Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
İsmail DEMİR 263 Tayfur AK 138 10-I

2 Düşünün acaba teknoloji olmasa hayatımız nasıl olurdu ?
Teknoloji olmasaydı ocak ve fırınlar sayesinde yemek pişiremez, buzdolabı sayesinde besinleri soğuk tutamazdık.

3

4 Bunlar günlük hayatımızdan çok basit örnekler.
Günümüzde teknoloji hayatımızın her saniyesinde bizimle beraber. Kullandığımız saatler, cep telefonları, bilgisayarlar, bindiğimiz toplu taşıma araçları… Kısacası her anımızda teknolojiyle iç içeyiz.

5 Günlük Hayatımızda En Çok Kullandığımız Teknolojik Ürünler
Günlük hayatımızda teknolojik ürünleri farklı alanlara göre sınıflandırabiliriz İletişim Alanı Eğitim Alanı Sağlık Alanı Ulaşım Alanı

6 İletişim Alanı İletişim ve haberleşme alanında günümüzde en çok kullanılan teknolojik aletler telefon, bilgisayar, faks ve televizyonlardır.

7 Geçmişten günümüze iletişim alanındaki teknolojik aletler hızla gelişip değişmektedir. Örneğin; İlk üretilen bilgisayar bir oda büyüklüğündeyken günümüzde bilgisayar, telefon ve televizyon tek bir alette çantamıza sığacak boyuttadır.

8 Eğitim Alanı Eğitim alanında günümüzde en çok kullanılan teknolojik aletler akıllı tahtalar, projeksiyon aleti, bilgisayar, tablet vb. aletlerdir.

9 Günümüz artık eğitimde birçok yeni teknolojik aletler kullanılmaktadır
Günümüz artık eğitimde birçok yeni teknolojik aletler kullanılmaktadır . Kullanılan teknolojik aletler eğitim seviyesini ve rahatlığını yükselterek daha verimli bir eğitime imkan sağlamaktadır.

10 Sağlık Alanı Sağlık alanında günümüzde en çok kullanılan teknolojik aletler stetoskop, röntgen cihazı, MR cihazı, işitme cihazı, diyaliz cihazı vb. aletlerdir.

11 Sağlık alanında kullanılan aletler yardımıyla teşhis ve tedavi daha kolay sonuca ulaşmaktadır. Günümüzde bir çok hastalığın tedavisi teknolojik aletler yardımıyla bulunmaktadır. Sağlık alanı tamamen teknolojiye dayalıdır bu alandaki teknolojik ilerleme ülkelerin gelişmişlik düzeyini de yansıtmaktadır. Sağlık alanındaki teknoloji her geçen gün hızla gelişmektedir.

12 Ulaşım Alanı Ulaşım alanında en çok kullanılan teknolojik araçlar otomobil, tren, gemi, uçak, motosiklet vb. araçlardır.

13 Ulaşım alanındaki teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaktadır
Ulaşım alanındaki teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Teknolojik araçlar sayesinde işimize, okulumuza veya ulaşmak istediğimiz yere güvenli ve ekonomik bir şekilde ulaşabiliyoruz. Dünyanın bir yerinden başka bir yerine ulaşmamız günümüzde çok kolay bir hal almıştır.

14 Herkesçe bilinen bir gerçek şudur ki çağ ilerlediği sürece teknolojinin yaşamımızdaki yeri büyüyor ve teknoloji bizle daha fazla birlikte oluyor. Bu da hem bizim hayatımızı kolaylaştırıyor hem de bizi bu teknolojik aletlerle pratik zekaya sahip birer birey yapıyor. Yalnız unutmamak gerekir ki teknoloji bir araçtır. Kendi başına bir mantığı yoktur, onu kullanan kişilerin amaçlarına hizmet eder. Bir buldozerle maden de aranabilir, bir evde yıkılabilir. Teknoloji güzeldir kullanmasını bilene…


"TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları