Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2 ALANIN TANIMI NASIL BİR BÖLÜM?

3 Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır. ,

4 ALANIN AMACI NEDİR?

5 Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

6 Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, toplumdaki sosyo- kültürel ve ekonomik değişimler; Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının da gelişmesini hızlandırarak önemli bir istihdam alanı hâline dönüşmesini sağlamıştır.

7 Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı hâline gelmiştir.

8 DİYELİM Kİ BÖLÜMÜ SEÇTİK
DİYELİM Kİ BÖLÜMÜ SEÇTİK.KENDİMİZİ DAHA İYİ GELİŞTİRECEĞİMİZ ALAN DALLARI VAR MI?

9 BÖLÜMDE VAR OLAN ALT DALLAR NELERDİR?

10 1.Mutfak Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

11 2. Pastacılık Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma süsleme ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Pastacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

12 3.Servis Servise hazırlık, servis yapma, hesap takdim ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

13 4.Bar Tanımı Bar hazırlıkları ve düzenini sağlama, içecek hazırlama ve servisini yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Barmen/barmaid mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

14 5.HOST- HOSTESLİK Otobüs, tren ve havayollarında seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Hosteslik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

15 BÖLÜMÜN İSTİHDAM ALANLARI NELERDİR?

16 Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

17 1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
2. Pastanelerde, 3. Kurum mutfaklarında, 4. Kafeterya, bar ve restoranlarda, 5. Yemek fabrikalarında, 6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde 7. Fuar/kongre, otobüs/tren,havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda vb. yerlerde çalışabilirler.

18 BÖLÜMÜ BİTİRİNCE ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜMLERİ OKUYABİLİRİM?

19 1)GASTRONOMİ 2)KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ 3)SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ 4)TURİZM İŞLETMECİLİĞİ 5)TURİZM REHBERLİĞİ 6)TURİZM VE OTELCİLİK 7)YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

20 Ayrıca bu alanla ilgili sınavsız okuyabileceğiniz meslek yüksek okullarının bölümleri;
Aşçılık Gastronomi ve mutfak sanatları Gıda teknolojisi Hazır yemek ve aşçılık Meyve ve sebze işleme Süt ve süt ürünleri Turizm ve otel işletmeciliği Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Un üretim teknolojisi vb.

21 BU BÖLÜMDE NELERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ?

22

23


"YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları