Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİ VE TASARIM AD: FATMA ERVA SOYAD:DEMİR SINIF: 8A NO: 295

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİ VE TASARIM AD: FATMA ERVA SOYAD:DEMİR SINIF: 8A NO: 295"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİ VE TASARIM AD: FATMA ERVA SOYAD:DEMİR SINIF: 8A NO: 295
ÖĞRETMENİN; ADI: YEŞİM SOYAD: GÖKTEPE

2

3 PROBLEMİN BELİRLENMESİ
Değerli eşyaları saklayacak yerin bulunmaması. Şişelerin yere düşünce içindeki içeceğin dökülmesi. Bilgisayar kasalarının çok büyük olması. Klavyeyle yazı yazarken insanların ellerinin zamanla körelmesi. Ağaçtan yere düşen elmaların ezilip çürümesi Telefonların çizilip zamanla aşınması. Ben değerli eşyaları saklayacak yerin bulunmamasını seçtim. Çünkü insanların en büyük sorunlarından ve korkularından olduğunu düşünüyorum.

4 ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETME
AYNA VE AYNANIN ÜZERİNDE YUVARLAK YUVARLAK SÜSLER BU SÜSLERİN BİR TANESİNDE BENİM PARMAK İZİM YANİ BU PARMAK İZİNE DOKUNUNCA ALTTAN GİZLİ BİR BÖLME AÇILIYOR BU BÖLMEYE DEĞERLİ EŞYALAR KONULABİLİYOR. Bir tişört bu tişörtün çekmeli bir bölmesi var yine bu bölmeye eşyalar ve paralar konuluyor. Tişörtün özel kartıyla çalışıyor. Kravatın üzerindeki özel etiketi çekince içeriğe doğru bir bölme açılıyor bu bölmenin içerisine para konulabiliyor.Açmak için serçe parmağımızı kullanabiliyoruz.

5 Sıranın alt gözünde parmak iziyle çalışan görünüşte çöp kutusu gibi açılan bir bölme bu bölmenin içine de yine paraları koyabiliriz.Bu parmak iziyle çalışıyor. Duvarda ay yıldızı şeklinde bir süs bu süsün yıldızına kağıt para ayına da bozuk para konulur. Ben ayna yöntemini seçtim. Çünkü daha mantıklı hem de daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

6 TAVSİYELER (Alperen) Bu bölmeye paralar konuluyor. Süs görevinde
Açılıp kapama özellikte Bu yere parmağını basınca üstteki gizli bölme açılıyor . Eşyalar konulabiliyor,orta boyda. Yukarıda ki kapaklar açılabiliyor

7 TAVSİYELER (UFUK) Süs şeklini veriyor.
Üçgende ipin izi var ip üçgene değince açılıyor Buradaki ipi çektiğin zaman açılıyor eli tanıyabilme özelliğine sahip . Bu ipi gerdiğimiz zaman üçgen bölmeler açılıyor ve paralar oraya konuluyor.

8 TAVSİYELER (ESİN) GİZLİ BÖLME
ELİNİ AÇIP YERLEŞTİRİYORSUN VE 10 SN. SONRA ORADAN BİR BÖLME YUKARIYA DOĞRU AÇILIYOR Parmağı koyduğumuzda bu bölmeler açılıyor Parmak izi ile çalışıyor yalnız küçük serce parmağı ile çalışıyor

9 TAVSİYELER (HANDAN) SES ALGISI
İÇERİYE DOĞRU İTİLDİĞİNDEAYNANIN ÜST TARAFI İÇERİYE ALT TARAFI İSE DIŞARIYA DOĞRU AÇILIYOR SESİALGILIYOR. çekmeceler DIŞARIYA DOĞRU AÇILIYOR El izini yerleştirdiğin zaman açılıyor her çekmecenin boyutu değişik

10 TAVSİYELER (TOLGA) İşaret parmağı ve baş parmak ile çalışıyor
YUKARIYA DOĞRU ÇEKİLDİĞİNDE YANLARDAN OKLAR AÇILIYOR BURULUR AÇILIYOR PARMAK İZİYLE ÇALIŞIYOR

11 TASARIMIM Bu tahta parçası parmak izini yerleştirdikten sonra devreye giriyor ve aşağıya doğru bir kuvvet uyguluyor ve bölüm açılıyor Süs şeklini veriyor Gizli bölmeyi saklamak için kullanılıyor

12 SAYIN GÜNLÜK; Benim sorunum paraları saklayacak güvenli yerlerin bulunmaması idi . Ben bir ayna seçmek istiyorum zaten ilerleyen derslerimizde de tam olarak belirleyeceğim. Bu haftaki dersimizde 1. bölüm olan problemlerimizi belirledik hayal ve merak ettiğimiz ,değiştirme ve geliştirmeyi düşündüğümüz sorunlarımızı ,problemlerimizi belirledik.Belirlemeden önce internetten sorunlarla ilgili bilgiler aldık anne ve babalarımızın , anneannelerimizin dedelerimizin kısacası büyüklerimizin sorunları neler onlara göz attık biraz onlardan esinlendik birazda kendi düşüncelerimizle sorunlarımızı belirledik ve 1. bölümden not aldık 

13 SEVGİLİ GÜNLÜK; 2.Hafta çözüm önerileri üretmek için internetten esinlendik belirlenen konuya yönelik çözüm önerileri belirledik bu çözümler den soruna en uygun ve en açıkladık.BEN önemli olanını seçtik ve ayna ve bu aynanın ÜZERİNDE YUVARLAK YUVARLAK SÜSLER BU SÜSLERİN BİR TANESİNDE BENİM PARMAK İZİM YANİ BU PARMAK İZİNE DOKUNUNCA ALTTAN GİZLİ BİR BÖLME AÇILIYOR BU BÖLMEYE DEĞERLİ EŞYALAR KONULABİLİYOR bu çözümü seçmiştim çünkü bana daha kolay ve mantıklı geldi.

14 TAVSİYELER (HANDAN) Sevgili günlük;
Bu hafta tavsiyelerimizi yazdık. Yani Handan’ın tavsiyesini beğendim Tavsiyelerim bittikten sonra başkalarına tavsiyelerde bulundum.2. ders sınıfta olduğumuz için slaytı bitirmeye çalışıyorum. Benim sorunum paraları saklayacak güvenli yerlerin bulunmaması açıkladık.BEN önemli olanını seçtik ve ayna ve bu aynanın ÜZERİNDE YUVARLAK YUVARLAK SÜSLER BU SÜSLERİN BİR TANESİNDE BENİM PARMAK İZİM YANİ BU PARMAK İZİNE DOKUNUNCA ALTTAN GİZLİ BİR BÖLME AÇILIYOR BU BÖLMEYE DEĞERLİ EŞYALAR KONULABİLİYOR bu çözümü seçmiştim çünkü bana daha kolay ve mantıklı geldi.

15 GÜNLÜK; ÖĞRETMENİMİZİN AÇIKLAMALARI DOĞRULTUSUNDA slaytımı bitirmeye devam ettim.Sonra üçüncü bölümden not aldık ve tekrar slaytımızı yapmaya koyulduk. Benim sorunum paraları saklayacak güvenli yerlerin bulunmaması idi ve ben bunun için ayna tasarladım ve arkadaşlarımın tavsiyelerini aldım. Arkadaşlarımın tavsiyelerini yeterli bulmadığım için kendim düşünmeye başladım . Ve bir çizimde karar verdim bir ayna ve bu aynanın üzerinde yuvarlak yuvarlak süsler ve bu süslerin içerisinde benim parmak izim.

16 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU
BU ETKİNLİKTE NEYİ ÖĞRENDİM? Bu etkinlikte hayal gücümü geliştirmeyi öğrendim. NEYİ İYİ YAPTIM? HAYAL GÜCÜMÜ KULLANMAYI İYİ YAPTIM. Hangi konuda zorlandım?Neden? Çizimler konusunda zorlandım. Nerede ihtiyacım oldu? Çizimlerde ihtiyacım oldu. Hangi konuda kendimi geliştirmeliyim? Çizim konusunda kendimi geliştirmeliyim. Kuvvetli ve zayıf yönlerim neler? Hayel kurmada iyiyim çizmede kötü.

17


"TEKNOLOJİ VE TASARIM AD: FATMA ERVA SOYAD:DEMİR SINIF: 8A NO: 295" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları