Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ"— Sunum transkripti:

1 ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
Çin Halk Cumhuriyeti Başkenti: Pekin  Yüzölçümü: km2  Nüfusu:   Resmi dili: Çince  Dini: Konfüçyonist, Budist, Taoist, İslamiyet  Para birimi: Yuan  ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ

2 Demografik Özellikleri
Çin nüfusunun %92'sini Han ulusu olarak bilinen etnik Çinliler oluşturur. Bunun dışında hükümet tarafından tanınan 55 etnik grup vardır. Bu 55 etnik gruptan bazılarının Çince'den tamamen farklı olan kendi lisan, kültür ve inançları bulunmaktadır.

3 İklim Özellikleri Çinin güney kesimlerinde Muson iklimi hakimken kuzeybatı kesimlerinde ise sert karasal iklim yaşanmaktadır . MUSON İKLİMİ

4 Fiziki Yapısı Çin, fiziki yapı itibariyle genellikle doğu, batı olmak üzere iki bölüme ayrılır. Güneybatı ve kuzeybatı iki farklı yapıya sahiptir. Güneybatı Hindistan ve Bagnladeş ile olan sınırlarını, dünyanın en yüksek tepesine sahip olan Himalaya Sıradağları teşkil eder. Himalayaların kuzeyinde yer alan 1 milyon km2 yüzölçüme ve ortalama 3900 m yüksekliğine sahip olan Tibet Yaylası, kuzeyden Astin Tagh ve Nam Şam sıradağlarıyla çevrilidir.

5 HİMALEYALAR

6 HİMALEYALAR

7 HİMALEYALAR

8 Madenler Madenler bakımından pek fazla zengin olduğu söylenemez. Mevcut zengin maden yataklarının pek çoğu ulaşım ve teknik imkansızlıklar sebebiyle işletilememektedir. Ülkenin özellikle kuzey ve orta kısımları demir üretiminde dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. DEMİRİN HAMMADESİ

9 Ekonomi Tarım: Ekonomisi esas itbariyle tarıma dayalı olan ülkede, komünizm idarelerinin her yerde uyguladığı gibi, arazi, tarım araçları, fabrika, işletmeler tamamen devlete aittir. Yetişen önemli tarım ürünlerinden pirinç, mısır, arpa, darı, soya fasulyesi, susam, fıstık, ceviz, şekerkamışı, tütün başta gelmektedir. Ormancılık: Orman ürünleri oldukça fazla olup, bu hususta dünyanın önde gelen ülkelerindendir Hayvancılık: Kuzey ve kuzeybatıdaki step bölgelerde daha yaygındır. Küçük ve büyükbaş hayvanlardan, at, deve, eşek en çok yetiştirilen hayvanlardandır. Çin denizlerinde 1500’den fazla balık çeşidi bulunur. Senede ortalama 8.5 milyon ton civarındaki balık, ülke hakının en önemli protein kaynağıdır. Teknoloji: Halkının refah seviyesi, son derece düşük olmasına rağmen, yapılan yatırımlar, nükleer bomba, sun’i peyk, bilgisayar, askeri araç ve gereç imali yönünde yapılmaktadır.

10 Turizim Çin Seddi: Uzaydan bakıldığında ince, uzun bir dere gibi görülebilen, insan eliyle yapılmış tek eser olan Çin Seddi, Çin´in kuzeybatısı boyunca uzanan dünyanın en uzun savunma duvardır. 

11 ÇİN SEDDİ

12 Yasak Şehir: Çin´in başkenti Beijing´de bulunan Yasak Şehir, dünyanın en büyük ve en iyi korunmuş antik ahşap mimari kompleksidir. 

13 Cennet – Gök Tapınağı: Gök Tapınağı, Çin’in en iyi korunan ve tanrıya ibadet törenlerinin yapıldığı en büyük yapı topluluğudur.


"ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları