Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DAYANIŞMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DAYANIŞMA."— Sunum transkripti:

1 DAYANIŞMA

2 Bakış Açısı İnsanlar, aynı olaya farklı bakış açısı geliştirir.
Farklılıklara karşı anlayış ve hoşgörü göstermeliyiz. İnsanlar, aynı olaya farklı bakış açısı geliştirir. Farklı bakış açısı kişisel farklılıklardan kaynaklanır. Aynı konuyla ilgili farklı düşünen insanlar, aralarında uzlaşma yolları ararlar.

3 SORU: İnsanlar aynı olaya bakış açısı geliştirirler. A) aynı B) sevecen C) farklı

4 Hak ve Hürriyetlere Saygı
“Sonsuz bir hürriyet düşünmek mümkün değildir.” Mustafa Kemal ATATÜRK İnsanlar, ailede kazandıkları alışkanlıklarını devam ettirir. Ailemizde karşılıklı olarak haklarımıza saygı gösteririz. Görev dağılımı yaparken adaletli davranmaya çalışırız. Ön yargılı, yanlı davranışlardan kaçınırız.

5 SORU: Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Aile ziyaretleri ilişkilerimizi kuvvetlendirir. B) Farklı sosyal ve ekonomik duruma sahip kişilere ön yargıda bulunmalıyız. C) İlişkilerimizde hoşgörülü olmaya özen göstermeliyiz.

6 Atatürk’ün Hak ve Hürriyetlere Verdiği Önem
Haklarımızı ve hürriyetlerimizi kullanırken başkalarına zarar vermekten kaçınırız. Temel hak ve hürriyetlerimiz, anayasa ile koruma altına alınmıştır. Mektup yazmak, Kitap okumak, Seyahat etmek gibi kişisel hürriyetlerimiz vardır. İstediğimiz gibi düşünme, Dini görevlerimizi yerine getirme, Evlenme, Seçme ve seçilme hakkı gibi sosyal hayatımızla ilgili hak ve hürriyetlere sahibiz.

7 Olumlu davranışlar, toplum olarak birbirimize bağlanmamızı sağlar.
Bize yardım eden birine teşekkür etmek, Güne başlarken “ Günaydın.” demek, Duruma uygun olan nezaket sözcüğünü seçmek, karşımızdakinin hakkımızda olumlu düşünmesini sağlar. Tatillerde ve özel günlerde; Huzurevi ziyareti, Hasta ziyareti, Görmediğimiz arkadaşları aramak, ilişkilerimizi kuvvetlendirir. Özel günlerde hatırlanan insanlar mutlu olurlar.

8 Görgü Kuralları Toplumsal olarak ilişkilerimizi düzenleyen kurallara Görgü Kuralları diyoruz. Bulunduğumuz ortama uygun olarak görgü kurallarına uymamız, kendimize saygımızı gösterir. Görgü Kuralları İhtiyarlara ,hastalara, kadınlara yer ver. İzinsiz eşya kullanma. Büyüklere saygılı ol. İzinsiz satıcının malına dokunma. Taşıma araçlarına binerken sıraya gir. Gerektiğinde özür dile. Telefonda önce kendini tanıt. Gürültü etme. Teşekkür et. Temiz giyin. Misafire ikramda bulun. Misafirlerine güler yüzlü ve tatlı dilli ol. Rica ederek konuş. Kimseyle alay etme. Nezaket sözcüklerini kullan. Küçükleri sev ve koru.

9 SORU: Hangisi görgü kurallarına örnektir?
A) Zamanımızı planlı kullanmalıyız. B) Büyüklerimize karşı saygılı davranmalıyız. C) Bir ürünü sadece reklamı yapılıyor diye almamalıyız.


"DAYANIŞMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları