Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler"— Sunum transkripti:

1 ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI (2014-2016) Finans Sektörü 24 Aralık 2014

2 Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
Süre Değişikliği Öngörülen Tedbirler Yeni Tedbir Önerileri

3 Finans Sektörü Eylem Planı
yıllarını kapsayan Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilmesi gereken eylem sayısı: İŞKUR sorumluluğunda tedbir sayısı: 2 MYK sorumluluğunda tedbir sayısı: 1 YÖK sorumluluğunda tedbir sayısı: 3 Ekonomi Bakanlığı sorumluluğunda tedbir sayısı: 1 2015 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 1 2016 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 2 Sürekli olan eylem sayısı: 4

4 İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
“2.1 Üniversite ve yüksekokulların ilgili bölümlerine ilişkin müfredat sektörün ihtiyaçları gözetilerek düzenlenecektir.” tedbiri, “Üniversite ve yüksekokulların ilgili bölümlerine ilişkin müfredat ile açılacak yeni bölümlerin sektörün ihtiyaçlarını gözetmesi teşvik edilecektir.” şeklinde değiştirilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: YÖK) “3.2 Meslek standartları belirlenerek sertifikasyon sistemine işlerlik kazandırılacaktır.” tedbiri, “Finans sektöründe ihtiyaç duyulan meslek standartları ve mesleki yeterlilikler hazırlanacaktır.” şeklinde değiştirilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MYK)

5 Süre Değişikliği Öngörülen Tedbirler
“2.1 Üniversite ve yüksekokulların ilgili bölümlerine ilişkin müfredat sektörün ihtiyaçları gözetilerek düzenlenecektir.” tedbiri, tedbirdeki eylemin sürekli yapılan bir eylem maddesi olması sebebiyle süre sürekli olarak değiştirilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: YÖK) “3.2 Meslek standartları belirlenerek sertifikasyon sistemine işlerlik kazandırılacaktır.” tedbiri, tedbirdeki eylemin sürekli yapılan bir eylem maddesi olması sebebiyle süre sürekli olarak değiştirilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MYK)

6 Yeni Tedbir Önerileri Tedbirin Yer Alacağı Politika: Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. Tedbir No ve Adı: Bankacılık sektöründe fazla mesaiye ilişkin yükümlülüklere uyulması için önlemler alınacaktır. Sorumlu Kurum/Kuruluşlar: ÇSGB – Çalışma Genel Müdürlüğü Süre: 2016 Açıklama: Finans sektörünün en önemli alt sektörü olan bankacılık sektöründe fazla mesai; sektörde istihdam edilenler için başlıca sorunu oluşturmakta ve kamuoyunda sık sık tartışılmaktadır. Çalışma saatleri bakımından ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) sözleşmelerine ve İş Kanunu hükümlerine aykırı uygulamalara rastlanmakta ve mesai ödemelerine ilişkin sıkıntılar da yaşanmaktadır. Bu amaçla önlemler alınmasına ihtiyaç duyulmaktadır.


"Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları