Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNGİLİZCE KELİME TÜRETME TURNUVASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNGİLİZCE KELİME TÜRETME TURNUVASI"— Sunum transkripti:

1 İNGİLİZCE KELİME TÜRETME TURNUVASI
İNGİLİZCE BU KADAR EĞLENCELİ OLMAMIŞTI

2

3 Projenin Amacı: İlçemiz Çaybaşı sınırları içerindeki
Ortaokul öğrencilerinin yabancı dil düzeyini yükseltmek, Yabancı dil dersine ilgi ve motivasyonlarını artırmak ve birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak,

4 Öğrencilerin İngilizce becerilerini, kelime dağarcıklarını geliştirmek,
Öğretmenlerin yabancı dil eğitimi ile ilgili bilgi, birikim ve öğretmenlik etkinliklerini paylaşıp geliştirmeyi, Okullar arası iletişim ve etkileşimi geliştirmeyi amaçlanmaktadır.

5 OYUNLAR İngilizce öğrenmek için eğlenceli ve kolay bir çözüm yoludur.
Kelimeler her dilin temelidir ve oyunlar yeni kelimeler öğrenmek için önemli bir yoldur.  Çocuklara eğer İngilizce öğrenirsen çok para kazanacaksın ve çok iyi bir işin olacak demek onları motive etmez. Ama oyunlar eğlenceli olduğu için çocuklar daha iyi motive olabilir. 

6 Bu oyunla; Çocuklarımız hem eğlenecek hem de öğrenecekler.

7 SCRABBLE NEDİR? 2,3 veya 4 kişi oynanan bir kelime oyunudur. Amaç oyun tablosu üzerinde puan değerleri değişik harf taşlarını kullanarak bulmaca şeklinde birbirleriyle bitişik kelimeler yazmaktır.

8 Her oyuncu kendi harf taşlarının değerlerini ve tablodaki puan değer çarpımlı kareleri en avantajlı şekilde kullanarak en yüksek puanı alma amacını güder.

9 ÖRNEK

10 Oyun için ne gerekli? Bir adet scrabble seti
Her okul bir adet orijinal İngilizce Scrabble seti temin etmelidir.

11 Nasıl oynanır? Her okul adına 4 asil 2 yedek olmak üzere öğrenciler belirlenmeli Öğrenciler yapılan kuralar sonucunda 4 kişilik gruplar halinde yarışacaklar. Masadaki en iyi iki öğrenci bir üst tura çıkacak

12 Kaç tur yapılacak? Katılan okul sayısına göre tur sayısı belirlenecektir. Çaybaşı’ndaki tüm okulların katıldığını düşünürsek 4 tur yapılacağı tahmin edilmektedir.

13 Puanlama 1. Tur sonunda tur atlayan her yarışmacı temsil ettiği okula 1 (bir) puan, Çeyrek finalde tur atlayan her yarışmacı temsil ettiği okula 3 (üç) puan, Yarı finalde tur atlayan her yarışmacı temsil ettiği okula 5 (Beş) puan, kazandırır.

14 Puanlama Final Sonunda;
Birinci olan yarışmacı temsil ettiği okula 10 puan, İkinci olan yarışmacı temsil ettiği okula 8 puan, Üçüncü olan yarışmacı temsil ettiği okula 6 puan, Dördüncü olan yarışmacı temsil ettiği okula 4 puan kazandırır

15 Oyun kuralları daha sonra okulların belirleyeceği görevli öğretmenlere anlatılacaktır.
Katılım için gerekli evraklar okullara gönderilecek ve aynı zamanda Kapılı ilkokulu ve Çaybaşı MEM sitelerinde duyurulacaktır. TEŞEKKÜR EDERİM.


"İNGİLİZCE KELİME TÜRETME TURNUVASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları