Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STRATEJİK PLANLAMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STRATEJİK PLANLAMA."— Sunum transkripti:

1 STRATEJİK PLANLAMA

2 HEDEF Yasal mevzuatlar ve yükümlülükler doğrultusunda stratejik planın oluşturulabilmesi ve sürdürülebilmesi için, Kurumların ileriye yönelik vizyonlarını içeren gerçekçi, arzulanır, başarılabilir bir geleceği ortaya koymak.

3 MİSYON Kurum veya Kuruluşun nerede olduğunu bilerek nereye gideceğini belirlemesi. VİZYON Kurum veya Kuruluşun gelecekte kendisini görmek istediği, ulaşmayı hedeflediği konum.

4 STRATEJİK PLANLAMA Stratejik planlamanın amacı stratejik düşünme aracılığıyla geliştirilen fikirlerin eyleme dönüştürülmesini ve desteklenmesini sağlar. Planlama analitik ve farklılıkları azaltıcı bir süreçtir.

5 FAYDALARI VE KAZANIMLARI
STRATEJİK PLANIN FAYDALARI VE KAZANIMLARI Kurumların bulundukları yerin analizini yaparak kendi özeleştirilerini yapabilmelerini, Gitmek istedikleri yere nasıl ulaşacaklarını belirlemelerini, Hedeflenen noktaya ne şekilde ve ne maliyetle ulaşacaklarını tayin etmelerini,

6 FAYDALARI VE KAZANIMLARI
STRATEJİK PLANIN FAYDALARI VE KAZANIMLARI Tüm yönetim kadroları ile takım ruhu ve anlayışı içinde hareket ederek ortak bir vizyon, misyon, strateji ve amaçlar doğrultusunda uygulamaları yürütmek ve topyekün kurumun geleceğine sahip çıkmasını, sağlar.

7 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ (Değerlendirme/sonuç çıkarma
Öz Görev/Nihai Amaç BOŞLUK ANALİZİ SWOT (GZFT) ANALİZİ Stratejik konular MUKAYESE Stratejiler Stratejik Programlama Hedefler, eylem planları, taktikler Stratejik öğrenme (Değerlendirme/sonuç çıkarma

8 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMA ADIMLARI Hazırlık çalışması Stratejik Analiz
Ekip oluşturma Hazırlık programının yapılması Eğitimler Stratejik Analiz Dış çevre analizi İç çevre analizi SWOT (GZFT) Analizi

9 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMA ADIMLARI Strateji oluşturma ve yönlendirme
Misyon Vizyon Stratejiler Politikalar Amaçlar ve Hedefler Stratejik uygulama Sonuçların değerlendirilmesi ve kontrol

10 Stratejik planlama (Döngüsel gösterim) 1 2 5 3 4 TANIMLAMA NEREDEYİZ?
DEĞERLENDİRME BAŞARIMIZI NASIL DEĞERLENDİRİRİZ? 1 STRATEJİK PLANLAMA NEREYE ULAŞMAK İSTİYORUZ? 2 5 3 4 TASARIM GİTMEK İSTEDİĞİMİZ YERE NASIL ULAŞIRIZ ? UYGULAMA, İZLEME BAŞARIMIZI NASIL İZLERİZ?

11 STRATEJİK PLANLAMA 1- Sonuçların planlanmasıdır
Girdilere değil, sonuçlara odaklıdır. 2- Değişimin planlanmasıdır: Değişimin istenilen yönde olabilmesini sağlamaya gayret eder ve değişimi destekler. Dinamiktir ve geleceği yönlendirir. Düzenli olarak gözden geçirilmesi ve değişen şartlara uyarlanması 3- Gerçekçidir Arzu edilebilir ve ulaşılabilir bir gerçekliği resmeder.

12 İLETİŞİM Kültür Mahallesi Serçe Sokak Şallıoğlu Sitesi C Blok D:8
Nilüfer/Beşevler/BURSA Tel : GSM : e-posta :


"STRATEJİK PLANLAMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları