Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kitap Okumanın Önemi....

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kitap Okumanın Önemi...."— Sunum transkripti:

1 Kitap Okumanın Önemi...

2 Kitap Okumanın Faydaları
Kitap okumanın faydaları konusunda araştırma yaparsanız heryerde karşınıza şu cümle çıkacaktır: Kitap Okumanın Faydaları Saymakla Bitmez !

3 Hatta bir internet sitesi kitap okumanın faydaları konusuna şu başlıkla giriş yapmış;
Kitap okumanın nedenleri ve sağlayacağı faydaları anlatmak ciltler dolusu eser vermeye niyet etmek gibidir. Bu slaytta kitap okumanın faydalarını ve insan hayatına etkisini özetlemeye çalışacağız…

4 Dünyadaki tüm kötülüklerin başında CEHALET vardır
Dünyadaki tüm kötülüklerin başında CEHALET vardır. Kitap okuyan, bilgi edinen eğitimli kişiler, yaşamlarında da dünyaya yararlı kişiler olmuşlardır. Kitap okumak sadece bilgileri insana kazandırmakla kalmaz, kitabı okuyan kişiye hayata dair mesajlar verir.

5 Kitapların her türünün hayatımıza olumlu etkisi vardır.
Kitap okumak hayatımızda kullanabileceğimiz çeşitli bilgileri içerir. Kitaplar çeşitli türlerde olabilir, bilgi kitapları, romanlar, şiir kitapları gibi pek çok kitap türü vardır. Kitapların her türünün hayatımıza olumlu etkisi vardır.

6 Kitap okumanın vücudumuzda etki ettiği en önemli organımız:
BEYNİMİZDİR ! Çünkü beyin kullanıldıkça gelişen ve güçlenen bir organdır. İyi veya kötü bir insan olmamıza, eğitimli veya cahil bir kişi olmamıza karar veren; BEYNİMİZDİR.

7 Beynimize yeni bilgiler ekledikçe beynimiz gelişecektir
Beynimize yeni bilgiler ekledikçe beynimiz gelişecektir. Ancak sürekli oyunlarla, eğlenceyle vakit geçirir, beynimizi çalıştıracak etkinliklerden uzak durursak beynimiz körelecektir.

8 Kitap okumak beynimizin tembelliğe alışmasını önler, ona yeni bilgiler katar, eğitim seviyemizi artırır. Özellikle okulların tatil olduğu yaz aylarını sadece denize girerek, oyun oynayıp, televizyon izleyerek geçirmek büyük yanlıştır.

9 Çünkü tatil boyunca hep pasif kalan beynimiz, tatil sonrası okula dönüşümüzde çok zorlanmaktadır.

10 Tatilde sürekli oyun oynayıp, eğlenen beyinler bu yaşam tarzını benimser ve okullar açıldığında bilgi yüklemek istendiğinde zorlanır.

11 Tatilde dinlenmek ve eğlenmek hakkımızdır ancak tatilde birbirinden güzel hikaye ve romanlarla dolu keyifli kitaplar da bizim için çok güzel bir eğlencedir.

12 Tatil dışında da, hangi yaşta olursak olalım, işlerimiz ne kadar yoğun olursa olsun, kitap okumaya mutlaka vakit ayırmamız gerekir.

13 Çünkü kitaplar bizi eğittiği ve bilgilendirdiği gibi dinlendirir.
Ders kitapları veya meslek kitapları dışındaki çeşitli kitaplar bizim için güzel bir dinlenme aracıdır. Akşama kadar aynı konularla yorulan beyin, kitap okuyarak farklı yerlere gider ve bu, beynimizi ve dolayısı ile vücudumuzu dinlendirir.

14 Çok kitap okuyan kişiler, okudukları kitaplardan
Kitap okumak, okuma hızımızı da artırır. Anlayarak hızlı okuyabilirsek, sınavlarda ve hayatın her alanında başarılı oluruz. Çok kitap okuyan kişiler, okudukları kitaplardan daha kolay anlama özelliği kazanır.

15 Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılmalıdır.
Çünkü Atalarımızın dediği gibi; Ağaç Yaşken Eğilir.

16 Düşünen, fikir üreten, düşündüğünü ifade edebilen ve yanlış bilgi ile doğru bilgiyi ayırabilen fertlerin sayısının artması için, çocukluk çağında kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir.

17 Kitap okumayan nesillerin giderek düşünme fonksiyonu körelmekte, fikir üretme kabiliyetleri gerilemekte, yetersiz olan kelime hazinesi ile başarılı iletişim kurma özelliği kazanamamaktadır.

18 Kitap okumak düşüncelerimizi geliştirir, zenginleştirir.
Kitap okumada düşünme, bilgi ile birlikte gelişir.

19 Kitap okumak insanlarla olan iletişim kapasitemizi artırır.
Okuma, kelime hazinemizi artırmakta ve iletişim kabiliyetimize katkılarda bulunmaktadır. Kitap okumak insanlarla olan iletişim kapasitemizi artırır.

20 Slaytımızın en başında da söylediğimiz gibi kitap okumanın faydaları saymakla bitmiyor. Bu kadar faydası olduğu halde, ne kadar çok işiniz olursa olsun hergün birkaç dakikayı kitap okumaya ayırmayacak mısınız?

21 TÜRKİYE’NİN SLAYT PORTALI

22 slaytizle.com ® logosunu silip slaytta değişiklik yapmayınız !

23 slaytizle.com ® logosunu silip slaytta değişiklik yapmayınız !

24 slaytizle.com ® logosunu silip slaytta değişiklik yapmayınız !

25 slaytizle.com ® logosunu silip slaytta değişiklik yapmayınız !


"Kitap Okumanın Önemi...." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları