Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014."— Sunum transkripti:

1 İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014

2 1. Aşama Tanılama hedef kitlesi, ilimiz ilkokullarının dördüncü (4.) sınıfa devam eden öğrencileridir.

3 2. Aşama İlimizdeki Narlıdere Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi ile Konak Bilim ve Sanat Merkezi Eğitim ve Öğretim yılında Genel Zihinsel Yetenek, Resim ve Müzik yeteneği alanlarında alacakları öğrenci kontenjanlarını İzmir İl Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü aracılığıyla ilgili RAM müdürlüklerine bildireceklerdir.

4 3. Aşama İlimizdeki bütün resmi/özel ilkokulların 4.sınıfını okutan sınıf öğretmenlerine «özel yetenekli çocukların özellikleri ve ihtiyaçlarına yönelik bilgilendirme eğitimi» verilecektir.

5 3. Aşama Bu eğitimler, İlçe Milli Eğitim Müdürü/İlgili Şube Müdürü Başkanlığında, hizmet bölgesinde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü ve okul rehberlik servislerinde çalışan rehber öğretmenlerin desteği ve işbirliği içinde Cuma gününe kadar tamamlanarak Özel Eğitim ve Rehberlik Bölümüne bilgi verilecektir.

6 3. Aşama Bu eğitim esnasında öğretmenlere, aday gösterecekleri öğrencilere ait gözlem formlarına nasıl ve nereden ulaşacakları ve formu doldururken dikkat edecekleri hususlar belirtilerek bu formları en geç 14 Mart 2014 Cuma gününe kadar doldurmaları istenecektir. (Gözlem formları ilgili RAM Müdürlükleri tarafından hizmet bölgesindeki ilkokullara elektronik ortamda gönderilecektir.)

7 3. Aşama Gözlem formlarında Genel Zihinsel Yetenek, Resim ve Müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrenciler, sınıf öğretmenlerince aday gösterileceklerdir.

8 4. Aşama 14 Mart 2014 tarihinde aday gösterme işlemleri tamamlanan öğrencilerin gözlem formlarının, ilgili RAM/RAM’lar koordinatörlüğünde Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüklerinin de katılımıyla inceleme ve değerlendirilmeleri yapılacaktır.

9 5. Aşama Genel Zihinsel Yetenek, Resim ve Müzik yeteneği alanlarında aday gösterilen öğrencilerin gözlem formlarının değerlendirilmesi sonucunda ilgili RAM/RAM’ların koordinatörlüğünde ve BİLSEM/BİLSEM’lerin katılımıyla söz konusu öğrenciler Nisan 2014 tarihlerinde Genel Müdürlükçe belirlenen grup zeka testine alınacaklardır.

10 6. Aşama Grup zeka testi yapıldıktan sonra öğrenciler, Genel Zihinsel Yetenek, Resim ve Müzik yeteneklerinden ayrı ayrı sıralamaya alınırlar. Yapılan sıralamaya göre BİLSEM’lerin yetenek alanlarındaki kontenjanların Genel Zihinsel Yetenek için 2 (iki) katı, Müzik ve Resim yeteneğinde 3 (üç) katı öğrenci bireysel incelemeye alınmak üzere ilan edilir.

11 7. Aşama Sonuçlar ilgili RAM Müdürlüklerinin web sayfalarında yayınlanacak ve öğrencilerin T.C. Kimlik numaraları ile ulaşılabilecektir. Sonuçların öğrencilere duyurulmasından ilgili okul müdürlükleri sorumlu olacaklardır.

12 8. Aşama Genel Zihinsel Yetenek alanındaki öğrencilerin bireysel incelemeleri 2 Mayıs – 15 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Resim ve Müzik yetenek alanları bireysel incelemeleri de 2 Mayıs – 30 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

13 9. Aşama BİLSEM’lere Resim ve Müzik yetenek alanlarında alınacak öğrencilerin bireysel değerlendirme taban puanları kontenjanlar da dikkate alınarak ilgili komisyonlarca belirlenecektir.

14 9. Aşama Genel Zihinsel Yetenek alanında BİLSEM’lere kabul edilecek öğrencilerden toplam zeka bölümü 130 IQ ve üzeri olanlardan kontenjan oranında öğrencinin kaydı BİLSEM’lere yapılır. Kontenjan fazlası öğrenciler yedek sıraya alınacaklardır.

15 10. Aşama BİLSEM’lere öğrenci alımına ilişkin yürütülecek tanılama işlemleri ile ilgili evrak ilgili RAM Müdürlüklerince muhafaza edilecektir.

16 11. Aşama Tanılama sonuçları RAM Müdürlüklerince web sayfalarında ilan edilerek en geç 1 Eylül 2014 tarihine kadar ilgili BİLSEM’e resmi yazı ile bildirilecektir.

17 12. Aşama BİLSEM’lere asil listeden kayıtlar Eylül 2014 tarihleri arasında, yedek listeden kayıtlar ise 15 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.


"İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları