Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi."— Sunum transkripti:

1 DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi 3.hafta = Karbonhidrat (CHO) metabolizması 4.hafta = Spor performansında karbonhidratların önemi 5.hafta = Yağ (Lipit) metabolizması 6.hafta = Spor performansında yağların önemi 7.hafta = Protein metabolizması. 8.hafta = Spor performansında proteinlerin önemi 9.hafta = VİZE SINAVI 10.hafta = Vitamin, mineral gereksinimleri ve performans 11.hafta = Sıvı tüketimi, spor içecekleri, dehidrasyon, rehidrasyon, ve hiperhidrasyon. 12.hafta = Sporcularda kilo kontrolü, kilo verme ve kilo alma 12.hafta = Sporcularda yeme bozuklukları 13.hafta = Kalp damar hastalıkları, beslenme ve egzersiz 14.hafta = Sakatlık ve rehabilitasyon süresince beslenme önerileri

2 NOT SİSTEMİ VİZE : % 40 FİNAL : % 60 %100 Ouisler : % 15
Ödevler : % 15 Vize Sın : % 30 FİNAL : % 60 Ouisler : % 15 Sunumlar : % 15 Vize Sın : % 30 %100

3 Ödev Konuları SPORCULAR İÇİN TEMEL BESLENME İLKELERİ
İyi beslenen bir sporcunun avantajları nelerdir? Sporcular için en iyi beslenme şekli hangisidir? Spor yapan kişiler neden daha çok enerji harcarlar? Hangi besinler enerji sağlamaktadır? Besinler neden farklı miktarlarda enerji sağlarlar? ENERJİ SİSTEMLERİ Sporcu enerji gereksinimini etkileyen etmenler nelerdir? Günlük enerji gereksinimi nasıl hesaplanır? Enerji dengesi sağlanamazsa ne olur? Sporcular için uygun vücut ağırlığı ve vücut yağı ne kadardır? Sporcular ne kadar sürede ne kadar ağırlık kaybetmeli veya kazanmalıdır?

4 Ödev Konuları KARBONHİDRATLAR Karbonhidratların görevleri nelerdir?
Karbonhidratların kaynakları nelerdir? Sporcular için karbonhidratlar neden önemlidir? Sporcuların karbonhidrat gereksinimi ne kadardır? Karbonhidrat yükleme nedir? YAĞLAR Yağların görevleri nelerdir? Sporcular için yağların önemi nedir? Sporcularda yağ gereksinimi ne kadardır? Sporcularda yağların yıkımı nasıl olmaktadır?

5 Ödev Konuları MİNERALLER
Genellikle hangi mineraller yetersiz alınmaktadır? Sporcular için kalsiyum neden önemlidir? En iyi kalsiyum kaynakları nelerdir? Sporcular için demir neden önemlidir? Demir minerali hangi besinlerde bulunur? VİTAMİNLER Sporcularda vitaminlerin önemi nedir? Yağda ve suda eriyen vitaminler nelerdir? Her bir vitaminin vücutta ne gibi etkisi vardır? Sporcuların vitamin gereksinimleri fazlamıdır? Fazla vitamin kullanımı zararlımıdır?

6 Ödev Konuları SIVILAR ve SIVI TÜKETİMİ
İnsan sıvıların önemi ve miktarı ne kadardır? Sporcular ne kadar sıvı tüketmelidir? Sporcu içecekleri kullanılmalımıdır? Vücudumuzda sıvı miktarının yeterli olup olmadığını anlayabilirmiyiz? Dehidrasyon nedir nasıl önlenir? Dehidrasyonun performansa etkisi nedir?

7 Ödev Konuları SPORCU İÇECEKLERİ Sporcu içeceği nedir?
Spor içeceği çeşitleri nelerdir? Spor içeceğinin içerikleri nelerdir? Spor içeriklerinin özellikleri nelerdir? Performansa etkisi nelerdir? Spor içeceklerinin kullanımı nasıl olmalıdır?

8 Ödev Konuları MÜSABAKA / ANTRENMAN ÖNCESİ, SIRASI VE SONRASI BESLENME
Müsabaka/ antrenman öncesi beslenme neden önemlidir? Müsabaka / antrenman öncesi yemek ne zaman yenmelidir? Müsabaka / antrenman öncesi öğünün özelliği nasıl olmalıdır? Müsabaka öncesi öğün örnekleri Müsabaka sırasında beslenme Müsabaka sonrasında beslenme


"DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları