Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu

2 Kurum içi raporlarınızda ya da kullanıcı eğitim ihtiyaçlarına karar vermede kullanabileceğiniz birçok çeşit EBSCOhost kullanım raporu hakkında bilgi sahibi olacağınız Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzuna hoşgeldiniz. Kullanım raporları, EBSCO veri tabanlarını profil, arayüz ya da grup düzeylerinde takip edebilmek için faydalanabileceğiniz verimli araçlardır.

3 EBSCOadmin’in Raporlar ve İstatistikler bölümünü kullanmak kolaydır. EBSCOadmin’e giriş yaptıktan sonra, rapor tipi alt sekmesini görmek için Raporlar ve İstatistikler (Reports & Statistics) sekmesine tıklayınız. Standart(Standard), Link Aktivitesi (Link Activity), COUNTER Raporları (COUNTER Reports), Kişiselleştirme Aktivitesi (Personalization Activity), ya da Grafik Raporlar (Graphical Reports) seçeneklerinden birini seçiniz.

4 STANDART RAPORLAR (STANDARD REPORTS) çeşitli formatlarda istatistikler sunar: Oturum (Session), Saatlik Oturum (Session by Hour), Veri Tabanı (Database), Başlık (Title), IP (address), ya da Arayüz (Interface). İstediğiniz rapor çeşitinin yanındaki butona tıkladıktan sonra Yer (Site), Grup (Group) ya da Profil (Profile) seviyelerden hangisi ile ilgili kullanım bilgisini istiyorsanız, onu seçiniz.

5 Tarih aralığını (Date Range), hangi alanların gösterileceğini (Fields to Show), sıralama düzenini (Sort Order), ve sayfa başına satır sayısını (number of lines per page) seçtikten sonra anında istatistikleri görebilirsiniz (Show Report), e-mail ile gönderebilirsiniz (E-mail Report), ya da belirli aralıklarla otomatik olarak e-mail şekline göndermek üzere ayarlayabilirsiniz (Schedule Report). Rapor Takvimi (Schedule Report) özelliği, belirlediğiniz e-mail adresine istediğiniz aralıklarla rapor göndermek suretiyle, kullanım istatistiklerini yönetmek için çok iyi bir yöntemdir. Ayrıca, raporlarınızı HTML olarak da kaydedebilirsiniz.

6 LİNK AKTİVİTE RAPORLARI (LINK ACTIVITY REPORTS), birinden diğerine bağlantı olan durumlarda, belirli bir hedefe ya da hedeften olan istatistikleri alır. Örneğin, bu rapor size kurumunuz web sitesi kullanıcılarının EBSCOhost’a kaç sefer bağlandığını gösterebilir. Ayrıca, kullanıcılarınızın EBSCOhost üzerinden kurumunuza özel linklere kaç sefer bağlandığını da görebilirsiniz. Görmek istediğiniz aktivitenin yanında yer alan butonu işaretleyiniz, bir Platfom (Platform) ya da açılır listeden Hedef Tipi (Target Type) seçiniz, bir tarih aralığı giriniz ve raporunuzun bir sayfada kaç satır içermesini istediğinizi belirleyiniz ve Göster (Show), E-mail, Rapor Takvimi (Schedule Report), ya da Kaydet (Save) butonlarından birine tıklayınız.

7 COUNTER RAPORLARI (COUNTER REPORTS), 4 formatta kullanılabilir ve veri tabanı düzeyinde istatistik alır. Listeden uygun veri tabanını seçiniz, yılı ve sayfa başına satır sayısını seçiniz ve işlemi tamamlamak için Raporu Göster (Show Report), E-Mail ile Gönder (E-mail Report), Rapor Takvimi (Schedule Report) ya da Raporu Kaydet (Save Report) seçeneklerinden birine tıklayınız. İstatistikleriniz için SUSHI Web Service yüklemek için daha detaylı bilgi için, sayfanın sağ üstünde yer alan Yardım (Help) linkine tıklayınız ve menüden SUSHI Web Service’i seçiniz.

8 KİŞİSELLEŞTİRME AKTİVİTE RAPORU (PERSONALIZATION ACTIVITY REPORT) istatistikleri My EBSCOhost klasör hesabı kullanımını yansıtır. Bu rapor, EBSCOhost klasör özelliğinden faydalanan kullanıcı sayısını takip edebilme imkanı sunar. Ayrıca, grup (group) ya da kurum (site) düzeyinde, hepsi My EBSCOhost kişiye özel klasörlerine kaydedilen aktif aramalar(active saved searches), arama uyarıları (search alerts), dergi uyarıları (journal alerts), ya da EBSCO’nun Page Composer programı ile hazırlanan web sayfaları için istatistikleri görebilirsiniz.

9 İstatistikleri anında görüntüleyebilirsiniz (Show Report), e-mail olarak gönderebilirsiniz (E-mail Report), ya da belirlediğiniz e-mail adreslerine belirli zaman aralıklarıyla otomatik olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz (Schedule Report).

10 Yöneticiler son üç ayın tamamını yansıtan Oturum (Session), Veri Tabanı (Database), Arayüz Kullanımı (Interface Usage) ya da Trendler (Trends) için raporları Grafiksel Raporlar alt sekmesi aracılığıyla konsorsiyum ya da kurum düzeyinde alabilirler.

11 Daha önce otomatik olarak ayarlanmış raporlarınızı görmek ya da değiştirmek için Rapor Takvimlerini Gör/Düzenle (View/Edit Scheduled Reports) sekmesine tıklayınız. Otomatik olarak ayarlanan her rapor için alıcının adresine gönderilen e-mail’e kalıcı linkler eklenecektir.

12 Online yardım sisteminin tamamını görmek için istediğiniz zaman Yardım (Help) linkine tıklayınız.


"Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları