Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 2014 2015 ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Masallarla BÜYÜYORUZ ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2 Masallarla Büyüyoruz PROJENİN ADI: ALACA OKUYOR (Masallarla Büyüyoruz)
PROJEDEN SORUMLU KİŞİLER, KURULUŞLAR: Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkokul Müdürlükleri. PROJE SÜRESİ: 4 Ay PROJE UYGULAMA YERİ: Alaca Belediyesi Konferans Salonu PROJE KONUSU: 1–3. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması PROJENİN HEDEF KİTLESİ: İlkokul Öğrencileri (7–11 Yaş) PROJE FİNANSMANI: Proje ile ilgili giderler Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yerel imkânların desteği ile sağlanacaktır.

3 PROJENİN AMACI 1. “Türkiye Okuyor” projesinin bir uzantısı olarak öğrencilere okuma zevk ve alışkanlığı kazandırma. 2.Okuduğunu anlayan ve anladığını yorumlayan bireyler yetiştirmek 3. Topluluk önünde konuşma yeteneği kazandırmak 4. Sosyal faaliyetlere katılarak özgüvenini geliştirebilme 5. Türk ve dünya klasiklerini tanımalarını sağlama. 6. Bir metnin anlatımında jest, mimiklerini doğru kullanarak vurgu ve tonlama yapma yeteneğini geliştirebilme 7. Yapılacak etkinlik sonunda çocukların ileriki yaşamlarında masallara dair güzel anılar oluşmasını sağlama.

4 AMAÇLARA ULAŞMADA KULLANILACAK ARAÇ-GEREÇLER:
1.Yarışmanın yapılacağı salonda masal bahçesi dekoru, 2.Yarışmacıların değerlendirileceği değerlendirme formu 3.Yarışmacıları puanlayacak jüri üyeleri 4.Her öğrencinin yanında getireceği fon müziği ( tercih edilirse)

5 PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Projede görev alacak kişilere proje konusunda bilgilendirme top. yapılması …………………………………………….. 8 Aralık 2014 Sınıflarda öğrenci masallarının belirlenmesi : ………………………………………………………………….……8-15 Aralık 2014 Sınıf öğretmeni tarafından sınıftaki her öğrencinin yarışmaya katılımının sağlanması ve sınıfı temsil edecek öğrencinin seçilmesi : …………………………….. ………………… Şubat 2015 Okullarda jurilerin okul yönetimince belirlenmesi : …………………………………………………………………. .…9-16 Şubat 2015 Sınıflar arası yarışmaların yapılması ve okulu temsil edecek öğrenci ve masalın belirlenmesi Şubat – 16 Mart 2015

6 Okullar tarafından ilçe yürütme kuruluna okulu temsil edecek öğrenci ve masalın iletilmesi Mart 2015 İlkokullar ve anasınıfları kategorisindeki okullar okul müdürlerinin katılımıyla yürütme kurulu tarafından kura ile (A) ve (B) gruplarına ayrılması Mart 2015 Grup yarışmalarının yapılması : Nisan 2015 Yarışma Final tarihi : 23 Nisan 2015 Yarışmanın 23 nisan 2015 tarihinde yapılarak dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin sunulması. Yarışmaya her sınıf (1,2,3) ve ana sınıfı düzeyinden katılım sağlanması zorunludur. Arka fon olarak yarışmacı dışında hiçbir öğrenci kullanılmayacaktır. Her sınıfımız bir öğrenci ile temsil edilecektir. Köylerdeki anasınıfları ve ilkokullar istekleri halinde katılabilecektir.

7 PROJENİN BİREY, OKUL İÇİN FAYDALARI:
1. Bu proje öncelikle yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekleyici bir çalışmadır. 2. Öğrencinin sorumluluk alma, aldığı sorumluluğu yerine getirme çabası içinde olmasını sağlar. 3. Öğrencinin kendisine rehberlik edecek öğretmeni ile birlikte, araştırma ve daha güzeline ulaşma çabasını destekleyecektir. 4.Yarışmaya katılanlar kadar, dinleyiciler için de sosyal faaliyetlerden haz duymalarını sağlayacaktır. 5. Okul içinde yapılacak ön elemeler sırasında okul içi bir sosyal faaliyet olarak yararlar sağlaması öngörülmektedir

8 TEKNİK DETAYLAR Yarışma ön eleme, yarı final ve Final olarak yapılacaktır. Ön eleme okullarda yapılacak olup ön elemede başarılı olanlar yarı finallere katılmaya hak kazanacaklardır. Jüri üyeliğini sınıf öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri yapacaktır. Yarışmada 1,2,3.’ye verilecek hediyelerin yanında katılan her öğrenciye teselli armağanları verilmesi, onların küçük dünyalarında açılacak başaramama üzüntüsünü bir nebze olsun telafi edecektir. Aynı zamanda da taltif edilmeleri ileriki zamanlarda bu tür etkinliklere katılma heyecanlarını destekleyecektir. Proje tasarım ekibi tarafından hazırlanan değerlendirme formu gerek görüldüğünde değiştirilebilir ve geliştirilebilir. Yarışma esnasında okullardan gelebilecek olan sunu, slayt vb. görsel unsurların jürinin dikkatini dağıtabileceği için ve adil değerlendirmeyi etkileyeceği için kabul edilmemesi uygun görülmüştür. Bunun yerine masal anlatıcısı tarafından kullanılacak materyallere müsaade edilebilir. Yarışma ile ilgili diğer teknik detaylar projede görevli kişilerin bilgilendirmeleri esnasında tekrar görüşülerek, gerek duyulduğunda yarışmadan önce daha detaylı olarak belirlenecektir.

9 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları