Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA OLARAK NE YAPMALIYIZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA OLARAK NE YAPMALIYIZ"— Sunum transkripti:

1 ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA OLARAK NE YAPMALIYIZ

2 ÇOCUKLARI KENDİMİZE SAYGILI YAPMAK İÇİN Ona daima güler yüzlü olun
ÇOCUKLARI KENDİMİZE SAYGILI YAPMAK İÇİN Ona daima güler yüzlü olun .küçük suçlarını hemen cezalandırmayın. Onun hislerine değer verin.

3 ÇOCUKLARIN SİZE SAYGI GÖSTERMESİ İÇİN
Çocukların kusurlarını alay ve hareketle karşılamayın . Her şeylerini tenkit etmeyin .Zira devamlı tenkit edilen çocuk çekingen olur.

4 ÇOCUKLARIN SÖZÜNÜZÜ DİNLEMELERİ İÇİN
Emir verirken yerine getirip getirmediklerine bakın onlardan yerine getirebilecekleri şeyleri isteyin.Çocukların kardeşlerini sevmeleri için birini cezalandırırken diğerini ödüllendirmeyin.Bu durum düşmanlığa yol açar. Birini severken ve takdir ederken aynı şeyleri diğerine de yapınız.

5 ÇOCUĞUN YALANCI OLMAMASI İÇİN
Onlara asla ve asla yalan söylemeyin. Onlara yalanın kötülüğünden söz ediniz.çocuk daha küçüktür diye yalanlarını asla hoş görmeyiniz.Eğer çocuk suçunu itiraf ediyorsa onu cezalandırmayın.çünkü bazı durumlarda çocuk sırf cezadan kurtulmak için yalan söyler.

6 ÇOCUĞUN KİMSEYE İFTİRA ATMAMASI İÇİN
Çocukların yanında kimseyi çekiştirmeyin. Onların Somurtkan ve nankör olmamaları için her şeyin iyi yönlerini gösterin. Hayattan ve kaderinizden asla şikayet etmeyin.

7 ÇOCUKLARIN TUTUMLU OLMALARI İÇİN
Nereye harcadıklarına bakmaksızın bol para vermeyiniz.Çocuğunuzun harcamalarını nereye yaptığını inceleyin.harçlıklarını biriktirmeleri için kumbara kullanabilirsiniz.

8 ÇOCUKLARA GÜVEN DUYGUSUNU YERLEŞTİRMEK İÇİN
Çocuklar kendilerini size beğendirmek isterler.Bunun için kendince ev işi yaparlar,hoplar ,zıplar bütün bunları takdir edin ve olumlu iş yapmaları için teşvik edin. Kendi başlarına iş yapmalarına olanak hazırlayın.Bu onları hayata hazırlayacaktır.

9 ÇOCUKLARINZI DÜZENE VE TEMİZLİĞE ALIŞTIRMAK İÇİN:
Yataklarını, oyuncaklarını ,kitaplarını ve evi düzelttiklerinde kutlayın ve ödül verin.Ama her zaman ödül vermeyin.Zira ödül araç olmaktan çıkıp amaç olabilir. Çocuklarımıza dürüstlük aşılayın.Mutluluğun sadece parada ve zenginlikte olmadığını canlı örneklerle anlatın.

10 ALTIN KURALLAR: Gülünç duruma düşürülen çocuk çekingen olur. Tenkit edilen çocuk her zaman kendini kabahatli bulur ve kendine güveni olmaz.

11 Kendine inanılmayan çocuk yalancı ve dolandırıcı olur.

12 Kin ve nefret içinde yaşayan çocuk düşmanca duygular geliştirmeye başlar.

13 Kendine sabır gösterilen çocuk hoşgörülü olur.

14 Unutmayınız ki çocuk anne babasının ortak eseridir.

15 Çocuğunuzda sağlam bir ilişkinin temeli KAYITSIZ ŞARTSIZ SEVGİDİR
Ancak böylesi bir sevgi, çocuğunuzdaki potansiyeli tam olarak ortaya koymasını , davranışlarını tam olarak anlayabilmenizi, Yaramazlıklarına- hırçınlıklarına karşı tutumunuz yolunu çizmenizi . Sevgisizlik-güvensizlik-başarısızlık nedenlerini belirlemenizi sağlar.

16 HAZIRLAYAN Kaynak; Eğitimde aile Prof. Dr Hüdaverdi ADAM MUSTAFA KAÇAR


"ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA OLARAK NE YAPMALIYIZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları