Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul; Silivri Ortaokulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul; Silivri Ortaokulu"— Sunum transkripti:

1 Okul; Silivri Ortaokulu
Adım; Dilan Soyadım; Göktaş Sınıfım; 5/G Numaram; 135 Okul; Silivri Ortaokulu Ders; Bilişim Teknolojileri Öğretmen; M. Murat Özen Konu; 6 tane teknolojik haber

2   3-D PRiNTER  3-D Printer, Türkçe ifade ile ‘üç boyutlu yazıcı’ olarak biliniyor. 3-D Printer teknolojisinin en genel tanımı, dijital tasarımları 3 boyutlu katı nesneler haline getirmeye yarayan bir teknoloji. Geleneksel makine tekniklerinden farklı bir yöntemle çalışan 3-D Printer’lar, CNC tezgahları gibi nesneyi sadece oyarak veya delerek şekil vermiyor. 3-D Printer, dijital bir tasarımı ‘katılımlı süreç’ yani art arda gelen madde katmanlar şeklinde döşeyerek, birbirine peşi sıra ekleyerek meydana getiriyor.

3 KİTAP OKUMA LAMBASI   VİDEO
Kitap okuma lambası (Robotic LED) karanlık ortamlarda, yatakta, seyahatte veya başkalarını rahatsız etmek istemediğimiz her yerde kullanabileceğiniz şık, ergonomik ve verimli bir kullanım sunan üründür. 

4 KARIŞIM YAPABİLEN ŞAPKA
Karışım yapabilen bu şapka sayesinde ellerinizi kullanmadan kamış yardımıyla karışımların tadını çıkararak içebilirsiniz. Şapkanın kenarlarına iki standart teneke sığmaktadır. Şapka üzerinde bulunan kamış ve hortum sayesinde karışımları tüketiyorsunuz. Kamışların kilit fonksiyonunu kullanarak sıvı akışını engellemiş olursunuz. Bütün bu özellikleri ile rahat bir kullanım sunan inovasyon harikası bu ürün sayesinde elleri olmayan engelli vatandaşlarımız ve beslenme ihtiyaçlarını başkalarının yardımıyla gerçekleştiren kişiler içinde faydalı bir ürün konsepti oluşturmaktadır.

5 UYKU BİLEZİĞİ Uyku problemi çekenler için geliştirilmiş olan bileziği yatmadan yarım saat önce bileğinize takmanız yeterli olacaktır.Kişi uyumaya çalışırken bilekteki uyku ile ilgili olan noktalara akapunktur tarzı uyarılar göndererek kişinin uyumasını kolaylaştırıyor. Bir nevi akapuntur cihazı yani. Basıncı artırmak veya azaltmak için kadranı basitçe döndürmeniz yeterli olacaktır.Deri etkinin kayışla bağladığı her iki bilek ayarlanabilir giyilebilir, "( 25cm, ).  

6  HESAP YAPAN ÇATAL   Bu gördüğünüz çatalın sapı oldukça özel bir teknolojik cihaz. Örneğin çatal yemeğe takılıyken besinin içindeki yağ, şeker ve protein değerlerini hesaplarken bıçak takılıyken kesilen gıdanın ısının yenmeye uygun olup olmadığını ölçüyor. Kaşık ise besinin ağırlığını ölçerek o gün aldığınız kiloların hesaplanmasında yardımcı oluyor.

7 UÇAN ARABA Kurgu kuşağında öğrencilerimizin en çok hayalini kurduğu "uçan araba" projesi en sonunda gerçek oldu. Amerikan terrafugia şirketi tarafından geliştirilen 'transition' adlı uçan araba 2005 yılında yollara çıkacak. Karada ve havada gidebilecek olan arabanın fiyatı 150 bin dolar olacak.

8 DÜNYA’NIN EN PAHALI İPHONE’U
iPhone 5 Black Diamond adlı özel telefon, Hong-Konglu bir işadamının siparişi üzerine geçtiğimiz yıl İngiliz Stuart Hughes tarafından tasarlandı. Şimdi bu modelin seri üretimine başlanacak ve İngiliz kuyumcunun sitesinden alınabilecek. ITAR-TASS ajansının verdiği habere göre akıllı telefonun gövdesi, 24 ayar altından yapıldı ve 600 elmas ile kaplandı. “Elma” logosu için 53 değerli taş daha kullanıldı. Cihazın ön paneli safir camdan hazırlandı. “Home” tuşunun yerini 26 karat büyük kara elmas aldı. Liverpoollu tasarımcı, üretim sürecinin 9 hafta aldığını söyledi. İsmini açıklamamayı tercih eden ilk siparişçi, bu akıllı telefon için 15,3 milyon dolar ödedi. iPhone 5 Black Diamond seri modeli ise 16,7 milyon dolara mal olacak.

9 ♥KAYNAKÇA♥ http://www.yapalim.net/2008/11/27/uyku-bilezi%C4%9Fi


"Okul; Silivri Ortaokulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları