Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu

2 Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma gibi özellikleri öğrenebileceğiniz DynaMed temel arama kılavuzuna hoşgeldiniz. Ekranın sol üst köşesinde bulunan Home(Ana Sayfa) linkine tıklayarak DynaMed ana sayfasına dönebilirsiniz.

3 “Coronary artery disease” için temel arama yaparak başlayacağız. Arama kutusuna “coronary” yazdıktan sonra Search(Ara) butonuna tıklayınız. Ayrıca, DynaMed içinde alfabetik tarama yapmak için arama kutusunun altında yer alan harfleri kullanınız.

4 Sonuç sayfasında göreceğiniz Coronary artery disease (CAD) linkine tıklayarak başlık içeriğine erişebileceğiniz gibi farenizi başlık üzerine getirmek suretiyle, o başlığa ait alt konuların önizlemesini sağ tarafta listeleyebilirsiniz. Sonuç listesinin sağ üst köşesindeki simgeleri kullanarak, yazı boyutunu değiştirebilirsiniz.

5 Konu başlıklarının yanlarında yer alan + simgelerine tıklayarak o başlıklara ait alt konuları görebilirsiniz. Ya da doğrudan başlıklara tıklayarak, o başlıkların içeriğini görebilirsiniz.

6 Daha sonrasında seçtiğiniz başlık için alt konuların listelendiği ekranı görüntüleyebilirsiniz. Bu kaydın kalıcı linkini elde etmek için ekranın sağındaki sütunda, e-mail simgesinin altında yer alan simgeye tıklayınız. Bir kaydın içinde yer alan her bir bölümü görebilmek için, istenilen bölüme tıklayınız. Burada Treatment(Tedavi) bölümüne tıklayacağız.

7 Tüm tedavi bilgileri ve alt konu başlıkları görüntülenecektir. Treatment(Tedavi) bölümünün alt başlıklarını görüntülememek için ise tekrar Treatment(Tedavi) üzerine tıklayınız. Eğer yönetici modülü ile aktif hale getirilmiş ise, aramanız için Continuing Medical Education Credit(Sürekli Tıp Eğitimi Puanı) elde edebilirsiniz. Bu başlık için Sürekli Tıp Eğitimi Al(Get CME for this Topic) linkine tıklayınız ve karşınıza gelen formu doldurup Submit(Onayla) butonuna tıklayınız.

8 İçerik bilgisinin sağ üst köşesinde yer alan Search Within Text(Metin içinde Ara) bölümüne terimlerinizi girip büyüteçe tıklayarak, herhangi bir başlık metni içinde arama yapabilirsiniz. Metin içinde arama teriminizin geçtiği bölümler sarı ile işaretlenecektir. Başlık güncellendiğinde bilgi almak üzere bir uyarı da oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sağ sütunda yer alan Alert(Uyarı) simgesine tıklamak. Uyarı sıklığını seçtikten ve e-mail adresinizi girdikten sonra Create Alert(Uyarı Oluştur) butonuna tıklayınız.

9 Eğer kurumunuz diğer EBSCO tam metin tıp veri tabanlarına da abone ise ve gerekli ayarlar yapıldı ise, DynaMed sonuç listesinin sağ tarafında o veri tabanlarında yer alan kayıtları görebilirsiniz. Başlığa tıklayarak diğer EBSCO veri tabanlarında yer alan kayıtları okuyabilirsiniz.

10 Başlık DynaMed içinde görüntülenir. Result List(Sonuç Listesi) linkine tıklayarak, arama sonuçlarınıza geri dönebilirsiniz.

11 DynaMed başlıkları hergün güncellenir. En son güncellemeleri görmek için üst araç çubuğunda yer alan Recent Updates(Son Güncellemeler) linkine tıklayınız.

12 Güncellemeler, en güncel kayıt en üstte olacak şekilde sıralanır. Güncellemenin doğasını belirtmek amacıyla, her başlık bir güncelleme sebebi listeler. Güncellenen başlığa erişmek için başlık adına tıklayınız.

13 Güncellemeler uzmanlık alanlarına göre filtrelenebilir. Limit by Category(Kategoriye göre Daralt) açılır menüsünden bir uzmanlık seçiniz. Son güncellemeler listesini uygulama değiştiren güncellemelere indirgemek için Practice Changing Updates Only(Sadece Uygulama Değiştiren Güncellemeler) kutusunu işaretleyiniz. DynaMed’in uygulama değiştiren makaleleri, bir klinisyenin uygulama yöntemlerini ya da kararlarını değiştirmesini sağlayabilir.

14 DynaMed 1,000’den fazla ilaç başlığı da barındırmaktadır. Örnek olarak Omeprazole için arama yapınız. Sonuç listesindeki Omeprazole başlığına tıklayınız. Daha önce gösterildiği şekilde, farenizi başlık üzerine getirerek, sağ sütunda alt başlıkların önizlemesini görebilirsiniz.

15 İlaç kaydı içindeki herhangi bir konu başlığının detayını listelemek için ilgili başlığa tıklayınız. Sonuç listesinin üst kısmında bulunan Expand All(Tümünü Genişlet) ya da Collapse All(Tümünü Daralt) linklerini kullanarak tüm bölümleri genişletebilirsiniz ya da daraltabilirsiniz. Eğer ilaç başlığına dair bir uyarı var ise, başlık görüntülendiğinde, uyarı otomatik olarak açık gelecektir.

16 DynaMed başlıklarını kategorilere göre de tarayabilirsiniz. DynaMed kategorilerini listelemek için Browse Categories(Kategorileri Tarayın) linkine tıklayınız. Herhangi bir kategori için alt başlıkları listelemek istediğinizde ise, o kategoriye tıklayınız.

17 Seçtiğiniz kategoriye ait başlıklar görüntülenecektir. + simgesine tıklayarak alt başlıkları listeleyebilirsiniz.

18 Eğer yönetici modülünden Search Other Services(Diğer Servislerde Ara) özelliği aktif hale getirilmiş ise diğer servis ve web sayfalarına doğrudan DynaMed anasayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

19 İstediğiniz zaman Help(Yardım) linkine tıklayarak yardım sistemindeki tüm başlıkları online olarak görebilirsiniz.


"Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları