Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O 2013-2014 eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O 2013-2014 eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8."— Sunum transkripti:

1 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2 O 2013-2014 eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8. Sınıf öğrencileri merkezi ortak sınava başvurularında herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.

3 MERKEZİ ORTAK SINAV; O Fen ve teknoloji O Matematik O Türkçe O T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük O Yabancı dil(İngilizce) O Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden oluşacaktır. NOT: Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi almayan öğrenciler bu dersin merkezi değerlendirmesinden muaf tutulacaktır. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas olacak puanları 5 temel ders üzerinden olacaktır.

4 8. sınıfta 6 temel dersten 3 yazılı olanların 2.’si 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi olarak yapılacaktır. Kalan diğer yazılılar öğretmenler tarafından yapılacaktır.

5 YERLEŞTİRME PUANI O Merkezi ortak sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Yani 3 yanlış 1 doğruyu götürmeyecektir. O 6,7,8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70 inden oluşacaktır. O Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak o derse ait başarı notu belirlenecektir.

6 O Not: 5. sınıf ortaöğretimin ilk basamağı olmasına rağmen değerlendirmeye alınmayacaktır. O Bu yıl 8. sınıfta olanların 6 ve 7. sınıftaki yıl sonu başarı puanları değerlendirmeye alınacaktır. Puanların eşit olması durumunda; O Tercih önceliği O 8,7,6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı O Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı

7 MERKEZİ ORTAK SINAV O Merkezi ortak sınavlarda öğrenciler sınava kendi okullarında gireceklerdir. O Merkezi ortak sınavın olduğu günler diğer öğrenciler okulda bulunmayacaktır. O Öğreniciler tekli oturarak sınavlarını gerçekleştireceklerdir. O Merkezi ortak sınavlar, sınav tarihine kadar işlenmesi belirtilen konulardan oluşacaktır O Sınavda iki farklı kitapçık türü kullanılacaktır.

8 O Çoktan seçmeli olacaktır. Daha sonraki yıllarda açık uçlu sorularda olacaktır. O Hiçbir ortaöğretim kurumu için ek bir sınav yapılmayacaktır. O OGS puanına göre istediği ili tercih edebilecektir. O Öğrenciler ders eksikliklerinin EBA eğitim bilişim ağı üzerinden giderebileceklerdir.

9 MAZERET SINAVI O Normal dönemde geçerli olan mazeret şartları ortak sınavlar içinde geçerli olacaktır. O Mazeret sınavları ortak sınavlarda eşdeğer nitelikte farklı sorularla öğrencilerin kendi okulları dışında farklı sınav salonlarında yapılacaktır. O Merkezi ortak sınavların yapıldığı günlerde geçerli bir mazeret sebebiyle sınava katılamayan öğrenciler mazeretini belirten resmi belge veya velisinin izniyle belirtilen tarihlerde mazeret sınavlarına girebileceklerdir.

10 O Merkezi ortak sınavlar öğrencilerin okullarda girdikleri yazılılardan biri olduğu için Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşmek için kullanmasalar dahi ortak sınavlara girmek zorundadırlar. O Ortak sınav sonuçları öğrencilerin yılsonu başarı puanları belirlenirken diğer yazılılar ve performans ödevleri gibi karne notunun hesaplanmasında kullanılacaktır. EK BİLGİLER

11 O Sınavsız öğrenci alan okullara da gitmek isteyen öğrencilerde, ortak sınav sonuçları karne notlarında hesaplanmasında kullanılacağı için ortak sınavlara girmek zorundadır. O Merkezi Ortak Sınav Süresi normal yazılı süresi kadar olacaktır.

12 ŞEREFLİKOÇHİSAR REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBER ÖĞRETMEN ASİYE KARPUZCU ŞEREFLİKOÇHİSAR REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBER ÖĞRETMEN ASİYE KARPUZCU


"ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O 2013-2014 eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları