Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: www.secmelidersler.net KENDOKU NASIL OYNANIR? Hazırlayan: www.secmelidersler.net.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: www.secmelidersler.net KENDOKU NASIL OYNANIR? Hazırlayan: www.secmelidersler.net."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: www.secmelidersler.net
KENDOKU NASIL OYNANIR? Hazırlayan:

2 Kendoku Nasıl Oynanır?  Kendoku, sadece 4 matematiksel işleme dayalı yapısıyla, her yaştan insanın zorlanmadan anlayabileceği, çözebileceği, değişik çözüm teknikleri geliştirmek için üzerinde düşünebileceği bir akıl oyunları sorusudur.  Kendoku bulmacaları, sadece eğlenceli değil, aynı zamanda çözenlerin konsantrasyonunu, mantıksal ve aritmetik becerilerini geliştiren bir araçtır. Kendoku, Calcudoku diye de anılır.

3 Kendoku Nasıl Oynanır?  Kendoku, Sudoku ile bazı ortak noktalara sahip. Her ikisi de verilen hücrelere mantıksal bir şekilde rakamları yerleştirerek çözülür. Ama Kendoku, Sudoku'nun aksine matematiksel işleme dayalı bir akıl oyunu ve bu ona, eğlenceli olmanın yanında beyinle idman yapmak için en iyi yollardan biri olma özelliği kazandırıyor.

4 Kendoku Nasıl Oynanır? Kendoku; 4x4, 5x5 veya 6x6 olabilir. 4 işlemle yapılabildiği gibi tek işlemle de yapılabilir. Bu sunumuzda tek işlem (toplama) kullanarak 4x4 bir kendoku örneğini çözmeye çalışalım.

5 Kendoku Nasıl Oynanır? 4x4 ; 4 tane sütun ve 4 tane satırdan oluşan bir küp içerisine 1 den 4 e kadar olan rakamları yazarak çözülen bir bulmacadır.

6 Kendoku Nasıl Oynanır? Her satır ve sütunda sudokuda olduğu gibi her rakam sadece bir kere kullanılabilir. "Kafes" adıyla anılan kutulara istenen sonuca ulaşılması için uygun rakamın yerleştirilmesi gerekir.

7 Kendoku Nasıl Oynanır? Bu rakama ulaşmak için kutuların en üstünde yazan 3+ gibi işaretler ipucudur.Bu işaretin anlamı: yazacağın 2 sayının toplamının 3 olması gerektiğidir.

8 Kendoku Nasıl Oynanır? Tabiî ki 1 ve 2 rakamını kullanırız. Fakat 1+2 mi yoksa 2+1 mi yazılmalıdır ?

9 Kendoku Nasıl Oynanır? Bu noktada diğer küpler devreye girer. Bu ipuçlarından Üzerinde + işareti olmayan sayılar direk kübe yazılır.

10 Kendoku Nasıl Oynanır? sonra 3+ ya ulaşmak için onun altındaki 4+ sayısını elde edelim kullanamayız çünkü sayılar birbirinden farklı olmalı.1 ve 3 rakamı kullanılacak. Aynı sütunda 3’ler peşpeşe yazılamayacağına göre 4+ nın sütununa sırasıyla 1 ve 3 yazılır.

11 Kendoku Nasıl Oynanır? 1 ve 3 rakamı kullanılacak. Fakat aynı satırda 3’ler yanyana yazılamayacağına göre 

12 Kendoku Nasıl Oynanır? 4+ nın sütununa sırasıyla 3 ve 1 yazılır.

13 Kendoku Nasıl Oynanır? Bu durumda en üstteki 3+ işaretini elde etmek için sırasıyla aynı satıra 2 ve 1 yazılır.

14 Kendoku Nasıl Oynanır? Son alt kareye de 4 kalır. Ve Böylelikle ilk sütuna rakamları birer kez kullanarak yerleştirmiş oluruz.

15 Kendoku Nasıl Oynanır? 6+ yı elde etmek için son satırda 4 ün yanına 2 yazarız.

16 Kendoku Nasıl Oynanır? ve 2’nin yanına; kalan tek rakam 1’i yerleştiririz.

17 Kendoku Nasıl Oynanır? 1 in üstüne 5+ yı elde etmek için 4 ü yazarız.

18 Kendoku Nasıl Oynanır? Ve 4 ün yanına boşluğu doldurmak için 2 kalır.

19 Kendoku Nasıl Oynanır? 3+ yı elde etmek için 2’nin üstündeki küpe 1 kalır.

20 Kendoku Nasıl Oynanır? 7+ yı elde etmek için sırasıyla 3 ve 4 yazılır.

21 Kendoku Nasıl Oynanır? +6 içinse 4 ve 2 yazılarak bulmaca tamamlanır.
Katkılarından dolayı Burcu AKMAN’a Teşekkürler 


"Hazırlayan: www.secmelidersler.net KENDOKU NASIL OYNANIR? Hazırlayan: www.secmelidersler.net." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları