Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ."— Sunum transkripti:

1 OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ.
KİTAP OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ.

2 . . KITAP OKUYAN INSAN ASLA YALNIZ UYUMAZ.

3 KİTAPLAR Kitaplar çok güzeldir Onlar çok da özeldir Yararlıdır öğretir Aydınlatır kitaplar Biz kitabı severz Ona değer veririz Okuruz öğreniriz Yararlıdır kitaplar Hayal gücümüz artar Bilgimizle fark atar Her şekilde kazanıp Kazanıp ta geliriz Çok iyidir kitaplar İnsanı insan yapar Hayata anlam katar  Anlam katar kitaplar Mükemmelse mükemmel Çok güzelse çok güzel Harikaysa harika Muhteşemdir kitaplar

4

5 KİTAP İNSANA HUZUR VERİR 

6 KİTAPLARI YAŞATACAĞIZ

7 KİTAP OKUDUKÇA BİLGİLERİMİZ ÇOĞALACAKTIR 

8 İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır
İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır.

9 İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir.
Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir . Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumak düşünceleri besler ve güçlendirir . Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir . Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler. Genel kültür toplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir.

10 Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır .Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır .Okumak için ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana Okumanın satırı sayfası gerekçesi olmaz .Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olacaktır.

11 Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar Çünkü kelime hazneleri çok geniştir İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse bilgi havuzu da o kadar dolu olur Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir

12 KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Dimağımızı çalıştıran, hayal gücü sınırlarını genişleten sihirli bir etkisi vardır. Kitap okumanın zevkine bir kere eriştik mi bir daha kitapsız edemeyiz. Artık o, bizim her yerde sadık kılavuzumuz olur.

13 KÖR , SAĞIR , DİLSİZ, YAŞAMAKTIR.
KİTAPSIZ YAŞAMAK KÖR , SAĞIR , DİLSİZ, YAŞAMAKTIR.

14 OKUMA İHTİYACI BARUT GİBİDİR,BİR KERE TUTUŞUNCA ARTIK SÖNMEZ.

15  "Bir kitap, içinizdeki donmuş değerleri parçalayarak bir balta olmalıdır."

16 KİTAP HAYATIMIZIN BİR PARÇASIDIR

17 KİTAPLAR 

18 HAZIRLAYAN: SELDA NUR ASLAN


"OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları