Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ"— Sunum transkripti:

1 İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar YESDER GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ İZCİ LİDERİ. Haziran 2012, Yozgat.

2 İZCİLİĞİN AMAÇLARI 1.Karakterli, iyi vasıflı ve toplumun içinde yapıcı ruha sahip, 2. Kendisi için gerekli el becerilerine sahip,

3 İZCİLİĞİN AMAÇLARI 3.Kendinden çok başkalarını düşünen,
4.Halka hizmet etmekten zevk duyan,

4 İZCİLİĞİN AMAÇLARI 5.Yurduna ve milletine bağlı, bütün insanları seven, onlara dürüst davranan, 6.Kanun, nizam, talimat ve emirlere uygun, saygılı ve disiplinli,

5 İZCİLİĞİN AMAÇLARI 7.Kendisine güvenen, sorumluluk almaya istekli ve hazırlıklı, 8.Sağlıklı ve olumlu düşünen,

6 İZCİLİĞİN AMAÇLARI 9.Tabiat ve kültür eserlerini seven ve koruyan iyi bir yurttaş yetiştirmektir. Bu amaca uygun olarak öğrencilere verilecek eğitimler: Karakter eğitimi, sevgi eğitimi, beceri eğitimi, sağlık eğitimi, özveri (fedakârlık) eğitimi, din eğitimidir.

7 TEMEL PRENSİPLERİ İzcilik dört temel prensibe dayanır:
TANRIYA KARŞI GÖREVLER: “Din izciliğe girmiş değildir, zaten bünyesinde vardır. Din izciliğin temelinde yatan bir ana faktördür.” BP. BAŞKALARINA KARŞI GÖREVLER: İnsan için en büyük hazlardan biri topluma katkıda bulunmaktır.

8 TEMEL PRENSİPLERİ 3. KENDİNE KARŞI GÖREVLER: Her izci kendini sağlık açısından, ruhen ve bedenen geliştirmelidir. 4. AND VE TÜREYE BAĞLILIK : İzci Andı bize amacı vermektedir. Türe ise gidilecek yolu göstermektedir.

9 TEMEL PRENSİPLERİ İZCİ ANDI
Tanrıya, Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik türesine uyacağıma, Başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, Kendimi bedence sağlam, Fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutmak için Elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine and içerim.

10 TEMEL PRENSİPLERİ İZCİ TÜRESİ
İzci sözünün eridir. Şeref ve haysiyetini her şeyden üstün tutar. İzci yurduna, milletine, ailesine ve liderlerine sadıktır. İzci başkalarına yardımcı ve yararlı olur. İzci herkesin arkadaşı ve bütün izcilerin kardeşidir. İzci herkese karşı naziktir. İzci bitki ve hayvanları sever ve korur. İzci büyüklerinin sözünü dinler, küçüklerini sever ve korur. İzci cesurdur. Her türlü şartlar içinde neşeli ve güler yüzlüdür. İzci tutumludur. İzci fikir, söz, hareketlerinde açık ve dürüsttür.

11 TEMEL PRENSİPLERİ YAVRUKURT TÜRESİ:
Yavrukurt, izcinin izinde gider ve her gün bir iyilik yapar. Yavrukurt, çalışkandır, işinde bıkkınlık ve bezginlik göstermez.

12 TEMEL PRENSİPLERİ Türkiye izcilik federasyonunun resmi parolası “İZCİ DAİMA HAZIRDIR ” şeklindedir. Yavrukurt parolası..: “Yavrukurt çok çalışır.” İzcinin parolası : “İzci daima hazırdır.” Ergin izci parolası....: “Ergin izci topluma hizmet eder.”

13 Kaynaklar TİF LTK Kitapçığı,Shf:1-12, 2012.


"İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları