Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II"— Sunum transkripti:

1 (EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
OKUL ÇALIŞMALARI

2 ❶ EDS462 Dönem Planını hazırlama ❷ Günlük bir ders planını / etkinliğini hazırlama çalışması yapma

3 ❸ “Ders Anlatımı” Uygulamaları yapmak (düz anlatım, lab
❸ “Ders Anlatımı” Uygulamaları yapmak (düz anlatım, lab. Uygulaması, sunum, tartışma, grup çalışması…vb şeklinde farklı öğretim tekniklerinden konu ve öğrenci için en uygun olan kullanılarak yapılabilir) [Çalışmanın değerlendirmesi önce sınıf öğretmeni tarafından ADAY ÖĞRETMEN DEĞERLENDİRME FORMUNA yapılacak..

4 ❸ ..daha sonra bu form üzerinde sınıf öğretmeni, aday öğretmen ve koordinatör öğretmen tarafından yapılacak çoklu değerlendirmeler sonucuna göre, uygulama, gerekli görüldüğü takdirde “düzeltme önerileri dikkate alınarak” öğrenci tarafından tekrarlanabilecektir.]

5 Diğer Uygulamalar ❹ Öğrenciye soru sorma-cevap alma & Öğrenciden soru alma ve bunları cevaplama çalışması yapma ❺ Bir derste kullanılacak öğretim stratejisi & yöntemini hazırlama, sınıf öğretmeni ile tartışarak buna son şeklini verme, uygulamasına katılma & değerlendirme çalışması

6 Diğer Uygulamalar ❻ Okulun veya Bölümün bazı aktivitelerine/etkinliklerine katılım & katkı çalışması yapma ❼Öğretimde kitap, teksir-fotokopi, bilgisayar, resim, model, simülasyon,…vb gibi yardımcı ders araç-gereçlerinden ve teknolojilerinden yararlanma vasıtalarını kullanım çalışması yapma

7 Diğer Uygulamalar ❽Test hazırlama & testi kullanma & test sonuçlarını analiz etme çalışması yapma: (çalışmanın en az herhangi 2 aşaması aday öğretmen tarafından, max 1’i sınıf öğretmeni tarafından yapılabilir.)

8 Final çalışma ❾Öğretmenin mesleği öğrenme düzeyini ölçmek için yardımcı bir araç kullanımı çalışması. Bu etkinlikte yardımcı araç olarak ADAY ÖĞRETMEN DEĞERLENDİRME FORMU kullanılacaktır.

9 Final çalışma ❾Formu, hem aday öğretmenin bizzat kendisi (özdeğerlendirme amaçlı) dolduracak; hemde sınıf öğretmeni tarafından aday öğretmenin performans değerlendirmesi için ayrıca doldurulacaktır.

10 Final çalışma ❾ Sınıf öğretmeninin dolduracağı form, kapalı ve imzalı zarf içinde olacak şekilde- ve bunların ikisinin de portfolyo dosyası içinde olacak şekilde dönem sonunda teslim edilecektir.

11 Ders Öğretmeni Eser ÇEKER (M.Sc., M.Ed.)


"(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları