Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI."— Sunum transkripti:

1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI

2 NEDEN DENEME SINAVLARINA GİRİYORUZ?
Deneme sınavları, Eksiklerinizi görme fırsatı verir, İleride gireceğiniz önemli sınavlar için sınav deneyiminizi artırır. Sınav süresi boyunca dikkatinizi sürdürmeyi, sınav deneyimi geçirerek öğrenebilirsiniz. Sınav zamanını doğru kullanma provası yapmaya imkan sağlar.

3 Öncelikle soruyu iyi okuyun, iyi anladığınızdan emin olun!
Okuduğunu anlaması uzun sürenler, birisine anlatıyormuş gibi okumayı denebilirler. Bütün seçenekleri okumadan, doğru cevabı işaretlemeyin. Soruda sizden ne isteniyorsa onu düşünmelisiniz. Altı çizili olarak yazılmış ifadelere çok dikkat edin.

4 «Son cümleye» hep çok dikkat edin.
Olumsuz bir ifadeyi, olumlu olarak okumayın! Soru köklerindeki “değildir”, “olamaz”, “yanlıştır” gibi ifadelere dikkat edin! Kitapçıktaki sıra ile yapın.

5 Hiçbir fikriniz yoksa cevap vermeyin!
Boş bıraktığınız soruların yanına bir işaret koyun. Soruların hepsi bittikten sonra işaret koyduğunuz yerlere tekrar bakın.

6 Soru kökünün veya soru metninin uzun oluşu sizin için daha fazla ipucu anlamına gelir. Bu nedenle uzun metinli sorular daha kolaydır! Paragraf sorularında önce soru kökünü okuyun. Yoksa paragrafı ikinci kez okumanız gerekecektir.

7 Test çözerken sorunun doğru cevabını bulmak kadar önemli bir diğer olay da cevap olamayacak şıkların tespit edilmesidir.

8 Sayısal işlemleri mümkün olduğunca kağıt üzerinde kalemle yapın
Sayısal işlemleri mümkün olduğunca kağıt üzerinde kalemle yapın! Çünkü aklınızdan yapacağınız hesaplamalarda yanılma payınız daha yüksek olacaktır.

9 KODLAMA Soruyu doğru çözmek kadar cevapları optik forma doğru kodlamak da önemlidir. Kodlama yaparken her sorudan sonra hemen doğru şıkkı karalayın.

10 Kodlamayı sona bırakmak sınav sonrası yorgunluk nedeniyle hatalı ya da eksik kodlama riskini arttırır, kaydırma yapmanıza neden olur. Boş bıraktığınızda kodlama kağıdında da boş satır bırakmayı unutmayın. Kodlama yaparken soru numarasını kontrol etmeyi unutmayın!

11 Kodlama yaparken işaretlediğiniz bölümün doğru olduğuna çok dikkat edin. Örneğin Türkçe cevaplarını cevap kağıdında Matematik bölümüne işaretlemediğinize emin olun  Cevaplandırma işleminiz bittikten sonra işaretleme esnasında kaydırma yapmış olma ihtimaline karşı, cevaplarınızı bir kez daha kontrol edin.

12 ZAMAN KULLANIMI Bir soru üzerinde gereğinden fazla zaman kaybetmeyin. Kolay sorulara yeterince zamanınız kalsın. Soruda sadece en önemli olanların altını çizin! Bir soru ile inatlaşmak “bu soruyu çözemezsem ölürüm” mantığı, çok zaman kaybına neden olur.

13 Mutlaka kol saatiniz olsun
Mutlaka kol saatiniz olsun. Bölümler arasında saate bakarak zamanınızı ayarlayabilirsiniz.

14 Etrafınızla ilgilenip zaman kaybetmekten kaçının!
Sorular okunurken başka bir şey düşünmemelisiniz! Özellikle alacağınız notu ve dereceyi sınav öncesi ve sınav esnasında düşünmeyin!

15 SINAVDA MORALİNİZİ BOZMAKTAN KAÇININ!
Bir soruda takıldığınızda moralinizi bozmayın. İleriki sorularda elbet kolay bir sürü soru olacaktır. Her sınavda kolay ve zor sorular vardır.

16 EVDE DERS ÇALIŞIRKEN… Eve gider gitmez çok fazla zaman kaybetmeden ödevleri yapmak sihirlidir! Hem ödevler zamanında biter hem de ödevler sonrası yapılan serbest zaman çok daha keyifli olur. Ödevler sizin sorumluluğunuzdur!

17 Konu tekrarı için de zaman ayırmalısınız.
Konuyu önce defterden, kitaptan okuyup, sonra test çözmeyi tercih edin. Kitap okumak, okul başarısının olmazsa olmazıdır!

18 PDR UZMANI ZEYNEP GÖKALP


"TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları