Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

2 TARİHÇEMİZ Okulumuz Galip Öztürk Lisesi ile aynı binayı paylaşarak 2007–2008 eğitim-öğretim yılında açılmış olup 45 öğrenci ile ilk yılını tamamlamıştır. 2008–2009 öğretim yılında 57 öğrenci daha alarak ikinci eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısını 101’e çıkaran okulumuz; 2009–2010 eğitim-öğretim yılında Bafra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi ile beraber kullandığımız yeni binamıza geçerek üçüncü yılımızda 155 öğrenci ile öğretime devam etmiştir. Şu an itibariyle 177 öğrenci ve 19 personel ile eğitim-öğretim yılına devam etmekteyiz.

3 PERSONEL VE ÖĞRENCİ SAYISI
Okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 12 öğretmen, 3 destek personeli olmak üzere toplam 19 çalışan mevcuttur. Okulumuzda 132’ u erkek, 45’ i kız toplam 177 öğrenci eğitim görmektedir.

4 OKULUN İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRESİ Fatih Mah. Kardelen Sokak No:1 - BAFRA Telefon Fax No E-posta adresi Web Adresi

5 GİRİŞ ŞARTLARI 2012 SBS TABAN PUANLARI
YİYECECEK- İÇECEK HİZMETLERİ :211,617 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ :257,015

6 ALAN VE DALLARIMIZ YİYECECEK- İÇECEK HİZMETLERİ Mutfak Pastacılık
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ 11.sınıfta dal ayrımı yapılacaktır.

7 Yiyecek ve içecek hizmetleri

8 YİYECECEK- İÇECEK HİZMETLERİ
1. Mutfak, 2. Pastacılık, 3.Servis 4. Bar, 5. Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs) dalları yer almaktadır.

9 Mutfak (Aşçılık)

10 Pastacılık

11 YİYECECEK- İÇECEK HİZMETLERİ
İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM (STAJ)            Okulumuzun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında okuyan öğrenciler 10. ve 11. sınıfta  3308 sayılı kanun hükümlerine göre işletmelerde mesleki eğitimlerini turizm mevsimi ile paralel olarak Mayıs ve Eylül ayları arasında, bu alanda faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde, Restoranlarda veya diğer turistik işletmelerde yapmaktadırlar.

12 YİYECECEK- İÇECEK HİZMETLERİ
İŞ İMKÂNLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanını başarı ile bitiren öğrenciler iş hayatına yönelebilecekleri gibi yüksek öğrenime de  devam edebilirler. Mezun olan öğrenciler; Konaklama işletmelerinin restoran ve mutfaklarında,  Pastanelerde, Restoran ve kafeteryalarda, Kurum mutfaklarında, Yemek fabrikalarında, Ulaşım araçlarında yiyecek içecek ünitelerinde çalışabilirler.

13 YİYECECEK- İÇECEK HİZMETLERİ
Mezun olan öğrenciler dört yıllık fakültelerin ilgili bölümlerine  girebilecekleri gibi, sınavsız geçiş hakkından yararlanarak iki yıllık meslek yüksek okullarına da devam edebilirler.Meslek yüksek okullarını başarıyla bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler.

14 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ
1- Ön büro elemanı 2- Kat elemanı 3- Operasyon elemanı 4- Rezervasyon elemanı

15 Ön büro hizmetleri

16 Kat hizmetleri

17 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;   Konaklama işletmelerinde (kamu ve özel),  Seyahat acentelerinde, danışma ve temizlik şirketleri vb. yerlerde çalışabilir.

18 2011-2012 YILI ÖSYS BAŞARI DURUMU
Okulumuzdan mezun olan öğrenci sayısı : 43 Üniversite sınavlarına giren öğrenci sayısı : 43    Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı : 6 Sınavsız geçişle ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı : 11 Açık Öğretim Programlarına yerleşen : 3 Sektörde Çalışan : 23

19 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
OKULUMUZ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLUNDUĞUNDA EK PUAN ALINACAK LİSANS PROGRAMLARI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ GASTRONOMİ       YGS 4 KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REH. YGS 5 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 TURİZM REHBERLİĞİ DİL 1 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YGS 6 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 TURİZM VE OTELCİLİK YGS 6 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ YGS 6

20 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ
OKULUMUZ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLUNDUĞUNDA EK PUAN ALINACAK LİSANS PROGRAMLARI KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ   YGS 6 KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 OTEL YÖNETİCİLİĞİ YGS 6 SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REH. YGS 5 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 TURİZM REHBERLİĞİ DİL 1 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YGS 6 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 TURİZM VE OTELCİLİK YGS 6

21 SADECE OTELCİLİK TURİZM MESLEK LİSELERİNDEN MEZUN OLANLARIN YAZABİLECEĞİ PROGRAMLAR
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YGS 4 REKREASYON YÖNETİMİ YGS 3 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ YGS 6 TURİZM REHBERLİĞİ DİL 1

22 SINAVSIZ GEÇİŞLE GİDİLEBİLECEK PROGRAMLAR
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm Rehberliği Turizm Animasyonu Otobüs Kaptanlığı Kültürel Miras ve Turizm İkram Hizmetleri Aşçılık

23 BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ


"BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları