleyici ve küçük düşürücü tavırlardır. Eşinizi tembel, ahlaksız, sorumsuz, aptal gibi sözcüklerle nitelendirmeniz, çocuğun kendisini tamamen güvensiz hissetmesine yol açar.

12

13 Çünkü ailenin dağılabileceğinden ve bir şekilde bunda kendisinin de suçunun olduğundan korkar. Bu tip aşağılamalar çocuğun anne babasına karşı şüphe duymasına, içkili, aptal vb. bir ebeveynle ne dereceye kadar güvende olduğunu düşünmesine yol açar.

14

15

16 Çocuklarına verdikleri sözleri tutmayan, evde ya da toplulukta birbirine bağıran, birbirine karşı saygısızca ve küçümseyici tavırlarla davranan ebeveynler, çocuklarının kendilerine duymakta olduğu saygıyı ortadan kaldırırlar, yıkarlar.

17

18

19 Bu durumlarda disiplin ve itaat ortadan kalkar. Tüm bunların yanısıra çocuğun kafası tamamen karışacaktır. O sizi ebeveynleri olarak seviyordur; fakat arada saygı olmadan onun sizi gerçekten beğenip sevmesi mümkün değildir. Dolayısıyla çocuk, hissi bir ikileme düşer.

20

21


"Fakat arada saygı yoksa alacağınız tepkilerin asice ve saygısız olacağında hiçbir şekilde şüphe duymayın. Bu yüzden ebeveynlerin kendilerini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları