Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme."— Sunum transkripti:

1 Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme

2 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan kılavuzun ilk bölümü, veritabanının özellikleri kullanılarak daha etkin bir araştırma yapılmasını ve aranılan bilgilere daha kolay ulaşılmasını sağlayacaktır: Bölüm 1: Oxford Dergileri’ni Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

3 Oxford Online Dergi Koleksiyonu’nun içeriği, veritabanının gelişmiş özellikleri ve işlevselliğini sağlayan HighWire Press aracılığıyla kullanıcıya sunulur.

4 www.oxfordjournals.org adresi ziyaret edilerek Oxford Dergileri’ne konu başlıkları altından veya dergi listesinden erişilebilir.

5 Oxford Dergilerini Tarama Bu bölümde : Oxford Dergileri’ni Tarama Mantıksal Bağlaçların Kullanımı HighWire’den Tarama ve Diğer Veritabanları

6 Oxford Dergi Koleksiyonları’nın tümünden “hızlı tarama” yapılabilmesi için “Makale Taraması” alanı kullanılır.

7 “Gelişmiş Tarama” seçeneği kullanılarak araştırmalar sınırlandırılabilir.

8 HighWire portalı üzerinden Oxford Dergileri’ni taramak için mantıksal bağlaçlar kullanılabilir ve taramalar deyim ve özel işaretlerle desteklenebilir.

9 Oxford Dergi Koleksiyonu’ndan birden fazla dergi adı ve konu başlığı seçilerek taramalar sınırlandırılabilir.

10 Bu tarama alanında, dergi adı, cilt, sayı, sayfa numarası belirtilebilir ve yıl sınırlaması yapılabilir.

11 Bu alanda tarama sonuçları, ilgililik oranı ve tarihe göre sıralanabilir. Ayrıca, “Results Format” seçeneği ile her sayfada görüntülenecek tarama sonuçlarının sayısı belirlenebilir.

12 Güncel abonelik ile 1996 yılından günümüze tam metinlere erişim imkanının yanısıra, 1996 yılı öncesi verilere de erişim olanağı sağlanır.

13 Güncel abonelik ile 1996 yılından günümüze tam metinlere erişim imkanının yanısıra, 1996 yılı öncesi verilere de erişim olanağı sağlanır. 2005/2006 yılında başlatılan yeni arşiv koleksiyonunun içinden, 1996 yılından önceki verilere de erişim sağlanabilir.

14 Taramada kullanılan anahtar kelimelerin metin içinde geçtiği yerler, sonuç sayfasında daha açık renklerle vurgulanmıştır.

15 Tarama sonuçları farklı şekillerde sıralanarak görüntülenebilir.

16 Sonuç sayfasında yer alan makalelerin kısaltılmış bibliyografik kayıtlarının örneğidir.

17 Bu seçenek ile tarama sonuçları içinden seçilen makaleler, daha sonra incelenmek üzere “ citation manager” içine kaydedilebilir.

18 Veya yeni bir sayfada özetler görüntülenebilir.

19 Özetlere erişim bütün kullanıcılar için ücretsizdir.

20 Aboneliği olan kurumlar tarafından makalelerin tam metinleri görüntülenebilir. Aboneliği olmayan kurumlar için ise “ görüntü başına ödeme” seçeneği kullanılır.

21 Bütün tam metin makalelere, bibliyografik bilgilere ve ilgili linklere PDF formatında erişilebilir.

22 Makaleler tam metin olarak HTML formatında da sunulmaktadır. 2006’nın sonuna kadar bütün dergilere erişilebilir.

23 Araştırma burada sona ermez! Ekranın sağında yer alan linkler kullanılarak, aynı dergi içerisindeki diğer makaleler görüntülenebileceği gibi, PubMed ve ISI Web of Science veritabanlarında da makale taraması yapılabilir.

24 Sayfanın sağ tarafında yer alan linkle, seçilmiş makaleler “citation manager”a kaydedilebilir.

25 Herhangi bir Oxford Dergisi, derginin kendi sayfasına bağlanılarak da taranabilir.

26 Sayfanın sol alt köşesinde yer alan linkle, araştırmaya diğer Oxford Dergileri de dahil edilebilir.

27 Sayfada yer alan linkle, araştırmaya diğer Oxford Dergileri dahil edilebilir ve HighWire aracılığıyla diğer yayıncıların da dergileri taranabilir.

28 Oxford Online Dergi Koleksiyonu’nun Etkin Kullanımı Oxford Dergileri’nin özellikleri hakkında daha fazla bilgi için diğer açıklamalara bakınız : 1.Oxford Dergileri’ni Tarama ve Tarama Seçeneklerinin GenişletilmesiOxford Dergileri’ni Tarama ve Tarama Seçeneklerinin Genişletilmesi 2.Belirli konu alanlarının takip edilmesiBelirli konu alanlarının takip edilmesi 3.İçerik uyarısıİçerik uyarısı 4.Diğer online özellikler / özelliklerin kullanılabilirliğini sağlamakDiğer online özellikler / özelliklerin kullanılabilirliğini sağlamak Oxford Dergileri’ni tanıtan diğer materyalleri görmek için www.oxfordjournals.org/librarians adresi ziyaret edilebilir. www.oxfordjournals.org/librarians


"Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları