Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun."— Sunum transkripti:

1

2 HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun her şeye inanma, sahip olduklarını boşa harcama, ve gereğinden fazla uyuma.  “Seni seviyorum” dediğinde bunun anlamını hissederek söyle.  Birisine “Üzgünüm”, dediğinde o kişinin gözlerine bak.  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun her şeye inanma, sahip olduklarını boşa harcama, ve gereğinden fazla uyuma.  “Seni seviyorum” dediğinde bunun anlamını hissederek söyle.  Birisine “Üzgünüm”, dediğinde o kişinin gözlerine bak.

3  İlk görüşte aşka inan.  Kimsenin düşlerini küçümseme.  Derinden ve tutkuyla sev, bu bazen seni incitebilir, fakat bu hayatını tamamen yaşayabilmen için tek yoldur.  Herhangi bir anlaşmazlığı açık bir tavır içinde çöz, alınganlık gösterme.  Kimseyi yargılama.  Yavaş konuş, ama hızlı düşün.  İlk görüşte aşka inan.  Kimsenin düşlerini küçümseme.  Derinden ve tutkuyla sev, bu bazen seni incitebilir, fakat bu hayatını tamamen yaşayabilmen için tek yoldur.  Herhangi bir anlaşmazlığı açık bir tavır içinde çöz, alınganlık gösterme.  Kimseyi yargılama.  Yavaş konuş, ama hızlı düşün.

4  Birisi sana cevaplamak istemediğin bir soru sorduğunda, gülümse ve “Neden bunu bilmek istiyorsun?” diye sor.  En derin aşkını ve en büyük başarını hatırla, bunlar en fazla risk aldığın durumlardır.  Anneni ara (çağır). Yapamazsan, en azından onu düşün.  Birisi hapşırdığında ona “çok yaşa” de.  Gevşeklik gösterirsen eğer, dersi kaçırma..  Birisi sana cevaplamak istemediğin bir soru sorduğunda, gülümse ve “Neden bunu bilmek istiyorsun?” diye sor.  En derin aşkını ve en büyük başarını hatırla, bunlar en fazla risk aldığın durumlardır.  Anneni ara (çağır). Yapamazsan, en azından onu düşün.  Birisi hapşırdığında ona “çok yaşa” de.  Gevşeklik gösterirsen eğer, dersi kaçırma..

5  3 S’yi hatırla: Kendine saygı duy,  Herkese saygı duy, ve Sorumluluk al  (yaptığın tüm hareketler için.)  Mükemmel bir arkadaşlığa son verecek anlamsız tartışmalara girme.  Bir yanlış yaptığını fark ettiğin zaman, onu;  düzeltmek için ne gerekiyorsa yap,  hemen yap.  Arayan kişi görmese de telefona cevap verdiğinde gülümse.  Sohbet etmeyi sevdiğin biriyle evlen,  çünkü ileri yaşlarında, sohbet edebilmek en çok aradığın yeterlik olacaktır.  3 S’yi hatırla: Kendine saygı duy,  Herkese saygı duy, ve Sorumluluk al  (yaptığın tüm hareketler için.)  Mükemmel bir arkadaşlığa son verecek anlamsız tartışmalara girme.  Bir yanlış yaptığını fark ettiğin zaman, onu;  düzeltmek için ne gerekiyorsa yap,  hemen yap.  Arayan kişi görmese de telefona cevap verdiğinde gülümse.  Sohbet etmeyi sevdiğin biriyle evlen,  çünkü ileri yaşlarında, sohbet edebilmek en çok aradığın yeterlik olacaktır.

6  Bazen yalnız zaman geçir.  Değişiklikleri kucakla, fakat asla kendi değerlerini reddetme.  Bazen en iyi cevabın sessizlik olduğunu unutma.  Daha çok kitap oku ve daha az TV seyret.  İyi ve dürüstçe bir hayat sür, yaşlandığında ve geçmişi hatırladığında, bundan ne kadar hoşlanacağını düşün.  ALLAH’a inan, fakat yine de arabanın kapısını kilitle.  Bazen yalnız zaman geçir.  Değişiklikleri kucakla, fakat asla kendi değerlerini reddetme.  Bazen en iyi cevabın sessizlik olduğunu unutma.  Daha çok kitap oku ve daha az TV seyret.  İyi ve dürüstçe bir hayat sür, yaşlandığında ve geçmişi hatırladığında, bundan ne kadar hoşlanacağını düşün.  ALLAH’a inan, fakat yine de arabanın kapısını kilitle.

7  Evinde kurduğun olumlu hava çok önemlidir.  Evinde huzur ve uyum olması için ne yapabiliyorsan onu yap.  Eğer sana yakın birisiyle kavga edersen, sorunu o anda çözmeye çalış.  Geçmişi geri getiremezsin.  Satırlar arasındakileri oku.  Bilgini paylaş. Ölümsüzlüğe ulaşmanın bir yoludur.  Evinde kurduğun olumlu hava çok önemlidir.  Evinde huzur ve uyum olması için ne yapabiliyorsan onu yap.  Eğer sana yakın birisiyle kavga edersen, sorunu o anda çözmeye çalış.  Geçmişi geri getiremezsin.  Satırlar arasındakileri oku.  Bilgini paylaş. Ölümsüzlüğe ulaşmanın bir yoludur.

8  Dünyamıza karşı nazik ol....  Tabiat anaya zarar verme.  Sadece kendi sorunların için kendini meşgul et..  Seni öperken gözlerini kapatmayan sevgiline güvenme.  En azından yılda bir kere, daha önce gitmediğin bir yere git.  Eğer çok paran varsa, henüz yaşıyorken, hayır işleri yap. Bu ede edebileceğin en iyi ödüldür.  Dünyamıza karşı nazik ol....  Tabiat anaya zarar verme.  Sadece kendi sorunların için kendini meşgul et..  Seni öperken gözlerini kapatmayan sevgiline güvenme.  En azından yılda bir kere, daha önce gitmediğin bir yere git.  Eğer çok paran varsa, henüz yaşıyorken, hayır işleri yap. Bu ede edebileceğin en iyi ödüldür.

9  İyi şansın sayesinde başarılı olduğun bazı zamanları hatırla.  Uygun anlarda kuralları nasıl kıracağını bilmek için, onları iyice öğren.  Hatırla: En güzel ilişki, eşlerden birisinin, diğerine olan sevgisinin, birbirlerine duydukları ihtiyaçtan daha fazla olduğu zamandır.  Ulaşmak için bir şeylerden vazgeçmek zorunda kaldığın başarılarının derecelerini düşün.  Aşka ve yemek yapmaya kesin bir teslimiyetle sarıl, fakat karşılığında çok şey bekleme.  İyi şansın sayesinde başarılı olduğun bazı zamanları hatırla.  Uygun anlarda kuralları nasıl kıracağını bilmek için, onları iyice öğren.  Hatırla: En güzel ilişki, eşlerden birisinin, diğerine olan sevgisinin, birbirlerine duydukları ihtiyaçtan daha fazla olduğu zamandır.  Ulaşmak için bir şeylerden vazgeçmek zorunda kaldığın başarılarının derecelerini düşün.  Aşka ve yemek yapmaya kesin bir teslimiyetle sarıl, fakat karşılığında çok şey bekleme.


"HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları