Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN."— Sunum transkripti:

1 SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN

2 Kadro nedir? Bir örgütün iskeletidir, bir ekip çalışmasıdır, bir bütünü oluşturan hareket, ana gövdedir. Siyaset bilimcilere göre kadro: Aynı şekilde düşünen, aynı şekilde hareket eden, aynı disipline tabi, birbirine sevgi, şefkat, muhabbetle bağlı, gerektiğinde birbirine canını seve seve verebilen insanlar grubuna kadro denir.

3 Motivasyona dikkat

4 HEDEFİMİZ NE? ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN NE İSTEDİĞİMİZİ BİLİYOR MUYUZ? KADRO HAREKETLERİNDE HEDEF: HAREKETİ SÜREKLİ KILMAK, EKİBİ AYAKTA TUTMAK, DAVANIN DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK.

5 KADRO HAREKETİNDE PLAN NASIL YAPILIR? 1. HEDEF BELİRLENİR 2. STRATEJİ VE TAKTİK OLUŞTURULUR (NASIL ULAŞIRIZ) 3. ENERJİK VE ETKİLİ BİR EKİP KURULUR (HANGİ ARKADAŞLARLA ULAŞIRIZ)

6 BAŞKALARININ FİKİRLERİNE SAYGI DUYMAK...

7 Kadrolar ne yapar? Bu insanlar ne yapacak; sendikanın politikasına yön verecek, takip edecek, yani bu kadrolarda görev yapan insanlar, nerede, ne şekilde, nasıl hareket ediyor, işyerinde işçi arkadaşların düşünceleri ne, bundan sonra ne yapmamız gerekir, bu konularda ne yapacak; fikir üretecek; yani, bu kadro hareketinin fikir babalığını yaparlar.

8 KADRO ADAMINDA BULUNMASI GEREKEN VASIFLAR Zeki ve inisiyatif sahibi olmak İyi dinleyici olmak Sadık olmak Adaletli olmak Gönül adamı olmak (işin neferliğini yapmak) Görev şuuruna sahip olmak Sır saklamak, Kolay İletişim kurmak Sabırlı ve sağlam sinirli olmak Soğukkanlı ve cesur olmak İlim, Haya, Nezaket Sahibi olmak


"SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları