Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523."— Sunum transkripti:

1 TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523

2 TENİSİN GENEL KURALLARI
Tenis, raketle iki kişi ya da iki kişilik iki takım arasında oynanan bir spordur. Oyuncular raketleri ile içi boş lastik topu ağ (net) üzerinden rakibinin sahasına (korta) atmaya çalışırlar. Kurallar dahilinde en çok puanı alan oyuncu kazanır.

3 TENİSİN TARİHÇESİ Tenis İngiltere’de 1800'lerde ilk olarak oynanmaya başlamış ve öncelikle İngilizce konuşulan ülkelerde yayılmıştır. Tenis bugün bir olimpiyat sporu olup, her seviyeden, her yaştan ve her ülkeden oyuncusu bulunmaktadır.

4 TENİS KORTLARI Tenis dikdörtgen düz bir yüzeyin üzerinde genellikle betonda, balçıkta veya çimin üzerinde oynanır. Bazen de toprak sahada oynandığı görülür. Kortların önemli uzunluk ölçünleri vardır ve her kort bu ölçülere göre yapılmak zorundadır.

5   TENİS TOPU Tenis topu adından da anlaşılacağı üzere tenis sporu için tasarlanmış toplardır. Yaklaşık 6.7 cm çapındadır. Genelde sarı rengin kullanıldığı tenis topları aslında her renkte olabilir. Tenis topları lifli yapıdaki keçeyle kaplanmıştır.

6 TENİS RAKETİ Tenis raketleri tahta yada metalden yapılan saplı oval gövdeli kasnaklara plastik tel geçirilmesi ile oluşturulur.

7 SERVİS 1- Raket ve top birbirine paralel şekilde elde hazır olur. 2- Doğru servis kutusuna alınan vücut pozisyonuyla birlikte top dikey alın hizasına yaklaşık 2 kol boyu yükseltilir. 3- Dirsekten, yukarıya doğru yükselen topa, omuzdan kuvvet alarak vuruş uygulanır ve raket sol ayak yanına indirilerek vuruş tamamlanır.

8 FORHAND VURUŞU Forehand de sağ kol raket tek elle tutulacak şekilde baş üstünden düzgün bir açıyla kol gergin bir şekilde geriye çekilir. Bu esnada bacaklar birbirine paralel olacak şekilde hafif bükük durulur. Gerilen raket aşağıdan giderek hafif bükülmüş dizin tam önünde durur, topa vurulur. Topa vurulduktan sonra raket boyna çekilir ve çekilirken sol elle tutulur.

9 BACKHANH VURUŞU Backhand vuruşunda geriye iki elle raket çekilir. Raket geriye çekildikten sonra raketin yüzü, karşıyı göstermelidir. Raket çekilirken dizler paralel bir biçimde hafif kırılmalıdır. Topa dizin biraz önünde raket iki elle vurulmalıdır. Raket topa vurulduktan sonra iki elle boyna çekilmelidir.

10 TENİS OYUNUNDA PUANLAMA ŞEKLİ
Puanlar 15, 30, 40, ve OYUN şeklinde verilir Bir taraf servis atarak oyunu başlatır. Kazanılan her sayıda oyuncunun puanı 15, 30 ve 40 şeklinde artar. Üç sayı alıp 40 puana erişen oyuncu, bir sayı daha kazanırsa, o set içinde 1 oyun kazanmış olur. Toplamda 6 oyun kazanan oyuncu, bir set kazanmış olur. Erkeklerin maçında toplamda 5 set ve kadınların maçında toplamda 3 set oynanır. Setlerin çoğunu kazanan oyuncu, galip gelir.

11 Hakem oyunu yönetir Hakemin kararı kesindir TENİS HAKEMLERİ

12 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları