Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI"— Sunum transkripti:

1 MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın mimarına kese altın vereceğini halkına duyurmuş.

2 Bu konuda bilgisi olan da olmayan da ödülün miktarını duyunca çalışmalara başlamış.
Hükümdarın beğendiği ilk projenin mimarına ödül vereceğini sanan halk kısa sürede hazırladığı uyduruk projeleri bile hükümdara sunmuş.

3 Günler geçmiş, aylar geçmiş
Günler geçmiş, aylar geçmiş...hükümdar hala istediği gibi bir projeyle karşılaşmamış. Halk arasında çok zeki bir adam varmış. Adı Paskal’mış. Günlerce aylarca proje hakkında düşünmüş ve bir gün nasıl bir yapıt inşa edeceğini bulmuş.

4 BULDUM... Madem ki hükümdarımız eşsiz bir yapıt istiyor ;dört duvarı üçgenden oluşan bir eser inşa ederim.

5 Peki bu eser nasıl sağlam olabilir?
Taşları üst üste üçgen şeklinde sıralayacağıma göre; eserin sağlam olması için orta kısmına en ağır taşları koymalıyım.

6 O halde her sırada taş sayısını birer artırmam gerekecek.
Üçgen şeklini sağlamam için üstteki taşın altına iki tane birer tonluk taş koymalıyım. Yan duvarlar üçgen şeklinde olacağına göre her bir yan duvarın zirvesine bir tonluk taş koyayım. 1 ton 1 ton 1 ton O halde her sırada taş sayısını birer artırmam gerekecek. 1 ton

7 Sağlam olması için otaya ağır taşları koyayım
Sağlam olması için otaya ağır taşları koyayım. Bu durumda ortadaki taş üstte dokunduğu taşların ağırlıkları toplamı kadar olmalı;yani 2 ton İkinci sırada üç tane taş olacak. Kenarlara yine birer tonluk taş koyayım. 1 ton 1 ton 1 ton 1 ton 2 ton 1 ton

8 Projeyi tekrar gözden geçireyim.
Bu durumda her yeni sırada aynı yöntemi uygulamalıyım. Kenarlara 1’er tonluk , aradaki her taş için de üst sırada temas ettiği taşların ağırlıkları toplamı kadar taş koymalıyım. Bu şekilde istediğim sayıda sıra oluşturabilirim. Projeyi tekrar gözden geçireyim.

9 Projeyi tekrar gözden geçireyim.
Bu durumda her yeni sırada aynı yöntemi uygulamalıyım. Kenarlara 1’er tonluk , aradaki her taş için de üst sırada temas ettiği taşların ağırlıkları toplamı kadar taş koymalıyım. Bu şekilde istediğim sayıda sıra oluşturabilirim. Projeyi tekrar gözden geçireyim. 1 ton 1 ton 1 ton 1 ton 2 ton 1 ton 1 ton 3 ton 3 ton 1 ton 1 ton 4 ton 6 ton 4 ton 1 ton

10 Projeyi tekrar gözden geçireyim.
Bu durumda her yeni sırada aynı yöntemi uygulamalıyım. Kenarlara 1’er tonluk , aradaki her taş için de üst sırada temas ettiği taşların ağırlıkları toplamı kadar taş koymalıyım. Bu şekilde istediğim sayıda sıra oluşturabilirim. Projeyi tekrar gözden geçireyim.

11 Aylarca saçma sapan projeleri gören hükümdar umudunu kaybetmiş, sunulan yeni projelerden de iş çıkmayacağını düşünmeye başlamış. Pascal projesinin her ayrıntısını düşünmüş, projesine PASCAL ÜÇGENİ adı vermiş. Duvarları kaç sıralı üçgenden oluşan bir yapıt inşa edeceğine karar verememiş. “hükümdar projeyi beğenirse her duvarın sıra sayısını kendisi belirlesin.”diye düşünmüş ve hükümdarın huzuruna çıkmış.

12


"MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları