Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin İstatistikler ve Çakışma Analizleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin İstatistikler ve Çakışma Analizleri"— Sunum transkripti:

1 Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin İstatistikler ve Çakışma Analizleri http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 http://admin.atoz.ebsco.comhttp://admin.atoz.ebsco.com adresinden AtoZ yönetici modülüne giriş yapınız. Kullanıcı adı ve şifrenizi EBSCO temsilcilerinden temin edebilirsiniz.

3 AtoZ yönetici modülü ‘Reports’ sekmesi ile çeşitli kriterlere göre istatistik alma ve çakışma analizi yapma şansı sağlar. ‘Reports’ ana sekmesi altinda bulunan 4 alt sekme ile AtoZ arayüzü kullanım istatistikleri, LinkSource kullanım istatistikleri, AtoZ bilgi havuzu değişiklerinin istatistikleri alınabileceği gibi çakışma analizleri de yapılabilmektedir.

4 AtoZ kullanım istatistikleri sekmesi ile AtoZ’ye giriş istatistikleri, arama istatistikleri, kullanıcıların hangi başlıkları, hangi veri tabanlarını ve hangi sağlayıcıları kaç kere görüntülediklerinin istatistikleri alınabilmektedir. İstatistikler, son bir ay, son bir yıl gibi çeşitli zaman aralıkları için görüntülenebilmektedir.

5 LinkSource kullanım raporları, link aktivitelerine dair bilgiler sağlamaktadır. ‘Link In’ raporları ile EBSCO veri tabanlarına dışardan linkleme istatistikleri alınabilmektedir. Örneğin, Google Akademik üzerinden EBSCO veri tabanlarında yer alan bir makaleye geçiş yapıldığında, Link In istatistiği artar. ‘Link Out’ istatistikleri ise EBSCO üzerinden EBSCO dışı kaynaklara yapılan linklemeleri yansıtır. Örneğin, EDS üzerinden Elsevier’e, Wiley’ye ve tüm EBSCO dışı kaynaklara geçiş yapıldığında Link Out istatistiği artar.

6 ‘Knowledge Base Change Reports’ ile AtoZ bilgi havuzuna belirli bir zaman diliminde eklenen yayıncı paketleri ya da veri tabanlarını listelemek mümkündür. Ayrıca, veri tabanlarına zaman içinde eklenen ve veri tabanlarından çıkarılan başlıklar da bu sekmeden incelenebilmektedir.

7 ‘Overlap Analysis’ sekmesi ile 2 farklı türde analiz yapılabilmektedir. ‘My Collection’ mevcut koleksiyonunuzun kendi içinde çakışmasını analiz eder. ‘My Potential Collection’ ise mevcut koleksiyonunuz ile koleksiyonunuzda bulunmayan veri taban(lar)ı için çakışma analizine olanak sunduğu gibi koleksiyonunuzda olmayan veri tabanları arasında da çakışma analizi yapabilmenizi sağlar.

8 Çakışma analizi sonucunda, analiz yapılan veri tabanlarındaki başlık sayısı, analize giren başlık sayısı, eşsiz başlık sayısı ve yüzdesi, çakışan başlık sayısı ve yüzdesi bilgileri sunulmaktadır. Bu bilgiler ‘Download Report’ seçeneği ile excel formatında indirilebilmektedirler.

9 Yukdarıda ‘My Potential Collection’ seçeneği görülmektedir. İlk etapta koleksiyonunuzda bulunan veri tabanları seçili gelmektedir. Arama kutusunu kullanarak ekleyeceğiniz diğer veri tabanları ile koleksiyonunuz arasındaki çakışmayı görebilirsiniz. Ek olarak, hiç koleksiyonunuzda bulunmayan veri tabanları için çakışma analizini de bu seçenek ile gerçekleştirebilirsiniz.

10


"Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin İstatistikler ve Çakışma Analizleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları