Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM."— Sunum transkripti:

1 YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM

2 Yapım kuşağında sizler;
Gözlemlerinizi, yaşamınızda değiştirmeyi, geliştirmeyi düşündüklerinizi belirleyecek sorunları çözmek için önerilerde bulunacaksınız. Bu sorunların çözümüne yönelik tasarım etkinliklerini bireysel olarak gerçekleştireceksiniz.

3 Tasarımı gerçekleştirirken ürüne yönelik çalışacaksınız
Tasarımı gerçekleştirirken ürüne yönelik çalışacaksınız. Ürün veya maketi gerçekleştirmek için; Araştırma yapacak, Gerekirse denemeler yapacak, Tasarıma uygun olarak gerçekleştirecek, Tasarım için değişiklik önermek isterseniz bunları da yapabileceksiniz.

4 Yapım kuşağında belirlediğiniz sorunu çözmek için aşağıdaki süreçler size yardımcı olacaktır. Bu süreçleri uygularken yapacağımız uygulamaları belirli ölçülere göre hazırlanmış kağıtlar üzerine aktaracaksınız.

5

6 Proje Tasarım Süreci Sorun ve çözümü belirleme
Tasarımın genel özelliklerini belirleme Taslak tasarım önerisini geliştirme Tasarım hakkında araştırma yapma Son tasarım önerisi geliştirme Yapım aşamalarını planlama Ürünü ( projeyi ) yapma Değerlendirme ve test etme Değerlendirme sonucu ürün üzerinde değişiklikler yapma Bu işlemleri gerçekleştirirken yaşadığınız süreçleri teknoloji ve tasarım günlüklerine aktaracaksınız.

7 Sorunu Araştırma, Tanımlama ve Çözümü Tartışma
Hayatınızdaki sorunları listeleyerek bunlara, Nasıl? Niçin? Neden? Ne zaman? Kim için? sorularını yanıtlayarak, sorunun genel özelliklerini belirleyeceksiniz. Çözüm önerilerinden birini nasıl yapabileceğinizi düşünerek seçeceksiniz.

8 Tasarımın Genel Özelliklerini Belirleme
Nasıl, nerede, neden ve kim kullanılacak? İşlevi ne olacak? Biçimi nasıl olacak? gibi sorularla tasarımın amacı,estetik(renk,biçim vb.) ve yapısal (boyut, ağırlık vb.) özelliklerini belirleyeceksiniz.

9 Taslak Tasarım Önerisi Geliştirme
Belirlediğiniz özellikleri taşıyan taslak tasarımı çizeceksiniz. Çizimler detaylandırılmadan çözümün genel özelliklerini taşıyacak biçimde olmalıdır. Çizim yanında özellikler yazı ile de ifade edilebilir.

10 Tasarım Önerisine Yönelik Araştırma
Tasarımınızı gerçekleştirmek için araştırma yapacaksınız. Benzer ürün ve sistemleri inceleyebilir ya da internet veya basılı kaynaklarda araştırma yapabilirsiniz.

11 Tasarım Önerisi Geliştirme
Yaptıkları araştırma sonuçlarına göre yapım resmini çizeceksiniz. Resimde tüm ayrıntıları gösterecek biçimde iki veya üç boyutlu çizebilirsiniz.

12 Yapım Tasarımlarınızı gerçekleştireceksiniz.
Tecrübe kazanmak için denemeler yapabilirsiniz. Uygun araç-gereci seçerek, en uygun maliyetle, öğretmeninizin de yardımıyla tasarımınızı gerçekleştireceksiniz.

13 Değerlendirme ve Test Etme
Yaptığınız tasarımı değerlendirecek; Sorun çözümlendi mi? Kullanıcı ihtiyaçlarını karşılıyor mu? Kullanılan araç-gereçler uygun mu? Benzerlerine göre zayıf ve üstün yanları neler? Hangi özellikleri değişmeli? Daha fazla geliştirilebilir mi? sorularını cevaplayacaksınız.

14 Değişiklik Önerme Değerlendirdiğiniz tasarımdaki değişiklik yapmak isterseniz gerekçesiyle yazabileceksiniz. Bu değişiklik önerilerini yazarak ve çizerek ifade edebileceksiniz.

15 Son olarak; Tasarladığınız ürünü/maketini, yaptığınız araştırmalarınızı, ürün dosyanızla birlikte tasarım günlüklerinizi öğretmeninize teslim edeceksiniz. Öz değerlendirme formlarını dolduracaksınız.

16 Beni sabırla dinlediyseniz, bu işte de başarılı olacağınıza inanıyorum


"YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları