Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA"— Sunum transkripti:

1 23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA
DÜNYA KİTAP GÜNÜ 23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA

2 Dünya Kitap Günü İspanya’da her yıl 23Nisan günü “ Her Kitaba Bir Gül “ adında bir etkinlik yapılmaktadır.Kitap alan herkese yanında bir de gül hediye edilerek sokaklarda eğlenceler düzenlenir.UNESCO (Birleşmiş Milletler Bilim,Kültür ve Eğitim Örgütü) da bu kutlamalardan yola çıkarak 1995 yılında aldığı bir kararla 23 Nisan gününü Dünya Kitap Günü olarak kabul etmiş ve tüm dünyaya duyurmuştur.Dünya Kitap Günü yurdumuzda 2001 yılından beri kutlanmaktadır.

3 KİTAP TÜKENMEZ BİR HAZİNEDİR.
MONTAIGNE Kitap Okumanın Yararları Bilmediklerimizi kitap sayesinde öğrenir,görmediğimiz yerleri kitapla tanıma olanağı buluruz.Kitap,dünyamızı aydınlatır ve hayatımıza anlam katar.Kitaplar zamanımızı en iyi değerlendirdiğimiz arkadaşlarımızdır.Onlarla arkadaşlığımız okuryazarlığımızla başlar ve yıllarca hiç bozulmadan devam eder.İyi seçilen kitaplar her zaman iyiyi,doğruyu ve güzeli bulmamıza yardım eder.

4 BİR İNSANIN DEĞERİ KİTAPLARINA EŞİTTİR.
SPENCER Yazarlar, düşüncelerini kitaplar aracılığıyla okurlarına ulaştırır,paylaşır ve ülkeden ülkeye yayar.Kitaplar insanlara yaşamı sevdirir,insanın dünyasını güzelleştirir. NOT:Kitapların satıldığı yere kitabevi,konulduğu yere kitaplık denir.Herkesin yararlanması için birçok kitabın bir arada bulunduğu yere de kütüphane denir.

5 KİTAP TÜRLERİ 1-Başvuru Kitapları:Bize değişik ve yararlı bilgiler veren kitaplardır.Sözlük,yazım kılavuzu ve ansiklopediler bu gruptadır. 2-Bilgi Kitapları:Öğrencilerin yararlandıkları kitap türleridir.Bilmediğimiz konularda yeni bilgiler öğreniriz. 3-Meslek Kitapları:Belirli meslekte çalışanların yararlanması için hazırlanmış kitaplardır.Mesleğinde daha başarılı olmak isteyenler bu kitaplardan yararlanırlar. 4-Edebî Kitaplar:Romanlar,öyküler,gezi,anı,masal ve şiir kitapları bu grupta yer alır.Bu kitaplar çabuk okunur ve okuyucunun dinlenmesini,düşünmesini,duygulanmasını sağlar. 5-Çocuk Kitapları:Çocukların yararlanması için yazılmış kitap türleridir.Çocukların ilgisini çekmesi için resimli ve renkli basılır.Çocukların hayal dünyasını,duygu ve düşüncelerini geliştirici kitaplardır.

6 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

7 HazIrlayanlar Belemİr yIldIz 6-A 1041 Onur çakmak 6-A 1117
Kaynak:Belirli Gün ve Haftalar Kitabı HazIrlayanlar Belemİr yIldIz A Onur çakmak A


"23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları