Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 “YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
10 OCAK 2014 ŞAİR-YAZAR HAYDAR ERGÜLEN

2 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan ‘Yazarlar Okulları İle Buluşuyor’ protokolü dahilinde gerçekleşen etkinlikte Şair Haydar ERGÜLEN genç okurlarla Kadir Has Anadolu Lisesinde buluştu.

3 Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kayseri Eğitim ve Kültür Komisyon Başkanı Mehmet KÜTAHNECİ; Gençlerin kitap ile olan bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla yürütülen bu projeye her anlamda katkı koymaktan, emek sarf etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

4 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin KARAKÖSE, gelişmiş ülkelerin sadece ekonomisi, teknolojisi, iş olanaklarıyla değil sanatıyla, sanatçısıyla, okuruyla gelişmişlik seviyesine ulaştığını vurguladı.

5 Günün anısına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aslan KUŞ tarafından plaket verildi.

6 Genç okurlarla buluşmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek konuşmasına başlayan Şair Haydar ERGÜLEN, öğrenciler yazarların kitaplarını okuyor, tanışıyor bu coşku veren bir etkinlik diyerek, proje için Milli Eğitim ve MÜSİAD Kayseri Şubesine teşekkür etti.

7 Şair Haydar ERGÜLEN, konuşmasına şu şekilde devam etti: Şiir sadece yazılan değil, söylenen şeylerdir, derin meseleleri, duyguları ifade eder. Şiir, edebiyat, insanın doğal halidir, biz onu yazmasak da, okumasak da onun içindeyiz. Güzel bir roman okuduğumuzda şiir gibi roman, şiir gibi film, şiir gibi karşılaşma dersiniz. Çünkü şiirde her şey yerini bulur.

8 Şairlerin yüce kişiler olduğunu düşünürüm
Şairlerin yüce kişiler olduğunu düşünürüm. Mevlana, Yunus Emre, Fuzuli doğudan ve batıdan şairlerin bugün ki hayata dair çok şey söylediği görülür. Şiiri bir ahlak olarak almışlardır. Şiir hayatla ilgili şeyler söylemişse, birkaç yüzyıl sonrada okunuyorsa ancak o zaman yazana şair denilebilir, as olan budur

9 Ergülen, gelen bir soruyu; deneme şiir yazanlara sorarım, kimleri okuduğunu, etkilenmemek için okumuyorum derler. Şiir etkileme ve etkilenme yöntemidir. Aranızda şiir yazmak isteyen varsa şiiri çok okuyun. Şiir yazmada iddialı değil, ısrarcı olun diye cevapladı

10 Kitaplarını imzaladı

11 Kadir Has Anadolu Lisesi öğrencilerine 500 adet yazarın ücretsiz kitabı dağıtıldı.

12 ŞAİR-YAZAR HAYDAR ERGÜLEN
BASINDA ÇIKAN YAZILAR

13 KAYSERİ (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan "Yazarlar Okulları İle Buluşuyor Projesi" devam ediyor. Proje kapsamında, Kadir Has Anadolu Lisesi'nde şair Haydar Ergülen genç okurlarla buluştu

14 Proje kapsamında şair Haydar Ergülen genç okurlarla buluştu
Proje kapsamında şair Haydar Ergülen genç okurlarla buluştu. Genç okurlarla buluşmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek konuşmasına başlayan Şair Haydar Ergülen de proje için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD Kayseri Şubesi'ne teşekkür etti. Ergülen, şiirin etkileme ve etkilenme yöntemi olduğunu belirterek, şiir yazmak isteyenlerin bu alandaki kitapları sıkça okuması gerektiğini vurguladı.

15 Şair Haydar Ergülen de proje için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD Kayseri Şubesi'ne teşekkür etti "Şairlerin yüce kişiler olduğunu düşünürüm. Mevlana, Yunus Emre, Fuzuli doğudan ve batıdan şairlerin bugün ki hayata dair çok şey söylediği görülür. Şiiri bir ahlak olarak almışlardır. Şiir hayatla ilgili şeyler söylemişse, birkaç yüzyıl sonra da okunuyorsa ancak o zaman yazana şair denilebilir. Şairler yazdıkları şiirleri beğenmezler, başka şairlere özenirler. Ben de başka şairleri okuduğum zaman keşke böyle güzel şiir yazabilsem derim. Kıskançlıktan değil, bilakis edebiyat kıskançlık duygusunu azaltmak, insanı terbiye etmek için vardır. Benimkisi özenmektir.“dedi


"“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları