Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için"— Sunum transkripti:

1 360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar Kütüphane Kullanıcıları için E-Journal Portal (E-Dergi Portalı) A’dan Z’ye dergi listesi Journal Linker Dergi adına göre arama Konuya göre arama Kütüphaneciler için Çakışan Dergi (Overlap) Analizleri 360Core sayfasının kurumsallaştırılması Kullanıcı istatistikleri

2 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Serials Solutions’un kendi sunucularından erişim verilmektedir. Kütüphaneye özel logolar ve linkler Dergi adına ve ISSN numarasına göre arama Alfabetik gruplanmış dergiler Konuya göre arama Veritabanlarına doğrudan erişim linkleri

3 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Abonesi olduğunuz basılı dergileri de koleksiyonunuzdaki diğer elektronik dergilerle birarada görebilirsiniz. Dergilerin kapsamı gün / ay / yıl formatında verilir. Derginin, abonesi olduğunuz hangi veri tabanına ait olduğunu gösterir.

4 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Derginin yeraldığı veri tabanına tıkladığınızda, o derginin içerdiği sayılara ulaşırsınız.

5 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Derginin Ambargo bilgilerini buradan görebilirsiniz.

6 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Üniversitenizin OPAC kataloğunda mevcut olan tüm basılı dergileri ve mikrofilmleri, Serials Solutions-360Core servisine dahil edebilirsiniz.

7 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Örneğin; bu dergin basılı olarak da kütüphane koleksiyonunda bulunmaktadır. Tıkladığınızda OPAC kataloğunuza yönlendirir. Ayrıca bu derginin bulunduğu elektronik kaynaklarınızı da listeler.

8 360Core:Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Örneğin; “Management science” dergisinin basılı formatının kütüphanedeki yeri yandaki tabloda yeralmaktadır.

9 360Core: Kütüphaneniz için Özelleştirilmiş Sayfalar
Abonesi olduğunuz basılı ve elektronik dergilerin listesini içeren raporu, PDF olarak Admin Hesabinizin DATA on DEMAND bölümünden alarak, yazdırabilirsiniz. Bu listeyi referans masasınızda başvuru kaynağı olarak kullanabilirsiniz.

10 Türkiye’deki Kullanıcılarımızdan Bazıları: Boğaziçi Üniversitesi

11 Türkiye’deki Kullanıcılarımızdan Bazıları: Galatasaray Üniversitesi

12 Türkiye’deki Kullanıcılarımızdan Bazıları: Selçuk Üniversitesi

13 360Core: Dergi Adına göre arama (Title Search)
Arama yapabileceğiniz kriterler: 360Core., kütüphanenizden yararlananlar için kullanımı son derece kolay bir hizmettir 360Core., kütüphaneciler için fazladan hiçbir iş yükü yüklemeyen bir hizmettir.

14 360Core : Dergi Adına göre arama (Title Search)
Aradığınız Belli Kelimeleri Adlarında İçeren Dergileri Listeleyebilirsiniz

15 360Core : ISSN Numarasına göre arama
ISSN Numarasına göre de arama yapabilirsiniz

16 360Core: A’dan Z’ye Dergi Listeleri
Sahip olduğunuz elektronik dergilerin listesi Serials Solutions sunucularında depolanır. Bu listeleri, HTML dosyaları olarak bilgisayarınıza kaydedebilir ya da yazıcınızdan yazdırabilirsiniz. Bu listeler aşağıdakileri kapsamaktadır: Dergi isimleri Dergilerin tarih kapsamları Derginin yer aldığı veritabanı ve veritabanı sağlayıcısı Doğrudan dergiye erişim sağlayan linkler A Serials Solutions title list provides you and your patrons a single, comprehensive and accurate list of all the electronic serials available at your library.

17 360Core: Konuya göre arama
Dergilere konu başlıklarına göre erişim Kullanıcılar, kategorilerin ve alt kategorilerin içinde yer alan dergileri görüntüleyebilirler.

18 Journal Linker: Dergi Seviyesinde bir Link Sağlayıcı
Hangi veritabanı içinde olursanız olun; bir derginin özet, indeks ya da bibliyografik künyesinden, o derginin tam metnine erişebilirsiniz. Bir veritabanından diğerine verilen linlerke yayınlara kolayca erişme imkanı Link sağlayıcılar arasında en ekonomik olanıdır Article Linker hizmetiyle karıştırılmamalıdır. Bu iki hizmet, birbirlerinden farklıdır.

19 E-Dergilerin Yönetimi – Overlap Analizi (Çakışan Dergi Analizi)
Çakışan Çok Fazla Derginiz mi Var? Yeni ve Etkili bir Tasarruf Aracı: Koleksiyonlarınızın içindeki birbirleriyle çakışan (aynı olan) dergilerin oranlarını belirleyebilirsiniz. Bu oranları dikkate alarak, koleksiyonunuzda ne gibi değişikliklere gidebileceğinizi değerlendirebilirsiniz. Bütçenizi, mümkün olan en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Başka veritabanlarında bulunmayan dergilerinizin sayısını çoğaltabilirsiniz. Çakışan dergi sayınızı azaltabilirsiniz

20 360Core: Kurulum ve Güncelleme
Hızlı Kurulum Basit Güncellemeler Abone olduğunuz e-dergi koleksiyonlarınızı bildirmeniz kurulum için yeterli olmaktadır. Aboneliklerinizi RFQ denilen online formu doldurarak bildirebilirsiniz. 2. E-dergi portalınızı kurumunuza göre özelleştirin Arayüzünüzde kullanmak istediğiniz notları ve kütüphane logolarınızı sayfanıza koyabilirsiniz. Koleksiyonunuzda değişik olduğunda bize bildirin ...ya da Client Center Admin sayfası sayesinde yeni aboneliklerinizi ve aboneliği biten kaynaklarınızı kolayca ekleyip çıkarabilirsiniz.

21 Elektronik Abonelikleriniz
Çok geniş boyutlara varan elektronik aboneliklerinizin düzgün yönetilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bütün İngilizce tam-metin veritabanlarınızın takibini yapabilirsiniz.(İngilizce olmayan Latince kökenli dillerdeki bazı veritabanları da buna dahildir.) Bütün içerik sağlayıcıların meta-data (ISSN, Cilt, Sayı, Yayın adı vs.) verileri haftada en az bir kez güncellenir. Serials Solutions bilgileri güncellemek için, derleme veritabanları ve yayıncılarla direkt iletişim halindedir.


"360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları