Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM."— Sunum transkripti:

1 YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM

2 Bireysel olarak yapacağınız bu etkinlikte de buna benzer tasarım sürecini yaşayacaksınız.
Bu etkinlikte grup olarak yaptığımız etkinlikten farklı olarak sorunu veya ihtiyacı siz belirleyeceksiniz.

3 Yaşamınızda değiştirmeyi, geliştirmeyi düşündüğünüz durumlar nelerdir?
İnsan yaşamında acaba neleri değiştirip geliştirmek ister?

4 Tasarım meydana getirmenin en önemli bölümü ne yapacağınızı yani neyi tasarlayacağınızı bulmaktır.

5 I. Dönem Kurgu Kuşağı “HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI” etkinliğinden yola çıkarak gerçekleştirilebilecek (yapılabilecek) bir tasarım ortaya çıkarmaya çalışabilirsiniz.

6 Kurgu Kuşağı Çalışmanız Yapılamıyorsa?

7 Bunun için öncelikli olarak bir sorundan yola çıkmalısınız
Bunun için öncelikli olarak bir sorundan yola çıkmalısınız. Sorun denildiğinde hemen ailesel veya duygusal sorunlar akla gelmemelidir. Örnek; Kişisel sorun: Kullandığımız araç ve gereçler, giysilerimiz, yediğimiz yiyecekler, temizlik v.b Çevresel sorunlar: Trafik, okul, küresel ısınma, çevre kirliliği, şiddet, hırsızlık v.b.

8 Buradan yola çıkarak sizlerden yaşamınızda değiştirmeyi , geliştirmeyi veya kolaylaştırmayı istediğiniz bir sorunu düşünmeniz ve bir tasarım hazırlamanız istenmektedir.

9 Ders Öğretmeni ile birlikte karar verecek ve o projeyi yapacaksınız.
Her öğrenci hayatındaki sorunları listeleyerek bunlara çözüm önerileri getirecek ve çözüm önerilerinden bir proje yapmaya; Ders Öğretmeni ile birlikte karar verecek ve o projeyi yapacaksınız.

10 Benim Sorunum Yok ki!

11 İyi düşünüldüğünde pek çok sorun ve çözüm önerileri listelenebilir…
Herkesin kendine göre karşılaştığı değişik sorunlar vardır… Bunlardan bazılarını listeleyin denildiğinde nedense “ Benim sorunum yok ki! ” diyenlerle karşılaşıyoruz. Sorun listelemeyi Rehberlik Servisiyle görüştüğünüz sorunlarla, kişisel, duygusal sorunlarla karıştırmayınız. Her sorun dünya çapında olmayabilir, herkesi ilgilendirmeyebilir.

12 Sorunlar ve Çözüm Önerileri

13 Aklımıza Gelen Sorunlardan Bazıları….
(Çalıntı Yapmayınız!) Küresel Isınma Çöpler Elektrik Tasarrufu Alternatif Enerjiler Kuraklık Gece su içme Renkli yazı yazarken kalem değiştirme Atık malzemelerin geri dönüşümü Taşıma-Ulaşım Gece kitap okuma Çayı karıştırma Bitkilerin sulanması ……

14 Unutmayın ki her ürün veya eşya mutlaka bir sorunun çözümü veya hayatı kolaylaştırmak için ortaya çıkmıştır…

15 Kendinize bir tasarım bulmak için
size ilk tavsiyemiz kendinize bir eşya pusulası oluşturmak. Aklınıza gelen bütün eşyaları sırayla yazmaya başlıyoruz.

16 Örnek Çatal, Bıçak, Masa, Sandalye, Dikiz Aynası, tokmak, çekiç, Buzdolabı, Bardak, Jöle Kutusu gibi bir liste yapın size tavsiyem buraya yazacağınız liste bitmeden düşünmeye başlamayın ve en azından 30 eşya ismi yazın. Not :Yazdığınız listedeki eşya isimleri ne kadar farklı ve değişik olursa bulacağınız projede o kadar farklı olacaktır.

17 Listemizi yazdıktan sonra yazdığım listedeki eşyalar üzerinde yoğunlaşmaya başlıyorum.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta eşyalar üzerinde sırayla düşünüyorum. İlk sorumuz bu eşyayı kullanırken ne gibi sorunlar yaşıyorum bunu nasıl giderebilirim?

18 Aynı soruyu bütün eşyalar üzerinde uygulamanız gerekmektedir.
Aklımıza gelen düşünceler karmaşık olsun yahut basit olsun. Kısa bir cümle ile not olarak yazılmalıdır. Aynı soruyu bütün eşyalar üzerinde uygulamanız gerekmektedir.

19 Bu eşyalardan hangi ikisi veya üçü birleştirilebilir?
Liste bittikten sonra içimize sinen bir projeye veya fikre sahip değilsek aynı liste üzerinde ikinci sorumuzu sormaya başlıyoruz. Bu eşyalardan hangi ikisi veya üçü birleştirilebilir?

20 Önemli hatırlatma Etkinlik sürerken ilk bulduğunuz fikre saplanıp kalmayın araştırmaya devam edin. Bulduklarınız arasında en güzelini ve en işe yararı arasında tercih yapabilme şansına sahip olmak istiyorsanız yaklaşım tarzınız bu yönde olmalıdır.

21 Öncelikle Projenize bir isim veriniz
Öncelikle Projenize bir isim veriniz. Projeye isim verirken, kısa, etkili ve projenizin çalışmasını kısmen açıklayıcı (Tabure, Otomatik Lamba, Güneş Enerjili Oto vb.) bir isim olmasına özen gösteriniz.

22 Bu derste kaydettiğiniz gelişmeleri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşacağınızı unutmayın ve yaşadığınız süreci günlüğünüze yazın.

23 TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ
A.KADİR AKBAŞ TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ


"YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları