Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
‘’KAYSERİ’ de YAZARLAR OKULLARDA’’PROJESİ

2 PROJENİN AMACI Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa ‘Yazarlar Okulda Projesi’ yürütülmektedir. Bu projeyle okullarda kitap okuma saatleri belirlenecek,öğrenci okuduğu kitabın bitiminde yazarıyla buluşup kitap hakkındaki olumlu olumsuz eleştirilerini yazara aktarma imkanı sağlayacaktır. Bu projedeki asıl amaç;toplumda okuma alışkanlığı ve sürekliliğini kazandırma,çok yönlü düşünme,özgüven ve girişimcilik özelliğini geliştirme,insanların kendilerini doğru ve güzel ifade etme ve en önemlisi eleştirel bakış açısını geliştirmektir.

3 PROJE FAALİYETLERİ Proje kapsamında ,ilimiz tüm ilçelerinde okullarımızda ders saatleri içerisinde günlük 20’şer dakika kitap okuma saati olarak belirlendi,uygulamaya geçildi yılı içerisinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak 16 yazarla anlaşma yapıldı.

4 ANLAŞMA YAPILAN YAZAR LİSTESİ
LİSE YAZARLARI Ali ÇOLAK Cemil KAVUKÇU Tuna KİREMİTÇİ Semih GÜMÜŞ Nevzat BAYHAN Sevinç ÇOKUM Ayşe SARISAYIN Sadık YALSIZUÇANLAR

5 ANLAŞMA YAPILAN YAZAR LİSTESİ
İLKÖĞRETİM Nazlı ERAY Fadime USLU Yusuf ÇOPUR Fatih ERDOĞAN H.Salih ERDOĞAN Melike GÜNYÜZ Toprak IŞIK Yalvaç URAL

6 YAPILAN FAALİYETLER tarihinde ‘Yazarlar Okullarda Projesi’ kapsamında yazarlar öğrencilerle buluştu. Etkinliğin açılış töreni TED Koleji konferans salonunda yapıldı.Projenin açılış törenine İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ,Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR,Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal YILMAZ,Kayseri yazarlar Birliği Başkanı Ahmet İLHAN, okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

7 İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ ; ‘Bu proje sayesinde, okuma kültürünün yaygınlaşması için birbirinden değerli yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz,Kayseri’de de bu proje amacına ulaşır’ dedi.

8 Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal YILMAZ; ‘”Öğrencilerde okuma alışkanlığı ve sürekliliğini kazandırma, çok yönlü düşünme, özgüven ve girişimcilik özelliğini geliştirme, öğrencilerin kendilerini doğru ve güzel ifade etme ve en önemlisi eleştirel bakış açısını geliştirmeyi hedeflemekteyiz.’ dedi.

9 Yazarlar, Okullarda Öğrencilerle buluştu.

10 KAYSERİ ANADOLU LİSESİ TUNA KİREMİTÇİ

11 ARİF MOLU ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ NEVZAT BAYHAN

12 BURHAN DİNÇBAL ORTAOKULU YUSUF ÇOPUR

13 OSMAN DÜŞÜNGEL ORTAOKULU YALVAÇ URAL

14 KİLİM SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ALİ ÇOLAK

15 Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor” proje kapsamında, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı´nın öncü isimlerinden yazar Gülten Dayıoğlu İlimizde okurlarıyla buluştu.

16 Ticaret Meslek Lisesi Konferans salonunda Sanatının 50
Ticaret Meslek Lisesi Konferans salonunda Sanatının 50.altın yılının kutlandığı programa, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz, yazar Gülten Dayıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

17 50. sanat yılında, "7 Bölge Gülten Dayıoğlu" etkinliği kapsamında Kayseri'ye gelen yazar Gülten Dayıoğlu, kitaplarını anne ve öğretmen titizliği ile yazdığını belirterek, "Kitap, zihinsel besindir. Nasıl ki, bedenimiz 3 öğün beslenerek büyüyorsa, zihnimiz de okuyarak gelişir. En büyük hayalim, Türkiye'nin dünya çapında bir ulus olması" dedi.

18 İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise, "Yaptıklarıyla adından söz ettiren Gülten hanımı aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Hanımefendi gibi, değerlerin bizim çocuklarımızı tanıması geleceğimize daha sağlam yürümemizi sağlayacaktır. Yazarımızın burada olması, dokunulabilir, işitilebilir mesafede olması bizim için çok önemliydi. Böyle bir değerin Kayserimizde olması bizim için bir onur ve kazanımdır.Öğrencilerimizin daha iyi bilgilenmesi,hayatta başarılı olması, kendilerini daha iyi ifade etmeleri için, bilgi hazinelerini geliştirmek için kitap okumanın önemi çok büyüktür “ şeklinde konuştu

19 Günün Anısına Plaket Verildi

20 Öğrenci Etkinlikleri Yapıldı

21 Basında “Yazarlar Okullarda” Projesi

22 Basında “Yazarlar Okullarda” Projesi

23 Basında “Yazarlar Okullarda” Projesi

24 PROJENİN BİRİNCİ AŞAMASINDA;
Beş okulda öğrencilere toplam 2500 ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı. Beş yazarımız, seçilen beş okulda öğrencilerle buluştu. Öğrencilere, okudukları kitapların yazarlarıyla tanışma ve sohbet etme imkanı sağlandı. Gülten Dayıoğlu’nun 50.sanat yılı etkinliği Kayseri genelinde öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla kutlama programı gerçekleştirildi.


"KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları