Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu"— Sunum transkripti:

1 Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu

2 2014-2015 Eğitim – Öğretim Yılı Yeni Sınav Sistemi Tanıtım Toplantısına;

3 ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN
BAŞVURU İŞLEMLERİ 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. E-okul sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

4 Modelin temel niteliği
Öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.

5 MODELİN AMAÇLARI Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak. Öğrencilerin okula devamsızlığını en aza indirmek.

6 MODELİN UYGULANMASI eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecek.

7 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Mazeret Sınavı Tarihleri
Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıf I. Dönem Kasım 2014 13-14 Aralık 2014 Ocak 2015 8.sınıf II. Dönem Nisan 2015 16-17 Mayıs 2015 Haziran 2015

8 ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMU / 26 Kasım 2014
DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09:00 20 40 DAKİKA Matematik 10:10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 11:20 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU / 27 Kasım 2014 DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09:00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10:10 Yabancı Dil 11:20

9 Ortak Değerlendirme Kapsamındaki Dersler
Fen ve Teknoloji Matematik Türkçe Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

10 Ortak Sınavların Konu Kapsamı
Ortak sınavlar, öğrencilerin okullarında hâlihazırda girmiş oldukları yazılılardan bir tanesinin daha denetimli bir şekilde yapılmasıdır. Öğrenciler, birinci dönem girecekleri ortak sınavda sınav tarihine kadar işlemiş oldukları konulardan, ikinci dönem girecekleri ortak sınavda ise eğitim öğretim yılı başından itibaren işlemiş oldukları konulardan sorumlu olacaklardır.

11 MODELİN UYGULANMASI Ortak değerlendirmeler, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak

12

13 MODELİN UYGULANMASI Ortak değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek. Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

14 MODELİN UYGULANMASI Ortak değerlendirmeler orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hale dönüştürülecek. Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecek. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacak.

15 MODELİN UYGULANMASI Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Mazeret sınavı için, öğrencilerin mazeretlerini 5 gün içinde okullarına bildirmeleri ve e-okula mazeretlerinin girilmesi gerekiyor.

16 Sorulara ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların ve sonuçların (e-okul sistemi) internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç beş takvim günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

17 Elektronik ortamda yapılan itirazlar
öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.

18 Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T. C
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

19 Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye girmeyecek, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan değerleri ile değerlendirilecektir. Öğrenciler, ortak sınavlar e- kılavuzuna ve internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

20 PUAN HESAPLAMA Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30’u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70’inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır.

21 Ortak sınavlarda derslerin ağırlık katsayıları aşağıda yer almaktadır.
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARIN DEĞERLENDİRMESİ Ortak sınavlarda derslerin ağırlık katsayıları aşağıda yer almaktadır. Ders Numarası Ders Adı Ağırlık Katsayıları 1 Türkçe 4 2 Matematik 3 Fen ve Teknoloji Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 5 T.C.İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 6 Yabancı Dil TOPLAM 18 Ortak Sınavların Değerlendirmesi Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır. Her öğrencinin cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. 21

22 Yılsonu başarı puanının hesaplanması
Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder.

23 8. SINIF YILSONU BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI

24 Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı
Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı, öğrencinin altı temel dersten girdiği merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre hesaplanan puanını ifade eder.

25 Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30’u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70’inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır.

26 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Yerleştirmeye esas puan, öğrencinin bir sonraki eğitim kademesinde devam edeceği okulun belirlenmesinde kullanılacak.

27 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Öğrencilerin yaptıkları okul tercihleri puan esasına göre değerlendirilecek ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek

28 Puan Eşitliği Halinde Ortaöğretime Yerleştirme Nasıl Gerçekleşecek?
1. Tercih önceliği, 2. Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, 3. Okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı.

29


"Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları