Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım."— Sunum transkripti:

1 EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım

2 http://search.ebscohost.comhttp://search.ebscohost.com adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelecek olan listeden, abone olduğunuz EBSCOhost veri tabanlarını görüntülemek için ‘EBSCOhost Research Databases’ isimli servisi seçiniz

3 Karşılaşacağınız veri tabanı seçme ekranından, ‘eBooks Collection’ veri tabanını seçerek elektronik kitap koleksiyonunuza erişebilirsiniz. Aşağıda yer alan doğrudan erişim linkini kullanarak önceki iki basamağı atlayabilirsiniz. Doğrudan Erişim Linki http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=nlebk http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=nlebk

4 En son eklenen ya da yeni e-kitaplar arasından seçim yapabilirsiniz Farklı konulara göre e-kitaplarınızı listeleyebilirsiniz Anahtar kelimeler kullanarak e-kitaplarınız arasında arama yapabilirsiniz

5 Aramanızı yaptıktan ya da bir kategori seçtikten sonra listelenen e-kitap sonuç listesini daraltabilirsiniz. Belirli bir yıl aralığı seçebilirsiniz, konu daraltıcı kümesinde bulunan konular arasından seçim yapabilirsiniz ve kategori daraltıcı kümesinden faydalanarak alt kategoriler belirleyebilirsiniz.

6 E-Kitaplar; kitap kapakları, yazar, yıl, cilt gibi bilgiler ve ilgili oldukları konular ile birlikte sonuç sayfasında listelenirler. E-Kitapların tam metinlerine online olarak erişilebileceği gibi birçoğu indirilebilmektedir (indirme özelliği farklı bir kılavuzda anlatılmaktadır). Ayrıca, e-kitapların içindekiler tablolar da sonuç sayfasından görüntülenebilmektedir. Ek olarak, herhangi bir bölümün üzerine tıklandığında, o bölümün tam metnine doğrudan geçiş yapılabilmektedir.

7 ‘e-Kitap Tam Metni’ linklerine tıklayarak, e-kitapların tam metinlerini görüntüleyebilirsiniz

8 Sol taraftaki paneli kullanarak, içindekiler tablosundan istediğiniz bölüme geçiş yapabilirsiniz. Sağ taraftaki panelde bulunan araçları kullanarak, kitabın içinde arama yapabilirsiniz, istediğiniz sayfaya not ekleyebilirsiniz, kitaba entegre sözlükten faydalanabilirsiniz, 60 sayfaya kadar çıktı alabilirsiniz ya da e-mail gönderebilirsiniz ve diğer araçlardan faydalanabilirsiniz.

9 Büyüteç işaretlerini kullanarak, yakınlaştırma ve uzaklaştırma özelliklerinden faydalanabilirsiniz Sayfa sayfa ilerleyebileceğiniz gibi, herhangi bir sayfa sayısı girerek geçişler de yapabilirsiniz.

10 Eğitim talepleriniz ve sorularınız için Uğurcan Özkan Training Specialist EBSCO Publishing Turkey&Albania Mobile: +90 532 698 21 93 E-mail : uozkan@ebscohost.comuozkan@ebscohost.com TEŞEKKÜRLER!


"EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları