Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA"— Sunum transkripti:

1 ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA 21303539

2 Engelli Rampasına Dönüştürülebilir Merdiven Konsepti
Bilindiği gibi maalesef ülkemizde yeni eski birçok bina ya da yol yapılırken engelli insanlar hesaba katılmıyor. Yönetmelikler yerine gelsin diye yapılan göstermelik bir rampa ile işin içinden çıkılıyor.Engelliler için yapılan güzel bir konsept tasarımdır. Çinli bir endüstriyel tasarımcının geliştirdiği bu aparat normal merdivenleri bir tekerlekli sandalye rampasına çevirebilir. Basamak bağlantı kısımlarında bulunan basit bir kilitleme mekanizmasıyla oldukça işlevsel bir sonuç elde edilir.

3

4 Litvanyalı bir endüstriyel tasarımcının herhangi bir nedenle tek elini kullanamayanlar için tasarladığı özel mutfak ekipmanları biz engelsiz insanlar için basit gibi görünen pek çok işlemin tek elle kolayca yapılmasına imkan veriyor.Nesneleri sabit tutmak gibi basit bir fikirden yola çıkılarak ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap veriyor ve7 ayrı fonksiyonu bulunuyor.

5 Engelliler İçin Yatak Merdiveni
Tek başına yatakta doğrulamayan hastalara yardımcı olmak için tasarlanmış ergonomik bir merdivendir.

6 Engelliler İçin Şişe Açacağı
Şişe açarken zorlananlar ve kapağı kavrayamayanlar için tasarlanmış mini  bir aparattır. Şişe açacağı sayesinde kapağı kavramadan şişeleri açmak mümkündür.

7 Oturaklı El Değneği Yürüme konusunda sıkıntı yaşayanlar için tasarlanmış üründür. Yürürken tekerlekli sandalyeden destek alınabilir, yoruldukları zaman uygun bir yerde durarak dinlenilebilir.

8 Engelliler İçin Yağmurluk Tasarımı
Tekerlekli sandalye kullanıcıları yağmurlu hava şartlarında yolculuk etmekte epey zorlanıyor. Bunu fark eden tasarımcılar tekerlekli sandalye kullanıcıları için yağmurluklar tasarlamışlar. Bacaklara kadar saran bu ürün su geçirmez ve sıcak tutan özel bir plastik pamuk karışımından elde edilmiş.

9 Görme Sıkıntısı Yaşayanlar İçin Dijital Göstergeli Büyüteç
Okumak istenen alan üzerinde tutuluyor ardından ekranda yer alıyor. Renkler konusunda da yardımcı oluyor.120 gram ağırlığındadır.

10 Koltuk Değneği Çantası
Koltuk değneklerine rahatlıkla birleşebilen ufak çanta ,  kalem , not defteri , ilaçlar ve su gibi ufak şeyleri taşıyabilmek için tasarlanmıştır. Yürürken ağırlık taşımakta zorlananlar için ideal bir üründür.

11 Parmaklarını Kullanamayanlar İçin Kaşık Aparatı
Parmaklarını kullanarak bir şeyler tutmakta zorlananlar için üretilmiş bu bant sayesinde kaşık rahatlıkla tutulabilir.

12 Görme Engelliler İçin Çaydanlık
Görme engellilerin çay yapması ve çay koyması bazı tehlikeli durumlara yol açtığı için tasarımcılar bu sorunu ortadan kaldıracak bir çaydanlık tasarlamışlar. Tek yapılması gereken çayı ve suyu koyarak kabartmalı olan bölmeden sıcaklığı ayarlamak.

13 Görme Engelliler İçin Kabartmalı Oyun Kağıdı
Braille diliyle hazırlanmış oyun kartları ile görme engelliler de iskambil oyunları oynayabilir. Kartlar orijinal görünümünde ve boyutlarında. Sadece ek olarak üzerine Braille Dili ile kartların yazılmış olması. Görme sorunu olmayanlar da rahatlıkla oynayabiliyor.

14 Görme Engelliler İçin Braille Yazı Kalemi
Görme Engellilerin rahat yazabilmesi için tasarlanmış Braille yazı kalemleri . 

15 Yürüme Engelliler İçin Araba Tasarımı Tekerlekli sandalye kullanıcıları için imal edilmiş araç elektrik motoru ile çalışıyor.  Engelliler için İngiliz firmaları tarafından tasarlanmıştır.Arka kapısı sayesinde tekerlikli sandalye ile rahatlıkla araç içine konumlanabiliyor. Özel aparatları sayesinde ise tekerlekli sandalye araç içerisinde sabitlenme imkanı sunuyor. Şimdilik sadece İngiltere üzerinden satışı yapılan aracın zamanla dünya piyasasına açılması gündemde. 

16 Kolay Giyilebilen Ayakkabı
Ayakkabı giymekte, bağcık bağlamakta zorluk çekenler için tasarlanmıştır. Yapılması gereken tek şey ayakkabının üzerine basmak. Ergonomik tasarımıyla hiçbir emek sarf etmeden giyilebilir bir ayakkabı.

17 Omurilik Felçlileri Yürüme engelliler için geliştirilmiş bir üründür.Türk mucitler tarafından geliştirilmiştir. Satışa sunulmuş durumdadır.


"ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları